Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
196
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от Русия
Форумът на БРИКС в Русия показва, че Путин далеч не е изолиран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
1
 
! Отговори
Баба преди 18 минути
"Аз лично смятам, че партньорските програми са точно затова за обмяна на опит и кооперация!!!"Съгласен. Нека сега и НАТО да изпрати 3000 войника в Курска област да тренират и да кооперират с украинските си братя, че и да напреднат и някой и друг град да завземат. Нищо лошо няма в това, тия градове открай време са били украински и европейски.
164
1
 
1
 
! Отговори
Баба преди 27 минути
"Човек е невине до доказване на противното!" Каква е тази риторика, която не е подкрепена с доказателства..."Я кажи, приятел, какви групировки са Русич и Шулц-88, и в територията на коя страна действат. А, оказа се, че пРосия има активни нео-нацистки групировки дето са с дълбоки връзки със Вагнер. Може би затова Зеленски денацифицира Курска област? Сега да пуснат ли един референдум в Курск, и да го присъединят към Украйна, както пРосия прави? Така се прави, нали?
163
1
 
1
 
! Отговори
Баба преди 30 минути
"Щяхте да оревете света,ако трета страна се биеше за Украйна,нали"Ти ако очакваш логика от русо-робите, ще има да си чакаш. Както и чакаш русНАЦИ-те да превземат Киев вече 3 години, и както и чакаш могъща пРосия, заедно в всичките си затворници, наемници и корейци, да си върне Курска област вече 3 месеца. И ще има да чакаш сармите ракетките на пРосия да хвръкнат във въздуха. Докато чакаме, НАТО има две нови членки, и Молдова ще влиза в ЕС. А ние чакаме ли чакаме великия гений Путин.
162
1
 
2
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 час
А кажете най-после колко са: 12 000, 10 000, 7 000, 3 000.
161
1
 
3
 
! Отговори
До Сът преди 1 час
И ти ли си запознат с "явните доказателсва", като Зеленски? Споделете ги моля с широката публика, не ги пазете само за вас! Нали не забравяме основното прави на демократичното правораздаване - " Човек е невине до доказване на противното!" Каква е тази риторика, която не е подкрепена с доказателства...
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В този контекст България и ЕС е нужно да добиват собствен газ и петрол, включително от цялата българска акватория в черно море.
159
0
 
2
 
! Отговори
Българин в РКарелия преди 2 часа
....ами до господина долу да го светна, че вече съм 30 години в Карелия където с Рсуки, Американски и Финландски учени разработваме лазери.Вече имаме в елипа и виетнамци и бразилци и ЮЖНОкорейци и китайци (много).Тук има наука моето момче и се заплаща повече от достойно и излизат докторанти и инженери заминаващибв ЦЕРН.Айде със здраве от 0.00000001% избрали Русия и определено РУСОФИЛ.Можеш да питаш и колегите янки в академията или двамата израилтянина или даже украинският ни колега ..
158
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
За копейката изтезание до смърт!
157
6
 
5
 
! Отговори
Сът преди 2 часа
Русофили и копейки пак обяснявайте,че Русия се биела сама и не ескалирала войната! И преди да ми напишете опорката,че в Украйна има наемници от НАТО,тук говорим за пряка намеса на трета страна в конфликта,а именно С.Корея. Наемници има и от двете страни и те са там по собствено желание,а тук говорим за военен контингент на трета страна!Сега пак кажете,кой ескалира войната и как така,ако руснаците мачкат им идват на помощ с.корейци? Щяхте да оревете света,ако трета страна се биеше за Украйна,нали
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
е какво по-добре от каляване в реални нови бойни условия и то от редовна армия?!?!Еднобе да тренираш срещу камилари и цветнокожи в племенни съслоеия, друго си е истински военни действия.Аз лично смятам, че партньорските програми са точно затова за обмяна на опит и кооперация!!!
155
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Три пъти ядене на ден месо и зеленчуци,и изпостелите корейци вече са военнопленници! Му-хах-ха
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Имаш поне пет правописни грешки. Сори.
153
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Те няма да тренират,а просто утиват да умрат изправени пред калемите от битки украинци
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Съветския съюз драги беше 300 милиона толкова беше и САЩ. Индия беше 500 млн. а Китай 700 млн. драги ми агенте и прочие.
151
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 часа
ВСИЧКИ ПРОРУСКИ СИЛИ МОГАТ ДА ТРЕНИРАТ -СВОИТЕ СПЕЦ НАЗ ВЪВ ОВЙНАТА В УКРА !?!?!?!?!??
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Основното правило в либералната демокрация е свободното движение на хора и капитали. Ама май само когато им изнася на запада.
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До До 144 - Ами явно ти е трудно да проследиш кореспонденцията или да проумееш написаното. Твой проблем. Не мога да ти помогна.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
О НЕРАЗУМНИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ РОЙТЕРС ПРЕДАДЕ, ЧЕ ПЪРВИЯТ КОРЕЕЦ В РУСИЯ Е ХОРЕЙШО КЕЙН!!!...
147
0
 
4
 
! Отговори
До 145 преди 3 часа
Агент Мръднал, както винаги нищо не знаеш. СССР беше над 200 милиона.
146
0
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 4 часа
На кой и за какво говориш въобще не ти се разбира.