Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие

НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята
30 авг 2024 13:14, Гергана Попова
308
Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие. Путин не се справя много добре с нови и несигурни ситуации и Курск създаде такава ситуация. От друга страна, Путин разшири фронта над 60 мили (96,5 километра) и Русия в крайна сметка все още има повече ресурси от Киев, докато те се бият напред-назад. Така че мисля, че Курск е добър от тактическа гледна точка, но е твърде рано да се каже какво ще означава това по отношение на общата стратегия и как ще реагира Москва. Това заяви за гръцкото издание Kathimerini бившият командир на Централното командване на САЩ (CENTCOM) ген. Франк Макензи.

Още по темата

Путин, поради естеството на своето управление и своята система от вярвания, не може да си позволи да бъде слаб, но има тенденция да бъде парализиран, когато се случват нови неща. Следователно той не бърза с нови решения и това е нещо като ахилесова пета. Освен това кампанията му в Украйна все още не е приключила и аз вярвам, че Путин е готов да използва всички руски ресурси, за да преследва тази кампания", добави още той.

"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му дадоха нов живот", каза Макензи.

В дългосрочен план проблемът с темпото е Китай и трябва да го признаем. Китай е хроничен проблем и ще съществува дълго време. Има някои непосредствени заплахи от Китай, но повечето от тях са дългосрочни и трябва да се подготвим да се изправим срещу Китай. Русия е непосредствен проблем. Не забравяйте, че Русия е единствената страна в света, която има способността да унищожи Съединените щати с ядрените си оръжия. Трябва да уважавате тази способност. Така че, в краткосрочен план, зоната, която ме тревожи най-много в момента, е Украйна и това е така, защото имаме работа с държава с ядрени способности и тоталитарен лидер, който има комплекса на месията. И това трябва да тревожи всички нас, когато гледаме към предстоящите дни. Мисля, че сме в много опасен период от войната и какво може да направи Русия занапред", коментира Макензи.

Не виждам условия, при които американските сили да се върнат обратно в Афганистан. Но тук е проблемът. В момента не виждаме какво се случва в Афганистан, защото избрахме да погледнем настрани и защото имаме много малко ресурси в Близкия изток, за да погледнем Афганистан. Знаем, че ISIS се разраства и планира да атакува нашата родина и знаем, че ISIS наскоро извърши много успешна атака срещу Москва. И така, тази организация се разраства и ние имаме много малко възможности и ресурси, за да се справим с този проблем. И това ще бъде проблем, който ще ни преследва в бъдеще", заяви Макензи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияCENTCOM
Още от Русия
5,9 по Рихтер разтърси полуостров Камчатка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
3
 
16
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Защо Русия не обръща голямо внимание на тези в Курска област? Защото скоро ще превземат Покровск и после ще тръгнат към Киев да хванат Зеления Клоун и тези войски от Курск сами ще се върнат да защищават Киев.
231
3
 
16
 
! Отговори
Лука преди 2 седмици
Боже колко трудно е да си журналист днес, въртиш сучеш, но не може да напишеш истината, а само това което ти е позволено.Колко мъка има на тази земя боже.
230
2
 
9
 
! Отговори
Чейнчаджия преди 2 седмици
Не знам какво става с атаките в Курск, но знам, че Зеленски вече е съгласен на мир. При това, като дава около 60% от територията на Украйната му на Русия. Така са нещата с балистичните, тактическите и стратегическите ядруни ракети. Тези от САЩ продължават да си дават доларите на Русия. Дори и нещата с валутните пазари ги разбирам повече от Джорджито им Сорос. Все пак, той е над 90 г., а аз дори и не съм навършил 60. Тези от Финко са ми истински приятели.
229
2
 
14
 
! Отговори
Рюхо преди 2 седмици
До Анонимен 230Само ми потвърждаваш думите, нато напада в Югославия защото... Нато напада Ирак защото... нато напада Афганистан защото. Нещо за отбраняване написал ли си, освен защитата на американски интереси по света де. Както написах да си наричаме нещата с точните имена НАТО е военна организация ама не "отбранителна" - изключая американските интереси де тях ги браниме.
228
1
 
7
 
! Отговори
пак съм тук бе! преди 2 седмици
До Боби. Кога успя да ме прочетеш? Веднага ме изтриха!
227
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До пак съм тук бе! И как ще се включат ХАмериканците? Ето ти нещо за размисъл. Вземаш северен квартал на Киев(произволен). От този Квартал до Границата с РФ на север цялата площ това е съизмеримо с площа на Град Москва но в Границите на Голямото Кръгово Шосе(нещо като Околовръсното на София) Дори и без ползване на ядрено оръжие колко физически живи пехотинци ти трябват да превземеш и удържиш такава територия пълна с хора които ще искат да те убият защото си им дошъл в къщата и си я запалил???
226
6
 
