7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков

Володимир Зеленски обвини Запада, че ограничава отбраната на Украйна
31 авг 2024 12:45, Анисия Иванова
274
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Снимка: БГНЕС

Седем са вече цивилните жертви на руска атака срещу Харков. Руска бомба порази жилищна сграда и игрална площадка в североизточния украински град. Освен убитите има и най-малко 77, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сред убитите е 14-годишно момиче. Кметът на Харков Игор Терехов каза Telegram, че на игралната площадка е убито едно дете.

Вследствие на удара 12-етажната жилищна сграда се възпламени, информира още кметът. Изпод развалините бе измъкнато тялото на убита жена и по този начин броят на жертвите нарасна на седем, каза Терехов по-късно.

Около 20 от ранените са в сериозно състояние, заяви областният управител на Харковска област Олег Синегубов.
Зеленски отново иска разрешение за далекобойни удари по Русия

След удара по Харков Володимир Зеленски отново призова западните съюзници на Украйна да позволят на Киев да поразява с предоставените от Запада оръжия с голям обсег военновъздушни бази на руска територия.

"Един удар, който нямаше да се случи, ако нашите сили за отбрана имаха възможността да унищожават руските военни самолети там, където са разположени. Няма рационална причина, поради която да ограничаваме отбраната на Украйна", заяви Зеленски в Telegram, цитиран от БТА.

Киев казва, че най-ефективният начин за предотвратяване на удари като този по Харков, е да бъдат поразявани руските самолети, от които се изстрелват снаряди срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Русия
Треньорът по джудо на Путин: Той обича спорта така, както дете обича лего
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 2 седмици
Нямаш друг аргумент освен адреса ми? Кой къде живее? От къде си купувам парфюма може би?Или секс уалната ми ориентация? Нещо по темата не можеш да напишеш явно..каква интелектуална слабост
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 69 Руските зомбита пишат от Запада. Смех.
71
1
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 2 седмици
Урко-зомбитата от руската губерния като не им харесва истината да не реват,че тук не им е Урколандия
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Генерал Жуков "Освободихме Европа" ТОЧНО както "асвабаждават" Украйна в момента. Ако руските фашисти пишеха историята на Украйна, пак така щяха да напишат. Даже и обясненията им са като тези на Хитлер.
69
0
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 2 седмици
А бадеровците не го ли правиха и още го правят целенасочено,бе мършоядд
68
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 65 "Тук на Брандинбургската врата" По-голямата част от руските петоколонници страдат от тежки личностни смущения, и мечтаят за Разия, но от Запада. И през ум не им минава да заживеят в "руския рай" при "руските традиционалисти" ами все при "джен дарите" стоят. Каи честно!
67
1
 
5
 
! Отговори
Генерал Жуков преди 2 седмици
Освободихме Европа от Фашизма, но те никога няма да ни простят това..
66
1
 
5
 
! Отговори
Когато преди 2 седмици
някой висш военен откаже да тероризира собственото си население, Зеленски го уволнява. Във ВСУ остават постепенно само тези, които не им пука да пускат бомби и ракети по цивилните украинци, за да може Зеленски да реве колко лоши са руснаците.
65
4
 
2
 
! Отговори
Z фашисти преди 2 седмици
*** - Рибентроп а сега Путин
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 65 "Сталин и Червената Армия са тези които освобождават Европа от Нацизма!" Сталин и червената армия са тези, които замениха нацизма на Хитлер с руския нацизъм.
63
1
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 2 седмици
Сталин и Червената Армия са тези които освобождават Европа от Нацизма!Тук на Брандинбургската врата има паметник на Съветската войска и там пише на английски!Освободиха Европа от Фашизма! Немците смятат това за истина :))
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 60 Сталин е тоя нацист, който се съюзи с Хитлер и започна заедно с него ВСВ, като координирано нападнаха редица европейски държави, а пълното сътрудничество между държавите им започва много преди това и е на всички нива, но ОСОБЕНО на ниво изграждане на репресивен апарат а режима. НКВД на Сталин е учило Гестапо на Хитлер как се строят и управляват концентрационни лагери. А режима на Сталин е избил много повече хора.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия ще си хаби ракета за детска площадка. Топ западна пропаганда. Това най-вероятно е причинено от заблудено или дефектно украинско ПВО.
60
2
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 седмици
Оо Сталин, тоя нацист дето победи Нацистка Германия и Хитлер с цината на 27 милиона убити от Хитлер руснаци ли имаш предвид???Даа Сталин е голям нацист ;)
59
0
 
8
 
! Отговори
до 52 преди 2 седмици
Как да седнат и се разберат, като инфантилния разглезен клоун се държеше ехидно и се хилеше нагло, когато Путин се опита да разговаря с него! Значи, зад мен е много якия световен чичко, ти ли ще ми казваш какво да правя!? Ще правя, каквото си поискам, зад мен е бай Байдан, нищо не можеш да ми направиш! И за себе си е прав - страда най обикновения народ, който не може да дойде в Европа на курорт, а неговата госпожа се разхожда и харчи по цял свят!
58
1
 
8
 
! Отговори
Хорактерното преди 2 седмици
За платени коментатори от Американски НПОта е че могат да пишат само обиди :))Нито един факт или аргумент..
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 55 Сталин и Путин.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На войне, как на войне..
55
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 2 седмици
И кой фашист възхваляват руснаците?Кото за Украйна фашиста Бандера е роден бащица ( така го наричат)! Пример?
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Истината 19873 Руския фашизъм е популярна идеология сред првържениците на фашистки идеологии - путинизъм, хитлеризъм, сталинизъм ....