Балонът, от който са скочили парашутистите, е без регистрация

Пилотът е нямал лиценз, подавани са сигнали срещу него
23 окт 2024 15:40, Инна Ангелова
41
Балонът, от който са скочили парашутистите, е без регистрация
Снимка: БГНЕС

Балонът, от който са скочили парашутистите край Ботевград, няма документи, регистрация и летателна годност. Пилотът, който го е управлявал, пък е без лиценз, заяви Анелия Маринова, главен директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Маринова допълва, че са получавани няколко сигнала срещу пилота. “Извършвали сме инспекции, последната беше на 13 октомври, когато е съставен констативен протокол за установени нарушения. Викан е и в полицията. В процес сме на издаване на наказателно постановление за глоби. За съжаление това не можа да предотврати инцидента", добави тя пред Нова тв.

По думите ѝ постоянните проверки са установили надлежно регистрирани само 11 балона в страната, а едва четири от тях са с летателна годност. Всички останали са в нарушение. Глобата е между три и десет хиляди лева, както за собственика на балона, така и за пилота, който го управлява

“Покупката на балон няма как да бъде контролирана, но задължение на купувача е да подаде документи, а след успешно премината инспекция, се издава лиценз. Няма изрични забрани за скокове с парашут от балони, а търсачите на силни усещания са все по-изобретателни. Най-вероятно ще потърсим законодателни изменения, в сътрудничество с МВР и данъчната инспекция - включително конфискация на въздухоплавателните средства, с които се извършват полети в нарушение на нормативната уредба. Наскоро на фиестата с балони в Белоградчик съставихме няколко административни акта за нарушения", заяви Анелия Маринова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Страната
Българинът държи да има имот, в чужбина се раждат и умират под наем
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тук много се вживяват в ролята си на контролиращи органи. Ако човек желае да рискува не можеш да го ограничиш, а и животът си е негов. Не знам някой контролира ли ви калориите и ракийките, колко пари хвърляте за хазарт или колко пушете, а все рискувате. И като има много сериозни протоколи при Военно-въздушните не загинаха ли скоро пилоти, само за да отдадат чест на НАТО. Дрифтаджиите са далеч по-вредни, защото рискуват чужд живот. А Кирчо като уби човек по пътищата, какво му сториха регулациите?
27
0
 
5
 
! Отговори
Мавродийката преди 2 часа
Дали им е издал касова бележка и фактура преди скока, като им е взимал парите?Ало, НАП, заинтересувайте се.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Какво променя? Ако имаше лиценз, поне щеше надлежно, задълбочено и подробно да им обясни КАК е ПРАВИЛНО да се скочи, а не да си играеш на прескочи кобила! Не че и тогава не стават инциденти, но с 10% да е ПО-МАЛЪК броят им - ВСЕ Е ОТ ПОЛЗА! Разбра ли, или да обяснявам бавно и подробно пак?
25
4
 
3
 
! Отговори
шибани рекетчии преди 2 часа
тази лайннняна държава освен да събира рекет друго прави ли !? От де на къде някакви шибббани държавни въшки ще решават дали мога да имам балон или не мога !!!! дано по-бързо се затрие тази шибббанна държава
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Жалко за напразно погубения човешки живот,дано поне другия пострадал оцелее! Доброто в тази трагедия е,че не са причинили проблеми на невинни хора! Дано случилото се стане пример за другите търсачи на силни усещания!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Вероятно иде реч за една нова дисциплина в екстремалните спортове. Парашутът не е в раница. Скача се от ниско, премята се като при скок с въже отпред, така се разгръща. Опасно е, изпълнение е на много, много добри парашутисти и се ползва с голямо внимание в социалните мрежи из света. Няма как да се даде лиценз за това, а и нали се сещате, че когато човек има кураж да направи подобна фигура ще му е през...парашута за разни ограничаващи го разпоредби. Поклон!
22
2
 
7
 
! Отговори
Какво променя? преди 2 часа
Това едва ли е интересувало скочилите. Хората просто са си играли с живота си. За по-забавно.
21
2
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 2 часа
с продажба на наркотици се е занимавал преди.
20
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 2 часа
Каде спахте до сега . Необлагаеми доходи а длъжностните лица си бъркат в носа . Събудиха се както винаги след дъжд качулка
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Двамата скочили с парашут имали ли са преди това други парашутни скокове или този им е бил първият?
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Интересно КОЙ е ПИЛОТЪТ, с КАКВО СЕ ЗАНИМАВА, извън незаконната дейност с балона, и ЧИЙ ЧОВЕК е? От "нашите" ребята ли е?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Никой не трябва да пречи на хората,решили да извършват естествен подбор...Тиквата няма ли да се качва на Балона!?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
спукайте му балона! и тук май имате изкуствен интелект за редактор.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
*** му балона.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И кво от тва? Държавата е без правителство и нищо.. все тая дари има лиценз или не. В БГ нищо не е важно
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Не знам с какво пръскат от самолетите, но определено има ефект.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И какво като е без регистрация, ако е имал такава какво щеше да е по-различно жалко за лудите глави дано третия има късмет.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Този да не е някакъв контрабандист пускащ мигранти и каквото се сетите през границата?
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
С тоз балон може да пусне 1 бомба на Тиквата у Банкя :)))
9
1
 
13
 
! Отговори
селянин преди 3 часа
остава и да е бил пиян