Алибегов: Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък

Асоциацията настоява да се изясни къде ще отиват парите
3 сеп 2024 11:58, Инна Ангелова
56
Алибегов: Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък
Снимка: БГНЕС

"Когато коалицията ПП-ДБ-Спаси София лъже и казва неверни неща в национален ефир, винаги когато има опонент или някой не е на тяхното мнение, той винаги бива пришиван към някоя политическа партия. Ако това не е успешно, бива пришиван към Кремъл или Путин”, каза председателят на УС на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибагов.

Той поиска право на отговор след вчерашното предаване "Преди всички" на БНР, в което общинска съветничка от ПП-ДБ-Спаси София Пламена Терзирадева заяви, че Ричард Алибегов е доказал връзката си с ГЕРБ. Тя, заедно с общинския съветник от ГЕРБ, Антон Хекимян коментираха предложението за увеличаване на туристическия данък в София.

"Цялата стратегия за туризма на София е направена от бизнеса. Ние от бранша сме написали програмата за София. Ние от бранша предложихме, не Столична община, не Спаси София - браншът предложи вдигане на туристическия данък, за да не се пипа бюджетът на София, за да не се пипат парите на данъкоплатците", обясни Алибагов и допълни, че Асоциацията по никакъв начин няма да се съгласи туристическият данък да се вдигне, докато не се изясни къде отиват парите.

Настояването е парите, идващи от туризъм, да отиват само в ОП "Туризъм" за туризъм. Според Алибегов в противен случай няма да има никаква логика данъкът да се вдига.

В момента парите от туристическия данък отиват в бюджета на Столична община и се харчат за това, което Общината намери за добре, отбеляза той.

През 2026 г. бизнесът ще иска още едно увеличение на този данък, за да може да се доближим до европейските такива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: туризъмданъкСО
Още от София
Къде в София няма да има вода в сряда?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Конан Барманина пак иска да не плаща данъци. Нищо ново.
28
0
 
16
 
! Отговори
Нап преди 2 седмици
Това не е битпазара да се пазариш.Казваме ти колко да плащаш и плащаш или те закриваме и продаваме н търг. Сабах секиш, алтън гиби, кюпек Анадънму?
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя никой не го пита, а той постоянно се съгласява или не се съгласява. След десет години го забелязаха, че съществува и почнаха поне по медиите да го дават. Хахахха.
26
0
 
19
 
! Отговори
пак ли тоя преди 2 седмици
Тоя фъфлещ мрънльо всички знаем, че е от ГЕРБ. Нека им върнат незабавно ДДС-то на 20%. Защо им го оставиха на 9%. Беше мярка против пандемията и затварянията. Те са най-сивият сектор, най-много мрънкат и постоянно искат помощи. Като не ги бива за бизнес да затварят. Другите бизнеси също имат растящи разходи, но не реват като тях. Аман от разни алчни Алибеговци, които не знаят как да предложат правилно съотношение цена-качество и все друг им виновен, че си гонят клиентите и им намалят.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде да почнете да си плащате данъците и да спрете да плащате под масата, а?
24
1
 
22
 
! Отговори
ташунка витко преди 2 седмици
Обирджии , почивката в Гърция и Турция е по- евтина.Тая мутра заедно с Тиквата в пандиза.
23
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 седмици
Забрави да кажеш, че сезона в Гърция свърши, а нашият продължава.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мазньооо - да мълчиш - по 5 коли и 5 апартамента имате и то не от честен труд, а на гърба на отрудения народ и постоянните субсидии и отстпки от държавата
21
0
 
19
 
! Отговори
uha преди 2 седмици
То няма "туристически данък". Има намален данък за туризма. И тия нутри с имоти искат да се правят на социално слаби? Ами да си пускат декларация за енергийни помоци като ромите. Въпросният господин прилича на такъв. Барем лъже като д*рт ци*анин.
20
0
 
28
 
! Отговори
Алибега преди 2 седмици
Алибега онзи ден на Съборна с чисто ново БМВ ХМ спря и влезе в Картие-то! Та толкова за "бедния" човечеч от снимката
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тоя като го видя и ми се доповръща направо - чиба ве гад ненаядена - то не бяха субсидии, отстъпки, намалени данъци - не се ли наядохте
18
0
 
15
 
! Отговори
Диъндъртейкър преди 2 седмици
Ричард Ъндъртейков да не знае много, че се оял до мозъка на костите си! Цените в ресторантите са като във Виена на Стефанплац! Айде, отнася един томб стоун и чезвай ъндъртейкър!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми къде да идат, да погасят кредита дето се взема за пенсии, обезщетения, НЗОК и др., които не се пълнят от скритите от заведенията данъци. Те тези хора дето тровите с райски газ, фалшив алкохол и какви ли не ***, после държавата ги издържа.
16
0
 
12
 
! Отговори
Фандъчка преди 2 седмици
Драги господин Али Бегов, парите от туризма съм ги влагала години поред в ремонт на ремонт на ремонта на жълтите павета. Така де, ако жълтите павета не са правилно наредени, няма от къде да преминат вашите гости и клиенти. С уважение, скъпоценната ви кметица Й.Фандъкова.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ясно е че е гербераст. Но защо мошeниците от ппдб не искат да кажат за какво ще се използва данъка?!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А значи когато кметът бе от ГЕРБ нямаше проблем къде отивали парите, а сега когато кметът не е от ГЕРБ било проблем. Досега дългокоско защо мълча,а?
13
1
 
18
 
! Отговори
МВР служител преди 2 седмици
Любовникът на Деница Сачева си е за разследване и арест още от преди пандемията, ама лелката спира вече два пъти ареста му
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ИЗЧЕГЪРТАЙ КРЪЧМАРСКАТА МАФИЯ НА МУТРАТА
11
0
 
17
 
! Отговори
Фактите не лъжат! преди 2 седмици
Алиизбегалов е ГЕРБ-марионетка!
10
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 2 седмици
Ричард Алибегов е доказал връзката си с ГЕРБ!