90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна

Пентагона: Ударите дълбоко в Русия имат малка стратегическа стойност
Обновена: 6 сеп 2024 18:01 | 6 сеп 2024 17:50, Анисия Иванова
220
90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на отбраната в САЩ заяви, че премахването на ограниченията върху способността на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия би имало „много малка стратегическа стойност“, тъй като армията на страната вече е изнесла почти цялото си въоръжение извън обсега на действие.

САЩ оценяват, че 90% от руските самолети, които изстрелват плаващи бомби и изстрелват ракети срещу Украйна, сега се намират на летища, които са на около 300 км от контролираната от Украйна територия, което ги прави недостъпни за американските ракети с голям обсег ATACM, заяви в четвъртък говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ракетите ATACM няма да могат да достигнат до тези летища, така че следователно предизвикателствата, породени от тези плаващи бомби, все още ще останат“, каза Сингх. Дори ако Украйна използва ракетите срещу малкия брой летища, които все още са в обсег, руските военни ще ги преместят обратно, каза тя. „Така че въздействието ще бъде много малко“, каза Сингх.

Коментарите на Сингх подчертават, че САЩ досега са отказвали да отстъпят пред искането на Украйна за премахване на всички ограничения за изпращане на оръжия, способни да нанасят удари навътре в Русия.

Администрацията на Байдън въздържаше тези видове оръжия или налагаше ограничения за използването им на фона на опасенията, че подобни атаки могат да доведат до ескалация на войната. Някои от тези ограничения бяха облекчени през май, когато САЩ разрешиха на Киев да изстрелва осигурени от САЩ боеприпаси срещу военни цели в ограничена зона на Русия, за да неутрализира настъпление в Харковска област, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

„Аргументът, че ако просто им дадете ATACM и им кажете, че всичко е наред, те ще могат да влязат и да ударят по-голямата част от руските самолети и военновъздушни бази, които всъщност се използват за нанасяне на удари, не е верен“, заяви в сряда говорителят на Белия дом Джон Кърби, бивш контраадмирал от военноморските сили. „Това е погрешно схващане.“

Сингх заяви, че редица фактори карат САЩ да не разхлабят всички ограничения. В допълнение към опасенията за ескалация, съществува и ограничен брой ATACM.

Тя каза, че Украйна успешно е използвала ракетите срещу руските сили в южната и източната част на страната, като добави, че САЩ работят за това да им помогнат да насочат повече от тази огнева мощ на изток, където руските сили продължават да натискат към град Покровск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от Русия
Династията на Путин: Как вътрешният му кръг живее в пълно затъмнение?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
66
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неизбежно е Украйна и Русия да се съединят!
65
8
 
11
 
! Отговори
Мажете йода преди 1 седмица
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДУПЕТА С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
64
9
 
15
 
! Отговори
До 72 преди 1 седмица
Така ли било? Ами САЩ като нападна Мексио и им птмъкна 1 чилион квадратни км земя. Загубиха ли? Върнаха ли я земята?
63
9
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Руснаците трябва да свалят американските спътници!
62
5
 
14
 
! Отговори
До 73 преди 1 седмица
И защо яйца,ти ли ги снасяш,че да нямат руснаците
61
5
 
22
 
! Отговори
Пазете пералните преди 1 седмица
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
60
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дайте на украинците ракети, на руснаците яйца!
59
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Историята учи, че агресорът винаги губи войната.... : Япония нападна Китай( 1937) и загуби; Германия(Хитлер) нападна СССР (сталин) и загуби след 6 години; САЩ нападна Виетнам и загуби след 10 години, СССР нападна Афганистан и загуби след 10 години, САЩ нападна Афганистан(2001) и загуби след 18 години, Русия напана Чечня и ще загуби след 20 години.Русия нападна Украйна и ще загуби след 5-6 год. А броя на жертвите винаги са повече при държавата-жертва, защото агресора избива цивилно население
58
15
 
5
 
! Отговори
Путинофила Байдън преди 1 седмица
Съливън и другите във Вашингтон не искат Украъна да победи ;)
57
6
 
16
 
! Отговори
До 63 преди 1 седмица
Янките ги е срам к ги трият тия клипове. То си е за срам. Но има доста такива видеа. Вече не могат да скрият моралния си разпад. https://youtu.be/IyBkJES4QyU
56
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Земята е кръгла бе, копейки! Руските самальоти могат да бъдат опушкани с американски ракети от източната страна на русия!
55
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Виновни за ситуацията в която се намира светът са САЩ . Гласуването в Конгреса на Ленд Лиз за СССР 1941 г се оказа най- голямата грешка на Америка . Това гласуване се оказа фатално за България и за нейното бъдеще . Това го пиша защото за 3 месеца червената армия дава 5 000 000 пленени и германците са пред москва
54
5
 
16
 
! Отговори
Аууу преди 1 седмица
Новия гейм чейнджър, вундър вафето което ще промени войната! След като Хаймарс, Ф-16, Леопард, стопм шедоу, абрамс итн не успяха ..
53
8
 
19
 
! Отговори
До 56 преди 1 седмица
Да той и британския министър на отбраната, който нарече Зеленски нагъл неблагодарник и той е русофил нали ,на каква дрога си днес като на Зеленски ли или нещо евтинджос
52
9
 
14
 
! Отговори
Ама вразумете се бе преди 1 седмица
Хора вразумете се! Русия няма армия. Няма ракети! Всичко това е една ХОЛОГРАМА! Ракетите и дроновете са ХОЛОГРАМНИ! Украйна не е загубила 130 хиляди квадратни километра територия! Това е една лъжа и инсинуация. А тази територия дори не съществува. Тя е имагинерна. Така че разбира се, че доброто побеждава. И още стотици деца ще бъдат безмилостно избити в Донбас от Украинските неонацисти! Успокойте се! Нищо не се е променило!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Кви ракети кви пет Барат бръже , клипът вече не е на лице .
50
9
 
11
 
! Отговори
Новата опорка преди 1 седмица
Още малко, Украйна щеше да победи Русия, но русоробите в Бюлата Къща, путинофилссата шайка на Байдан във Вашингтон ги съботира!
49
6
 
5
 
! Отговори
Скоро мятат атома преди 1 седмица
Йодът свърши! таблетки ходих да купя до аптеката! Изкупени са. Свършили! Народът подивЕл! Маже, капе, пие! Както дойде тъй! Като метнат АТОМА да сме готови!
48
9
 
18
 
! Отговори
Джудже Зе преди 1 седмица
махай се от Украйна! Не си никакъв Украинец! Предател и унищожител на народа си. За 30 сребърника ги хвърли като съчки в огъня разпален от САЩ! Отивай си във виката в Маями или в Швейцария и не се показвай повече, псе?