Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село

Два хеликоптера от Одрин на помощ срещу огъня
Обновена: 17 юли 2024 19:35 | 17 юли 2024 18:45, Красимир Ангелов
78
Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село
Снимка: БГНЕС

На добросъседски начала от Турция очакваме два хеликоптера да излетят от Одрин, както и противопожарни автомобили и булдозери, които са готови да ни помогнат. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който отиде на място в село Воден, където бушува голям пожар.

Още по темата
Министърът посочи, че цялото село е евакуирано.

За радост няма пострадали хора, няма и жертви, каза още Стоянов. Той определи ситуацията на територията на селото като тежка.

Главен комисар Александър Джартов каза, че заради бързата промяна на посоката на огъня, те не са имали възможност бързо да евакуират хората.

Както е известно днес голям пожар обхвана района на селото, намиращо се в община Болярово, Ямболско. Огънят беше обградил Воден от три страни.

Местните жители изпаднаха в паника и бягаха по улиците на селото на всички страни, панически, търсейки помощ. По думите на самите жители първоначално те не са получили никаква помощ, а държавата е отсъствала.

Вътрешният министър призна, че ситуацията е много тежка, а огънят, който бушува от вчера, не е локализиран. Днес той се е насочил към селото.

Какво още каза Калин Стоянов вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
1
 
! Отговори
А преди 1 месец
браточките почнаха ли вече да искат нови къщи
46
0
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Честно не вярвам точно в тази област имаше -4 поделения пьлни с високо проходима техникаБолярово , бояново , грудово , средец - и да няма с какво да изгасят един пожарКакво нато каквки -5 лв - македонцитв ако тръгнат пеша са в софия без отпор за 2 часа
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чиновници майна , за нищо не пристаят . Къщи има ли изгорели бе , ако има , това за непострадали граждани ли се брои , да ти изгори покривът , имуществото , стоката , ако имаш и непострадали били .
44
0
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
а разбра ли се защо се разхождат с пушки из селото :)
43
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
А виновните за пожара сега ще ревнат за обищетвние
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 47 Те турците няма как да не помагат. Вчера пожарът около Свиленград се беше насочил към Турция ако не знаеш.
41
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Добре, че са турците, нали. С този климат и неистови горещини от няколко години близо е до ума, че пожарите ща са все по-големи и чести и държавата би трябвало да се подготви, но как да купи техника, като няма пари. Няма за свои нужди, де.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хеликоптер не можел да се справи с пожар? А преди години като ни се запали една местност лично Путин нареди безвъзмездно да отпътува голям хеликоптер от Русия към нас. Разказа му играта на пожара сам самичък. Но такива огромни хеликоптери нямаме.
39
0
 
11
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
Добе каде отидоха всички верижни високопроходими машиниМтлб , танкове , самоходни гаубициБтри , брдми , високо проходими зилове и газки - всичко ли продадохте и раздадохте от поделенията в - елхово , грудово , средец , там имаше поне - 1000 броя от изброените машини в отлично техническо сьстояние - хеликоптерите не знам колко са били те бяха в други поделения
38
3
 
6
 
! Отговори
Умишлени палежи преди 1 месец
После зимата индианците режат и събират каквото е останало.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо бмв-та с 400 конски сили за 40 млн, да бяхте купили два хеликоптера ли? Може и втора ръка. Сега се молите на други държави. Чехия праща хеликоптери и погледнах какви коли карат полицаите им. Само Шкода. Да, нови и различни модели, но не са дали милиони за мощни чужди коли? Затова пък не са молят на останалите като се запалят две стърнища. Приоритети!
36
0
 
14
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
Каква трагедия - няма , бронирани високо проходими влекачи , водоноски , пожарни коли булдозери , хеликоптери дори за един пожарНякога служех в елхово -излизахме по -10 машини за да направим бразда предимно - мтлб и бтрСлед наз виетнамките караха вода с водоноски , помпи за вода от тунджаХеликоптери цистерни - даже не вярвам , трябва да молим турция за булдозери - представяте ли сиИмаше ги в всяко стопанствоПоследния да затвори вратата
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Догодина до друга,или в някое по далечно бъдеще ще гасим пожарите с едни F-ки,дотогава ще се молим на дядо Божи за малко дъждец!
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Уикипедия на 1 км от селото се намира язовир "Шарково", оттам може да се черпи вода. Самите жители на селото можеха да се размърдат още в началото на пожара, но на снимките ги видяхме какви са...
33
0
 
3
 
! Отговори
до аз преди 1 месец
Да, според мен в Гърция и в Калифорния има много неадекватни, След като знаят колко е пожароопасно, е правилно да се мисли първо за организация на живота и населените места, които , първо, да ограничават условията за разпространение на пожар, второ, да създават възможност за реакция от много места.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шкембелиите милиционери какво правят? Заработват частно след работа. И са повече от военните.
31
1
 
16
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Има над 5000 души окупационна американска войска на територията, няма ли да ни помогнат новите братя?
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те нали искаха техника и от земеделците,а БТР-ите дадени на Украйна,пък и пари се наляха там......Няма пари за техника при бедствия,пари има за Украйна.....
29
1
 
12
 
! Отговори
До32 преди 1 месец
Ташко,ако бяха под ръка старите ЗИЛ-157 бъди сигурен че тая хала щеше да бъде угасена.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата,