6-годишно у дома, след като убиха родителите му в ЮАР

Момиченцето прибрано след съдействие на външни министри
21 май 2018 20:52, Петя Славова
7
6-годишно у дома, след като убиха родителите му в ЮАР
Екатерина Захариева и Линдиве Сисулу. Снимка: МВнР

Шестгодишното българско момиченце, чиито родители българи бяха убити на 12 февруари т.г. в дома им в Кейптаун, Република Южна Африка /РЮА/, се прибра в родината благодарение на съвместните усилия на външните министри на двете държави Екатерина Захариева и Линдиве Сисулу. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Днес в Буенос Айрес, където Захариева води делегацията на ЕС за срещата на външните министри от Г-20, българският първи дипломат е благодарила на Сисулу за съдействието.

"Това е резултатът, когато повече жени влизат в политиката", е коментирала ръководителката на южноафриканската дипломация.

Още на 29 март, по време на работното си посещение в РЮА, вицепремиерът Екатерина Захариева повдигна въпроса за 6-годишното българско момиченце пред своя колега Линдиве Сисулу, припомнят от МВнР.

Миналата седмица съдът окончателно е разрешил завръщането на детето в България и посланик Стефанов е довел момиченцето у нас, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
м преди 6 години
*** там съвсем обезумяха !преди 2 месеца приеха закон за национализиране на фермите на белитеЮАР беше 6-тата икономика в света - вижте до къде я докараха ***
4
0
 
4
 
! Отговори
от 1 преди 6 години
Забравих да уточня, че е доататъчно да напишете в ЮТюб: lauren southern south africa инще ви се появят видеа по темата.
3
5
 
29
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Историята доказва , че африканците с право са поставяни на различно стъпало в развитието . до преди 30 години ЮАР беше в челната класация на икономически развитите държави, от то на сетне копаят дъното. Защото цветните не се опитаха да се качат на по-високото ниво на което са белите , а издърпаха всички в блатото. Питейна вода не могат да си осигурят.
2
1
 
16
 
! Отговори
Голямо браво преди 6 години
Браво от мен! Така и трябва да се случват нещата държавата трябва да се бори за по-добър живот на хората си дори и да са в другия край на света. Явно има ползи от дипломацията на високо ниво стига да знаеш какво искаш и да се опиташ да го постигнеш на всяка цена.
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ютюбърката Lauren Southern подготвя дпкументален филм за етническото прочистване на белите в Южна Африка. Части от него. можете да видите в канала ѝ в Ю Тюб. Не става въпрос за криминални престъпления, а за престъпления от омраза срещу европейците, които са прикривани от правителството.