35 къщи са изгорели в село Воден, пожарът е локализиран

Няма данни за пострадали хора
18 юли 2024 07:42, Елка Василева
112
35 къщи са изгорели в село Воден, пожарът е локализиран
Снимка: БНТ

Пожарът край село Воден е локализиран, съобщи пред БНТ областният управител на Ямбол Николай Костадинов. 35 са изгорелите къщи.

Още по темата
Няма данни за пострадали хора. На терен работят пожарникари, горски служители, служители на жандармерия.

Част от хората, които се евакуираха, включително възрастните, са се върнали по домовете си, други са отишли при близки и роднини, а трети са били настанени в читалището в Малко Шарково, поясни Костадинов.

Той обясни и защо хората не са били предупредени за приближаващото бедствие: "Нямаше обхват на мобилните оператори и нямаше как да пуснем системата за ранно оповестяване, но въпреки това служители на МВР и пожарната оповестиха със сирените на автомобилите си".

Газовият хъб в района не е застрашен от пожара и няма основания за безпокойство, каза още Николай Костадинов.

Цяла нощ жандармерия охранява село Воден. Пожарът в района още гори, но тази нощ в населеното място е възстановено електричеството.

Част от жителите му го напуснаха вчера след преживения ужас. Пламъците стигнаха къщите, а хората се лутаха без помощта на институциите. Обстановката тази сутрин е спокойна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
В МВР на хранилка са над 80 000 служители и огромни привилегии и заплати а за нищо не стават ,по цял ден си бъркат в *** и само далавери правят.Изкарайте туртейте да гасят пожарите....
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българина работи половин година само за държавата, да плати данъците и накрая се оказва че държава няма, няма пожарна, нищо, чак като се чуе през медиите, че селото изгоряло почва да се симулира активност. През това време единия крие кюлчета и се прави на "заплашен" , другият също "заплашен" до степен че уби човек на магистралата се занимава да продава канадски "козунаци" по 60 лв. Прокуратура няма, полицията носи стълби *** престъпниците, а армията е от жени с работно време до 4-5 следобяд.
21
1
 
9
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Ужас,всяка година има проблеми с пожарите и все не подготвени и все нямат хора и техника.
20
1
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Прав си, корупцията стана и пожароопасна, разбира, че си отива и сега каквото може да отмъкне ще отмъкне от народа ! Намалиха им поголовната сеч сега измислиха пожарите като добив на дървесина ! Гласуването е вредно !
19
7
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
България гори а къде е фигуранта? Някъде на плаж под чехъла на Деса разбира се.
18
3
 
13
 
! Отговори
В повечето преди 1 месец
случаи, ако не всичките, пожарите са умишлени като се използваха жегите за оправдание, подпалени бяха от търговците на дървен материал, убеден съм, защо не пламнаха нивите първо, а се запалиха горите където има и влага и сянка ?
17
1
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
До 7500 Плюнка, плюнка, ама я ги разделете тези 111 000 кв.км. на 7500 и като се получат 15 кв. км., вземете само ги обходете!Чета коментарите и се сещам за една случка.Спукана тръба на водопровод, десетина работници от ВиК са се наредили в кръг около една дупка и пушат цигари.В дупката влязъл един с кирка и лопата.От вън се чуват само команди "Не с лопатата, с кирката", друг "Не с кирката, с лопатата", трети "Не от там, от другата страна". Та, в България само акъллии, но никой не хваща лопата!
16
4
 
9
 
! Отговори
. преди 1 месец
Други приоритетни статии от днес в Медията: "Тейлър Суифт и Травис Келси с вълшебна година. Щастливи и влюбени са", "Адел планира да си вземе дълга почивка от музиката", "Хейли и Джъстин Бийбър в трескава подготовка за бебето", "Меган Дъ Стелиън с апетитна фотосесия"... Срамувам се, че съм човешко същество!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запомнете това, отново под управлението на Борисов, чрез протежето си Главчев и Калинката от МВР, България изживява поредна трагедия!
14
2
 
19
 
! Отговори
ghgh преди 1 месец
Голяма част от пожарите са от действия на горската мафия или от арендаторите. Но няма кой да ги глоби и да ги осъди. Не е виновна пожарната.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето от пишещите сигурно никога не са виждали или доближавали жив огън! Това, което се случва в тези райони е огнен АД! Бог високо, Бойко далеко! Няма кой да помогне- обхват на gsm няма, пожарна няма, медицинска помощ няма... Държава няма. Да не си на мястото на бедните хорица! Виждаш как всичко съградено за няколко поколения просто изчезва без да можеш да направиш нещо... Ужас!
12
3
 
22
 
! Отговори
7500 преди 1 месец
пожарникаря на една плюнка територия. Резултат от дейността им 0. Цяла година писане на анализи, на планове, семинари, срещи, отчети и като дойде юли пак същите издънки, като миналата година.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали има банани, за това скачхме по площадите
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ирония, село Воден изгоря, нямаше вода
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Геноцида над българите продължава с пълна сила, разпада на държавата е на всики нива
8
2
 
47
 
! Отговори
макет преди 1 месец
Село Воден е държавата ни в умален вид..И по-зле ще става.
7
3
 
30
 
! Отговори
Еврогейец преди 1 месец
240 любими депутати, какво ги интересува тая новина?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом не е софиянец, не го брой за човек. Особено пък от Югоизточена България!
5
18
 
13
 
! Отговори
Седящият бик преди 1 месец
Къщи или бараки на местното племе?!
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе да мр,ат, бе! Нали не са украинци! Българи от покрайнините... Кой ги брои! Пенсионери, на гърба на другите! Всички села да изгорят там по турската граница. Тъкмо ще има място за пострадалите от войните в Афганистан, Ирак, Сирия, Украина... Защо изобщо държавата хаби ресурси за тези райони!?