Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред
15 сеп 2024 07:29, Александър Попов
211
Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подчерта значението на свободата на словото и информацията в обръщение към медийна среща на върха, възприето като абсурдно от критиците на неговата политика за елиминиране на инакомислието, предаде ДПА.

„Във време, когато се развива сложният процес на многополярност, е особено важно да защитим принципите на надеждността на информацията“, каза Путин във видеообръщение към участниците в медийната среща на върха на БРИКС в Москва по случай 120-ата годишнина от създаването на държавна информационна агенция ТАСС.

„Истинската свобода на словото, която отразява различните мнения, дава възможност за търсене на компромиси и общи подходи за решаване на световните проблеми“, добави Путин.

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред, като дават на хората "обективна и неподправена картина на света", каза Путин.

Въпреки това руснаците почти не се ползват от свободата на словото и медиите във все по-авторитарния климат в страната, отбелязва ДПА и БТА.

ТАСС, създадена през 1904 г., е най-голямата новинарска агенция в страната и се разглежда като правителствен рупор.

Медиите, които не са в съответствие с изискванията и ценностите на Кремъл, са забранявани и затваряни, а противниците на правителството са преследвани от съдебната система.

Кремъл удвои усилията си срещу критиците на войната срещу Украйна, започнала през 2022 г., и много руски групи, които се противопоставят на войната, бяха обявени за нежелани организации.

След като бъдат определени като нежелани, те на практика биват забранявани, което засяга както медиите, така и правозащитните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Владимир Путин
Още от Русия
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да го каже това на всички хора, които заточи по затвори и лагери заради това, че са споменали думата война.
42
5
 
6
 
! Отговори
Обикновена пияница преди 4 дни
путев ще остане като най-обосрания цар в цялата история на човечеството, 20 години трупа трилиони петродолари и евраци, разработва аналоГовнетови оръжия и накрая не можа да превземе най-бедната страна в европа, която с помощта на сбирщайн оръжия подхвърлени и от тук от там положи и полага здраво по мордата самая великая втарая в мире.
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Заради тоя дребен комплексар путин гинат хиляди хора и от двете страни. Добре, че няма да е още дълго на власт.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако питаме онзи *** на Пеевски - Валерия Велева, ще каже че има абсолютна свобода на словото, а тя хушната в скута на Пеевски. Махни й протекцията и ще стане като гол ***. Свобода на словото няма никъде и никога не е имало. Просто така е устроено обществото и човешкото съзнание. Още Платон го е казал в една притча. Колкото и да се заблуждаваме в обратното, я вижте факчекърите как филтрират новини които не са удобни на посолството. Това е министерство на истината-какво е истина ние ще кажем
39
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 дни
ДОКАТО НЕ МИНАТ ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ПОБЕДИТЕЛ МЕЖДУ ТЪПОТЕРОРУСКАТА И УКРАЙНА НЯМА! СЛЕД ТОВА КОМЕНТАРИТЕ КАТО ЦЯЛО ЩЕ СТАНАТ НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ , ЗАЩОТО ЕДНАТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЩЕ Е ЗАГУБИЛА НАПЪЛНО И БУКВАЛНО :D ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НЕМОЖЕ ДА СПАСИ РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА , ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е СРЕЩУ НЕГО И ПОЛЗВА ЛИ ГО ТОВА Е КРАЯ МУ! ТЪЙ, ЧЕ КАМАЛА ХАРИС ЗНАЧИ 100% ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА! А ДОНАЛД ТРЪМП Е 100% ПОБЕДА ЗА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ВЕЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ПРИНУДИ УКРАЙНА ДА ЗАГУБИ!
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хубаво, но това е фикция. Не можеш да имаш свобода на словото при капитализма, защото олигарсите изкупуват медиите и публикуват само филтрирани и пропагандни новини, както е тук и на запад. Скоро САЩ приеха закон жертвите в Газа да не се споменават и Газа изчезна от новините. В режимите е същото. Който плаща той поръчва музиката. Свобода на словото никъде не може да съществува, защото самите журналисти не го разбират като понятие и много често то става клеветничество. Свободата е добро пожелание
37
7
 
6
 
! Отговори
ПУТИН преди 4 дни
ДОСТОЙНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ВСИЧКИ организации под мотото "права на човека" са създадени единствено за "правата на малцинствата" ВСИЧКИ. И под ЛОЗУНГА, сега казват слогън, за права на човека и толерантност имаме диктатура на всякъв вид "малцинства". Малцинството на хората, например, които с психично болни на тема външност, доведе до тяхната реклама, вследствие на което започна масово САМОУВРЕЖДАНЕ на напълно здрави млади хора с всякакъв род пълнежи и операции....Следствие- все по-увредено поколение.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Достойният президент!
34
4
 
3
 
! Отговори
Мозамбеков преди 4 дни
Спрямо северна корея в рабзия все още има някаква свобода на словото, особено тези които шпакловат с език *** на путларакбар, са свободни да се изказват на воля.
33
5
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 дни
Путин дава 12 000 долара заплата на руснаци и наемници да умират за него. Не е скъперник.
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Невероятно,но при новините наистина руснаците повече казват истината докато на Запад има цензура още от ковид.Някъде през 2021-ва света се е обърна наопаки и даже котките гонят кучетата,а мишките пък котките.Така е като правят сатанински ритуали на мероприятия като Евровизия.Сега умния е глупав(Кирчо),истинските обратни са против ЛГБТ-то(Евгени Минчев),демократите ги наричат популисти,а истинските фашисти където рисуват пречупени кръстове пък били демократи хаха.Пълна лудница.
31
3
 
3
 
! Отговори
Свобода пропаганда преди 4 дни
В русия има толкова свобода на словото колкото има и в *** .
30
1
 
3
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 4 дни
Никога не гледайте и препращайте тези опасни и подривни мемове или пишете правдив, но разобличаващи сообщения в соц мрежите. Определено не ги споделяйте с никого, или рискувайте със затвор в някои от най-свободните и демократични страни в света.... Само факти
29
4
 
4
 
! Отговори
Пепката преди 4 дни
По - абсурдно ще е, ако ЕС и САЩ подчертаят свободата на словото.
28
8
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Не е абсурдно. В Русия има повече свобода от в германия например.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българска поговорка гласи: Един гледа сватба, друг - брадва. Със сегашните методи на комуникация "гледащите брадва" не само се увеличават, а и се КУЛТИВИРАТ ! Помислете си какво е съдържанието само на разрешените, на излъчваните по централните медии у нас "забавлени" - филми и реклами със зверства от всякакъв род. Ето последната реклама на ефбет лигата - е чиста проба реклама на зверства.Отделно каналите за принципно антидържавна дейност,отделно за наркомания, тероризъм,сексуални извращения...
26
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 4 дни
Ще развиват и използват свои агенции за информация и свои медийни канали!
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Снимката изглежда актуална. Джуджето е все по-болно и натъпкано с какви ли не медикаменти за да се приведе в що годе нормален вид при поява пред камери. Лошото за него са 4К и 8К видео форматите, в които не може да се скрие нищо. Дори на 1920х1080 се вижда, че е в отчайващо състояние. Дъртия в Щатите го разпънаха на кръст, руснаците мълчат като ваджайни.
24
4
 
7
 
! Отговори
gogo преди 4 дни
Той Путин също е и за мир. Всички да капитулират, да и сложи марионетките, да изколи несъгласните и да настъпи мир. Той всъщност Хитлер също е бил за мир както и всички останали сатрапи, все са за мир.