България предлага общи туристически пакети за Балканите

Водят се преговори с Турция, Румъния, Молдова и Албания
23 окт 2024 20:24, Анисия Иванова
3
България предлага общи туристически пакети за Балканите
Снимка: БГНЕС

Създаване на общи туристически пакети за Балканите през следващата година е инициатива на България.

Прогнозират, че това ще увеличи значително туристите към региона.

Гръцките медии публикуват днес информация за инициативата на България по привличане на повече туристи с интегриран туристически продукт "Дестинация Балкани", съобщи БНР. Под заглавие "България и Черна гора се обединяват в областта на туризма" централните издания съобщават за договора между двете страни по сътрудничество в различни сектори на туризма.

Цитират българския служебен министър на туризма Евтим Милошев: "Туристите от презокеанските страни искат да посетят няколко държави в рамките на едно пътуване. Ако създадем общ интегриран продукт, Балканите ще бъдат значително по-атрактивни на световната туристическа карта", с което е съгласна и гръцката страна.

В информацията се посочва, че се водят преговори с Турция, Румъния, Молдова и Албания за реализиране на инициативата за общи туристически пакети.

Черна гора разчита на туристическия опит на България, за да се превърне в  целогодишна туристическа дестинация, информират гръцките медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Балкани
Правителството на РСМ иска най-тясно сътрудничество с Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Обслужването в България е толкова лошо че се проклинам че живея тук по неволя !
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Викате а дано покрай сухото погори и мокрото ... демек а дано някой се обърка и вместо в Турция или Гърция се заплете у нас.
1
2
 
3
 
! Отговори
Истината е преди 3 часа
че БГ туристичесткият бизнес е в клинч,и сега тия с крадените хотели ги предоставят на кой ли не само и само да могат да ги поддържат.Направо вдигнаха бялото знаме.Иначе хотелите ще се разпродават по два за лев.Самите собственици на хотели се постараха в последните 20 години цял свят да разбере какво е качеството на туризма.Лоша храна и обслужване,занижени цени за бедните социално слаби западняци и евтин секстуризъм със менте алкохол и менте наркотици.Рай за беднюхите.Читавите вече избягаха.