Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея

САЩ потвърдиха, че КНДР изпраща войници в Русия
Обновена: 24 окт 2024 14:15 | 24 окт 2024 14:15, Елка Василева
255
Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, гласува за прилагането на договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни.

Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа.

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от Русия
Прекратяване на огъня в Ливан е малко вероятно преди вота в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
САЩ не са потвърдили разполагането на сев. корейски войници в Русия! Изразиха съмнения, че е възможно. Вероятно е да е възможно... Значи американци, испанци, французи, поляци, германци може, а севернокорейци-не? Що така? Къде остана едно от основните правила на демокраъичното общество, а именно-свпбодното придвижване на хора и товари до всички кътчета на земното кълбо? Или пак е измислица за наивници!?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
"И как краварите са потвърдили разполагането на корейци в Русия" - С видеа. Самите руснаци снимат с телефоните си какво им идва в държавата.
22
2
 
4
 
! Отговори
Мечока преди 6 часа
Няма лошо.Щом има наемници от Запада в Украйна,така може да има и корейски наемници на страната на Русия.Въпроса е колко ще са.3 хиляди или 30.Явно Ким иска войските му да придобият практически опит във воденето на бойни действия.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Така се случи ТСВ.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
23 пъти по-малка държава била Украйна казват нашите евроатлантици? Нека припомня, че 2022 година Украйна беше 45 милиона срещу 130 милионна Русия. Украйна имаше армия от 600,000 щика. Практически най-голямата армия в НАТО. И за капак получи оборудване от над 40 държави за 500 милиарда долара. За сравнение годишният военен бюджет на Русия преди войната беше около 80 милиарда долара.
19
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 часа
Сак вият от страх западните колонии,вече и пет пари не струват.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
В Угледар беше ад за нацистите. Руската артилерия използва тактика, изпробвана по време на щурма на Артьомовск. Там специално за изтегляне на подразделенията на ВСУ беше оставен малък коридор, в който остатъците от резервите на украинската армия бяха доубити с всички възможни видове боеприпаси. Сега има достатъчно дронове и снаряди в резерв, а огневият чувал, през който бившият гарнизон на Угледар се измъкна на север, е много по-малък по размери, приблизително 7x3 километра.
17
2
 
5
 
! Отговори
Руската Дума преди 6 часа
ратифицира Договора за всестранно сътрудничество между РФ и КНДР. Този договор слага край на икономическите санкции срещу Пхенян.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Корейският Шиши дали ще влезе в БРИКС-а?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Над угледарските степи в този район цяла нощ има ужасен рев от ФАБ-ове, смесен със злобното бръмчене на FPV дронове и звуците на ракетни експлозии от Град. И това не спира нито на изхода от Угледар, нито на влизане в съседното Богоявленка.
14
5
 
4
 
! Отговори
БЕЛГОРОД ТРЪГНА преди 6 часа
Белгород тръгна, братя! Замина! Посейдоните са наредени по крайбрежието на хегемона и с едно натискане на бутона 500 метра високо ядрено цунами ще погълне мегаполисите на източния и западния бряг. НАТО е в ступор.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Какво става с Москва за 3 дни? НАТО влезе ли вече в Москва?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
На летището Староконстантинов, братушките намятаха кинжалите и помляха Ф16 -ките. 4 самолета са тотал щета. Дано са ги засттаховали.
11
3
 
5
 
! Отговори
И все пак напредва преди 6 часа
С над ПЕТСТОТИН МИЛИАРДА ЕВРО вонна помощ, изтребители, Леопарди, Брадлита, Хаймарси, СтормШадоуси и ракети произвеждани в трите най силни икономики в света. С разузнаването на алианс като НАТО, с хиляди западни военни експерти с интернет от Старлинк, С натовската дивизия за управление на дронове,десетки пакети със икономически САНКЦИИ и Русия все пак НАПРЕДВА....
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
9
7
 
4
 
! Отговори
Подводница чудовище преди 6 часа
Майка Русия изгражда подводница чудовище. Дълга 360м и с водоизместимост 180,000 тона. В НАТО треперят като листове хартишка.
8
9
 
8
 
! Отговори
БРАТУШКИТЕ МЕЛЯТ преди 6 часа
Братушките мелят ВСУ. Смилят ги в Богоявленка. Всяка минута пада по едно КАБ-че 500! Пада и освобождава руската земя от нацистката пап-лач.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
И как краварите са потвърдили разполагането на корейци в Русия или пак я караме на принципа хайли-лайкли.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
A как е България, топ ли е, топ ли е в ЕС и НАТО?