Таксиметровите шофьори готвят протести в петък

Те искат справедливост за убития Апостол Вълчев
23 окт 2024 18:24, Нели Христова
16
Таксиметровите шофьори готвят протести в петък
Снимка: БГНЕС

Таксиметрови шофьори готвят протести в шест града с искане за справедлива присъда за извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на техния колега Апостол Вълчев от Ямбол.

Това обявиха на своята фейсбук страница от Националния таксиметров синдикат, пише БТА.

Очаква се между 8:00 и 10:00 часа в петък - 25 октомври, те да излязат пред съдебните палати в София, Ямбол, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Враца.

На 25 октомври Върховният касационен съд за трети път ще гледа делото за нападението над таксиметровия шофьор. То все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции, заради обжалвания и от двете страни.

Няколко пъти бяха организирани протести в София и в Ямбол от таксиметровите шофьори.Преди седем години (на 11 декември 2017) Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици, след като се отзовава на поръчка край ямболското село Дражево.

Те го нападат с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож, за да му отнемат 52 лева оборот. Таксиметровият шофьор претърпя серия животоспасяващи операции.

Първоначално Окръжен съд-Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стоянов бе наложено наказание шест години „лишаване от свобода“, а на Симеон Димитров - 16 години затвор.

Двамата обжалваха и Апелативен съд-Бургас намали присъдите им - на Симеон Димитров на 15 години „лишаване от свобода“, а на Костадин Стоянов - на две години и четири месеца, като деянието бе преквалифицирано в опит за грабеж, придружен със средна телесна повреда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Балкани
България предлага общи туристически пакети за Балканите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Понеделник преди 1 час
До Неделя. Всичкото кълне да се върне при теб и да си остане при теб само. То не е за мен. Каквото си си нарекъл на теб да дойде! Не е за никой друг.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От статията се разбира че двама закоравели престъпника решили да убият човек за 50 лв. Освен че решили го и планирали.Взели си няколко вида оръжие издебнали го и само това че са с две леви ръце а понякога българските доктори са направо магьосници спасило човекът. И съдът вместо да ги закопае на единя му дават 3 год затвор.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"""справедливост за убития Апостол Вълчев и "таксиметровият шофьор претърпя серия животоспасяващи операции." ----- От статията не се разбира, такси драйвъра жив ли е или напротив?!
11
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 час
Ама протестирайте пред съда, дето го е отсъдил това!
10
0
 
0
 
! Отговори
Неделя преди 1 час
До Събота:Ти няма да си жив да го видиш! Вероятно нямаш улица до дома си, а може и да си на външна тоалетна, а блянуваш за Мъск...! ***!
9
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 2 часа
В София, Пловдив, Ямбол и Бургас е редно да ползват специализираните места за протести с адреси съответно ул."Л. Кошут" 6, ул. "Турист" 2, ул."Хан Тервел" 15 и ул. "Лермонтов" 20. В Пловдив и Бургас местата за протести са в пешеходни зони, но това не би трябвало да е проблем. В София и Пловдив има постоянно компетентни служители за разглеждане на исканията, в Бургас на Коледа и на Великден.
8
3
 
5
 
! Отговори
Събота преди 2 часа
Мъск пуска робо такси без водач работи 24/7 без разход на бензин, без масла без дискови спирачки без мрънкане и да мирише на цигари шофьорът или на пот от цял ден каране. Просто се качваш и пътуваш. Мъск идва.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"Те искат справедливост за убития Апостол Вълчев" "Таксиметровият шофьор претърпя серия животоспасяващи операции." последно, мucupкo?
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Представете си как се чувстват украинците, когато едни евразийци им посягат всекидневни на живота..... Протестирайте, като изолирате руските партии
5
0
 
11
 
! Отговори
Илко Петров преди 2 часа
Ние таксиджиите всички сме колеги, като едно семейство ще бойкотираме навсякъде тези избори или ще гласуваме против Герб, Дпс, Пп, Пеевски и прочие корупционери-национални предатели. СТИГА. Някак си обидно, за държавата, че я управляват пендоските пар ца ли.
4
0
 
14
 
! Отговори
НалудничаваДефиниция преди 3 часа
Човекът е претърпял ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ операции, ама телесната повреда била средна!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Аржентина с убер за 3-4лв те прекарват през целия град, а нашите на 30-40лв се мръщят
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ей тия колко са долни... ако имаше uber, нямаше да има опити за грабежи - всичко е по електронен път плащаш чиста работа ако някой не ти хареса го репортваш и го изхвърлят от бизнеса
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В заглавието Апостол Вълчев убит, в текста опит за убийство? Дано е жив човекът, ама не се разбира нищо. И преди имаше такива случаи, пак протестираха, уеж някакво отделяне от клиентите предлагаха, връзки с полиции, явно нищо не е направено.