Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село

Два хеликоптера от Одрин на помощ срещу огъня
Обновена: 17 юли 2024 19:35 | 17 юли 2024 18:45, Красимир Ангелов
78
Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село
Снимка: БГНЕС

На добросъседски начала от Турция очакваме два хеликоптера да излетят от Одрин, както и противопожарни автомобили и булдозери, които са готови да ни помогнат. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който отиде на място в село Воден, където бушува голям пожар.

Още по темата
Министърът посочи, че цялото село е евакуирано.

За радост няма пострадали хора, няма и жертви, каза още Стоянов. Той определи ситуацията на територията на селото като тежка.

Главен комисар Александър Джартов каза, че заради бързата промяна на посоката на огъня, те не са имали възможност бързо да евакуират хората.

Както е известно днес голям пожар обхвана района на селото, намиращо се в община Болярово, Ямболско. Огънят беше обградил Воден от три страни.

Местните жители изпаднаха в паника и бягаха по улиците на селото на всички страни, панически, търсейки помощ. По думите на самите жители първоначално те не са получили никаква помощ, а държавата е отсъствала.

Вътрешният министър призна, че ситуацията е много тежка, а огънят, който бушува от вчера, не е локализиран. Днес той се е насочил към селото.

Какво още каза Калин Стоянов вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Много бедно е селото. Хората имат само пушки. Взеха си пушките. Друго ценно нямат.
26
0
 
18
 
! Отговори
someone преди 1 месец
Видя се ,че царя е абсолютно гол- няма хеликоптери (нито един журналист не пита как така сме само с 2 за цяла държава) при положение,че сме в толкова опасна зона и климата се променя към все по-топъл, няма организация, контрола е кръгла нула, няма и ясен план кой какво прави, материална база също кръгла нула( доброволци ще си купуват и носят всичко от ръкавици до лопати), накрая спокойно можем да кажем ,че няма и държава.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какви хеликоптери бълнуват!!! Ако се включва хеликоптер, той отнякъде м от някакъв голям и дълбок водоем трябва да може да черпи вода. Откъде да черпи вода там? От кой язовир да я пренася?
24
0
 
6
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Пожарникар номер едно на републиката кради много и може да изкара кеш не за един вертолет и самолет, а може да закупи с крадени пари най-модерната техника за гасене на пожари!Но не иска да го прави, защото паричките му са милички и скъпички, както и на дебелото прасе Шиши!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Мародери? преди 1 месец
Селото изпразнено от хора.Дали някои няма да се изкушат да "берат"?
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега се вижда прекрасно как нищо в тази страна не функционира. Навсякъде са назначени свои хора и липсват специалисти. Всички те убиват България. Само празни думи от всички за всичко. За толкова години не се купи специализирана техника на пожари, а се вижда че става все по зле, както и за наводнения няма нищо. Проклети да са всички довели страната до тук.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е пожарникар 1 на републиката? Нека всеки работи за каквото е учил! Бочето дали ще легне за операция под скалпела на оперен певец /примерно/..... Държавата гори в пряк и преносен смисъл,защото много хора не са на мястото,на което следва да са!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За гражданската зашита на населението навремето отговряха административните началници. На завода -отговаря дъректорът. На селото - кметът. Затова във всички специаности във висщите училища имаше предмет "Гражданска отбрана", зашото се очакваше, че ръководители ще стават висшисти от всякакъв вид, фключително филолозим включително учителки в ясли. Да имат понятие. От много години ръководители навсякъде са партийци, а и никъде не се учат елементарни действия при бедствия.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са старите триоски ЗИЛ които могат да се качат по тия баири,защото новите напудрени"водоноски"са пригодени само там където има пътища!
18
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Съжалявам за хората! Но да питам някой от коментиращите: някой гасил ли е някога пожар в гората???! Виждал ли го е от близо?! И кога ще се научат българите да не палят стърнища и да не си правят барбекюта в гората??! Гърция гори всяко лято! В Калифорния също! Там неадекватни ли са според вас? Обществото на мразещи, хейтъри и вечно мрънкащи е мнозинство в тази държава!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да няма пострадали като е евакуирано цялото село? Значи всички са пострадали по един или друг начин. И защо при всичките пожари тия дни не чух нищо за помощ от новите ни братя американците? Все други страни помагат, ами те само на Украйна ли ще помагат?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво оповестяване чакате? Ами то като гори, пуши, мирише, вижда се!!!!! Отдалече се вижда. Огънят в района не е бил от следобед, а от вчера. бил си смени посоката. Тези здрави и прави хора о селото, защо не са по,илили, да се органижират? Зашото населението там явно е свикнали друг да мисли вместо него и не е видяло трудности.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По ирония на съдбата селото се казва Воден, а трябва да го кръстят Безводен
14
0
 
11
 
! Отговори
от района на Дунава преди 1 месец
Ами директно кръстене това населено място - Селско безводие. Пълна трагедия с хората, с всичко живо ..! Думи нямам!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция ще пратят хеликоптери понеже пожара е на браздата на границата с Турция и до часове може да се прехвърли в Турция. Ако не беше така, халхабер си нямаха да помогнат.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То стана седмица гори навсякъде и все чакаме помощ явно съседите не ни обичат много
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в това ли село няма вода? Показаха много млади хора. Как пък не се видя някой да тръгне да гаси. паркучи поне нямат ли?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато започнат да се вкарват в затвора държавни служители за корупция и непрофесионално отношение към работата , тогава може и да повярвам в държавните структури. В момента всичко е пропито от корупция и резултатите са явни.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има отговорни за престъпното безхаберие в село Воден
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Турция се тресеше българските екипи първи се отзоваха за 6 часа. Тука цяла седмица гири, Турция се туткат и чакат метани да им прави България.