23
 
! Отговори
До Пишман аФторката преди 2 седмици
Г.ей.ргано. Атаката срещу Курск така "извади" Москва от равновесие че за два дни руските части са освободили поне четири населени места в Донбас. Селидово, Стелмаховка, Мемрик и Николаевка....Боеве се водят вече в самият Покровск. А тези в Курск (нацистите) нека си седят и чакат неизбежната си гибел.
225
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руските войници са много сърдите на урките. Заради обявената премия за свален F-16 урките взеха сами да си ги свалят още при излитането! Нямат милост тия , дайте шанс и на руснаците!
224
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ве видими се тъдява, че май новоизлюпената държава ФАЩ на има няма 1-2 столетия, дето ние имаме по стари чешмички от нея, дето се правят на господаря на света са хроничният проблем.
223
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 230Американци и англичани нападнаха Ирак, точно след като Садам изгони американските и английските петролни фирми от страна!!! Преди това нападнаха Кадафи, веднага след като спря да продава петрола на Либия за долари!!! За какво има американски военни части около два газови кладенци в Сирия? Някой да ги е канил? За Голанските възвишения никой не пита чий са. За разлика от Крим! За Северен Кипър не питам.
222
4
 
24
 
! Отговори
До 230 преди 2 седмици
Хубаво са ти наговорили тези приказки ама са лъжа. НАТО беше създаден срещу тн комунистическа заплаха. Плановете за разбиване на СССР са още от времето преди края на втората световна война. ОК, СССР и Варшавския договор ги няма отдавна. Русия подаде документи за член на НАТО, резултата го знаем. НАТО е бил, е и ще си остане организация за налагане на американските интереси. Само дето с тая война в Украйна гризнаха дръвцето. Е, и всички в Европата.
221
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Позор за примитивните руски същества. След тях винаги разруха и бедност.
220
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 229Абе не биха 2 батальона. А шест дивизии са се предали на укрите. И не е паднал Ф 16, а Су 57. И един мармот завива.......
219
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Знам ли? От Донбас войниците реват, че изнемогват срещу руснаците. С нищо не личи да им е повлияла безумната операция в Курск. А там укрите заседнаха. И в момента бавно, но методично ги унищожават. Елитни дивизии, които са крайно необходими при Покровск и Торецк. Друг войник, дето Курск му бил като санаториум извозва камиони с ранени украински войници от руска територия. Та не знам нашмъркания генерал какви ги плещи?
218
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Рюхо НАТО се намеси в бивша Югославия когато сърбите за ТРЕТИ път бяха тръгнали към Косово да правят геноцид там. Първите удари на НАТО бяха БУКВАЛНО срещу сръбска борнирана колона навлизаща в Косово. НАТО се намеси в Ирак, след като Ирак беше започнал за ВТОРИ път да струпва войски на границата с Кувейт. Първия път беше пълномащабно нападение. НАТО се намеси в АФганистан, след като САЩ бяха атакувани от ораганизирани групи на територията на Афганистан. И т.н. и т.н.
217
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Във вестник Комсомолская правда разказаха как два руски батальона излязоха с бял флаг,като руски олимпийци в Париж.
216
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китай бил хроничен проблем. 3-тата по територия, втората по население и с хилядолетни традиции във всички сфери произвеждаща всичко и търгуваща с всички. Кой е всъщност хроничния проблем и къде кого наставлява и управлява. Болестта на някои е, че се мислят за най-умни и , че тям е дадено свише да управляват света. Но Холивуд е просто илюзия, пък има и индийския Боливуд с по-печеливша индустрия.
215
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НАТО е организация агресор, създадена да напада, а не да се отбранява. Най-успешните отбранителни сили са на държавите, които имат ядрено оръжие за защита от НАТО.
214
3
 
30
 
! Отговори
Рюхо преди 2 седмици
"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята" И къде бе са се отбранявали от тяхното създаване до сега? От Югославия на територията на Югославия. От Ирак на територията на Ирак, Македония, Судан, Афганистан... Сега се отбраняваме от Русия на територията на Украина, с Украински животи. Че е военна организация да, отбранителна - моля моля да наричаме нещата с истинските им имена Силим се отвреме на време да помагаме на големия батко в неговите войни и се лъжем сами колко сме защитени
213
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вестник таймс разказа историята на един наемник участник в курск от 15 останахме 5