Спешни мерки срещу зачестилите пожари в кв. "Христо Ботев"

Те бяха обсъдени на работна среща между пожарната, инспектората и район "Слатина"
29 авг 2024 16:45, Красимир Ангелов
24
Спешни мерки срещу зачестилите пожари в кв. "Христо Ботев"
Снимка: Район "Слатина", Столична община

Спешна работна среща заради честите пожари в столичния квартал „Христо Ботев“ в последните месеци се проведе по настояване на районната администрация в "Слатина".

На срещата, освен директора на Столичния инспекторат инж. Николай Неделков, присъстваха кметът на район Слатина Георги Илиев, ресорният зам.-кмет на район „Слатина“ инж. Денимир Котев, както и представители на пета районна служба към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПЗН) , начело с началника ѝ комисар Димитър Гелов.

В резултат от проведените разговори, се състави план за действията, които следва да бъдат предприети в най-спешен порядък, с цел да се предотврати евентуалното възникване на нови пожари, както и да се потърси отговорност от лицата, предизвикали.

"Още след пожара на 16 август проведохме среща с представители на районната структура на Столичен инспекторат, за да координираме действията си по издирване на собствениците на частните имоти, където всъщност възникват пожарите. Продължаваме да  работим усилено по това и е въпрос на време да бъдат установени", заяви инж. Денимир Котев, цитиран от пресцентъра на столичния район "Слатина".

"Това, което може да се направи на първо време, е да се изкопае ров, за да се раздели въпросното нерегламентирано сметище от къщите в близост, така че да се подсигури безопасността на живущите там, в случай на бъдещ инцидент. Следващата необходима стъпка е около най-големия подход към сметището да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, както и табела с пълна информация за това на какви санкции подлежи всеки, който установим, че изхвърля отпадъците си там. Не на последно място и аз, и аз всички присъствали на срещата сме единодушни за това, че по-засиленото присъствие на служители на МВР и регулярното патрулиране в района, е ключова стъпка към овладяването на ситуацията", добави Котев.

От районната служба към ГДПЗН са поели ангажимент във възможно най-кратък срок да оформят тяхно предложение за пакет от мерки, които да бъдат предприети. Служителите на Столичен инспекторат пък ще имат отговорността да увеличат честотата на посещенията на терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от София
Извънредно пръскане срещу комари в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи горите могат да, се палят важен е квартала
11
0
 
10
 
! Отговори
сандък ръчни гранати преди 2 седмици
Сандък ръчни гранати ще свърши добра работа като се има предвид какви живеят в кв. Христо Ботев.
10
0
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 2 седмици
Патрулиране? Тези когато вдигат тридневни сватби, от които Слатина и Левски не могат да спят, никаква патрулка не минава оттам. При сигнал до 112, те питат за адреса на източника на шума, оглушаващ източна София, но не и патрулиращите. Тормозът е с любезното съдействие на патрулиращите. Но вече е ясно, че не само братята от Ботев си правят каквото си поискат. Всички го правят. Защото тук започва да заприличва на филм, в който се използва великата реплика "единственото правило е, че няма правила"
9
0
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 седмици
Само мустакатия австриец можеше да ги интегрира!
8
3
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 2 седмици
Какво ги е оправял бай Тошо бе нали той ги внесе,нещо хич не си наясно по въпроса,70 000 сссиганина внесе ,че да имало кой да работи,е гледай колко станаха сега,ама то от Правешкия ссселяндур-комунист кво да очакваш.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само бай Тошо ги оправяше тия.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не само сметището е не регламентирано. Целия квартал е сбъркан и кадастрално . Той е създаден без правила и кадастър. Софийска вода не е в състояние да се оправи Енергото също . А собствениците който открадна застрой и оградил. Хаоса е десетилетия. Само тотален пожар може да заличи хаоса в кадастъра.
5
0
 
17
 
! Отговори
Най-спешната мярка преди 2 седмици
е издигане на 3-метрова бетонна стена около квартала и строга забрана за влизане на пожарни, линейки и полиция. Други хора там отдавна не влизат.
4
0
 
16
 
! Отговори
Да влизат преди 2 седмици
Танковете и наред!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я, кмета подстриган.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-добре е като пламне пожар да не влиза пожарна там, само така ще им дойде акъла защо не трябва да палят гуми.
1
0
 
22
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 2 седмици
Единствените мерки трябва да са, подравняване на терена там, и обилно хлориране след това.....