Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
8
 
! Отговори
Христин преди 4 години
До АнонименДа, Мисля точно като теб. Не ми е ясно защо има толкова минуси,....това платени хора на милиардера ли са .....
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе тия от прокуратурата не ги ли е срам да побликуват такива глупости,"Ало Ваньо" беше къде,къде по стойностно от този буламач дето съдийте въобще няма да го приемат за доказателство...
136
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се че Божков е развързал кесията за *** дето да го защитават из форумите. С откраднатите 500 милиона може да плати на целия български народ да пише коментари в негова полза. И пак ще му останат повечето пари. Продажен народ еййй.
135
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да съм ***,другар или червен,щом виждам,че обвиненията на ГЕРБ, прокарвани чрез каскета ,нямат никакви основания според представените до сега доказателства.
134
4
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Кои са честните Български бизнесмени бе?:):):)Миню и Ветко с нелегалните цехове за цигари и алкохол без бандерол или Банев къде наряза няколко завода на скрап за да си купи Майбах и хеликоптер?:):):):)За Черепа пък по добре да не говорим,че той сигурно е от най,ама най-честните бизнесмени:):):):)
133
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няна нищо друго в записите,то не виждам нищо освен бизнесмени не можещи да работят вече заедно и преговарящи за подялба на бизнеса. Единия иска едно,другия друго. А за изнудване и убийство ни дума, освен от водещия в тази посока разговора,който е и обвинителя на Божков. Не знам колко е стока Божков,ама в тея разговори няма нищо незаконно.
132
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е патриот,влагаше парите си в артефакти от България и ги узаконяваше,за да не излизат в чужбина,купувал е и български артефакти от чужбина,поиска да прави музей и да изложи артефактите в София,за да са достъпни за всички хора,но Рашидов е отказъл да му подпише за музея и така се проваля идеята му и нещо добро за България.А тези двама горе какво са направили за България?Нищо,освен да сплетничат за пари!
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТова е терор над българските бизнесмени,а не е правосъдие,преследвате дори роднините на набелязаните от вас хора,което дори и нацистите не са правили,вие повече няма да управлявате,БСП ще се върне на власт!
130
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поглеждайки коментарите става ясно, че Божков е платил на PR агенция да го защитават с ***. България стана от 9 на 7 милиона защото милиони българи не искат да живеят в държава без ред и справедливост. Най-накрая подгониха хора като Божков и изведнъж се появиха негови защитници. На мен не ми пука дали държавата е правова и дали методите са гестаповски. На мен ми пука да има ред и справедливост. На Божков мястото му е в затвора и това е справедливо. Дори ако е сложно да го вкарат по закон.
129
4
 
8
 
! Отговори
Хойнелия Нинова преди 4 години
помощ, искат да осъдят черепа, не може така, той е наш човек, оставка
128
14
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Весело ми става като гледам другарите пишещи тук как го защитават Черепа:):):):)Жалка картинка:):):):)Той човека не платил 500 милиона данъци за година те обаче го защитават:):):):)Но както се казва кучетата лаят,керванът си върви:):):):)Имаше Череп сега няма Череп,както няма Миню,Вълчо и другаря Банев:):):):)Гешев работи:):):):)
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цеките са пуснати УМИШЛЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС ЗАДАДЕНА ИМ ЗАДАЧКА И КЛЮЧОВА ДУМА УБИЙСТВО, УБИЙЦИ, ЗА ДА МОЖЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ДА БЪДЕ НАБУТАН!Обаче Васил Божков очевадно личи, че не е от Левуново!И не се вързва на нито една ключова дума подадена от ченгета и прокурори на Цеките, за да го уличат преднамерено в готвене на убийство или заплахи за такова.От СРС лъсва просто позора на прокуратурата
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
записите на Цеките,които са направени с указания и под диктовка на ченгета и прокурори със зададена им ключова думаОт СРС става категорично ясно,дори и за балъците,че ПРЕДНАМЕРЕНО ЦЕКИТЕ СА ПУСНАТИ С КЛЮЧОВА ДУМА ЗА ДА БЪДЕ ОПАКОВАН ВАСИЛ БОЖКОВВсеки,който прочете внимателно така наречените СРС,да не говорим за ченгетата,които ги четат,е наясно как Цеките са пуснати УМИШЛЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС ЗАДАДЕНА ИМ ЗАДАЧКА И КЛЮЧОВА ДУМА УБИЙСТВО,УБИЙЦИ,ЗА ДА МОЖЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ДА БЪДЕ НАБУТАН
125
1
 
19
 
! Отговори
Koko преди 4 години
-Как не ни мачкаш?-Не искам да ви мачкам.-Е кой ни мачка?-Аз не ви мачкам.Тоя диалог си го представих като монолог на Марто от Под прикритие и щях да умра от скука. Следващия път наемете някой сценарист от шоуто на слави да ви измисли малко по- умна тъпня
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери,прекалявате,баба му,стрина му,прадядо му,балдъзата,на баба Злата шурея,на приятелката приятеля преди 20 години,прапрапрабаба му,няма ли да преследвате?А бе вие номални ли сте?Защо преследавте хората без причина?Какви са тези фашистки методи?
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия Цеките няма ли и те да влязат в затвора за по 20-25 годинки. Като им гледам кривите глави ми приличат на бездомни кучета....
122
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста слабо. Държавната мафия се опитва да насъска мат'ряла срещу доскоро техен човек. Смех гоуем. Някой много дебел иска черепашкия бизнес и е дал поръчка на държавната бухалка да симулира малко дейност.
121
1
 
2
 
! Отговори
Гьон сурати преди 4 години
Български мутрагенски безнесмени
120
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за съжаление в България е пълно с такива Божковци, купуват си политици и после колят и бесят, държавата все едно е тяхна, затова над 50% от обикновените българи се махнаха, просто гръбнака на страната вече го няма, обикновените хора. като го няма гръбнака и Божковци изчезват.
119
2
 
10
 
! Отговори
тиква преди 4 години
тук не е важно какви безмисленни реплики си отправят участниците а е важно как и под чие управленско крило се е стигнало до възхода който се е оказал незаконен както обяви прокуратуратаот началото на цялата тази история не е ясно какво е нарушението или криминалното деяние на божков? законно притежаванети експонати ли? липсата за заплаха с убийство ли? тва че държавата го е подгонила за тва че е използвал закона вратичка за хазарта ли....? всичко е една мъгла и слухове