Руски удари убиха петима в Украйна

Ранени са 19 и са повредени множество сгради
26 окт 2024 12:45, Стела Стоянова
104
Руски удари убиха петима в Украйна
Снимка БГНЕС

Руски ракетни удари убиха трима души, включително дете, в украинския град Днепър, а тийнейджърка и още един човек загинаха при нападения в Киев и околностите му, предаде АФП.

При нощните удари по Днипро са ранени още 19 души и са повредени множество сгради, заяви Сергий Лисак, губернатор на централната Днепропетровска област.

По думите му е разрушена двуетажна жилищна сграда.

Снимки, споделени от Лисак, показват спасители, работещи в купчина отломки, а на друга се вижда болнична стая с изпочупени прозорци.

„Трима души са загинали в Днепър, включително едно дете. 19 души са ранени, 4 от тях са деца. 8 от тях са настанени в болница“, каза Лисак.

При отделни нощни нападения в столицата Киев и околните региони загинаха двама души, включително тийнейджърка, която според регионалните власти е била убита при удар с дрон. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Русия
Охраната в затвора ИК-6 измъчвала Навални, а след това замела следите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 5 часа
Предполага се, че те се опитват да помогнат на своя гарнизон в Лисовка с такава разсейваща маневра. В Лисовка боевете се водят в източните покрайнини на селото. Досега руските бойци не са успели да пробият отбраната на мизерниците в населено място.
17
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 часа
Покровское направление. Прочистването на района продължава северозападно от Гродовка. Продължава от доста време. Фашизоидните бандеровски мизерници организираха контраатака по протежение на жп линията и достигнаха могилите на мини "Новогродовская" 1 и 3. Те дори успяха да се закрепят на територията на една от мините (не се знае със сигурност коя). В момента обаче фашизоидните бандеровски мизерници са почти напълно изтласкани от по-рано завзетите територии.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На 16 февруари 2022 Путин заяви ,че са лъжи и фантазии изказванията,че ще напада Украйна!!!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Торецко направление. Щурмът на Торецк (Дзержинск) продължава. По цябата ЛБС в града се водят ожесточени боеве. Фашизоидните бандеровски мизерници постоянно контраатакуват и понякога постигат успех. Например в южния район на Забалка мизерниците успяха да изтласкат руските въоръжени сили от двага терикона. В централната част на н.м. страните водят насрещни боеве с променлив успех. За сериозен напредък на ВС На РФ тук все още не е необходимо да се говори.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Лиманско направление. Щурмови части на руските въоръжени сили навлязоха в северните покрайнини на Терни от посока Новосадовое. В селото избухна бой, резултатът от който все още не е известен. Фашизоидните бандеровски мизерници държаха отбраната тук много дълго време. Да се ​​надяваме, че атаката от север ще бъде по-ефективна от многото опити от изток преди това.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Курск. В района на Глушковски фашизоидните бандеровски мизерници се опитаха да организират нападение с малка група, но тяхната БМП беше взривена от мина в района на Нови път. Съобщава се, че десантът е унищожен. На кръстовището на Кореневски и Суджански райони се водят битки в районите Любимовка, Зелени Шлях, Нижни Клин и Новоивановка. Подразделения на руските въоръжени сили постепенно се придвижват към Малая Локна от запад и север.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна с цел демилитаризация и денацификация на фашизоидната държава, както и защита на цивилното население на Донбас от геноцид на киевската хунта. След началото на военните действия украинските власти въведоха военно положение в цялата страна и започнаха обща мобилизация. В Русия частичната мобилизация беше обявена през септември 2022 г. През октомври същата година четири нови региона влизат в състава на Русия: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Този доста прилича на Путин!
10
4
 
0
 
! Отговори
Да ви сера в устата преди 5 часа
негpaмотни миcиpки и пpoпаднали пияни пeнсии сepящи коментари.
9
5
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 5 часа
И трябва да сме изненадани, че Ислямският хаганат Рускисланд е направил терористична атака по цивилни ли? Та те освен удари по цивилни друго не могат, затова на фронта ги изнасилват и те в жалък опит да си отмъстят удрят цивилни цели. Все пак са ислямски терористи и главният мюфтия Путлерини си бие тиквата в земята докато срича Корана, а Кадиров му пълни задния вход с мюсюлманска любов.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Терористи!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
В газа това е квотата за минута
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До 5.Положението на обкръжените укровойски при Курск е много сериозно.Загубили са връзка с командването и са единственият им шанс е да се предадат.Укрите са в чувал след като клещите се затвориха.
5
4
 
7
 
! Отговори
Скоро преди 5 часа
Следете за съдбата на над 2300 воени от всу и наемници който са в обкръжение в Курска област и се самойзяждат,докато руските войски се готвят даги избият.
4
3
 
9
 
! Отговори
Щом така упорито се преди 5 часа
пише, че са украинци, значи не са! Пишете какви са!
3
4
 
12
 
! Отговори
Васил преди 5 часа
Мисиркаята отново намери някаква помия, с която да ни залива !? Ние не сме индианци бе, продажна кукло ! Само такива като тебе бандеровците от Украйна могат да купят за сто гривни !!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Трябва да се радваме ли?
1
3
 
15
 
! Отговори
Цирк преди 5 часа
Как изобщо може да побликувате това на фона на касапницата на еврейте в Газа и Ливан ....