Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск

След това Украйна атакувала
21 авг 2024 19:36, Нели Христова
210
Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск
Снимка: БГНЕС

Руски генерал е разпуснал съвета, натоварен да следи сигурността в руската област Курск през пролетта, като по този начин е отслабил защитата на границата преди безпрецедентното украинско нахлуване, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на служител на руските служби за сигурност, изданието твърди, че генерал-полковник Александър Лапин е заявил, че военните на Кремъл могат сами ефективно да защитават границата.

В резултат на това той е разпуснал междуведомствения съвет, състоящ се от военни офицери и представители на местните и регионалните служби за сигурност, които е трябвало да помогнат на Москва да формира съгласуван отговор на нахлуването на Украйна.

В доклада се подчертава, че Русия вероятно все още щеше да се затрудни да реагира на събитията, които се развиха в Курска област, но това е допринесло за объркването и дезорганизацията, които Москва демонстрира, опитвайки се да прогони украинската армия от руска територия.

Безпрецедентната операция на украинската армия, продължаваща вече две седмици, доведе до превземането на град Суджа в Курска област и до разрушаването на всичките три моста над река Сейм близо до границата с Украйна.

Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.

Руското министерство на отбраната обяви едва на 20 август, че ще сформира войскови групи в Белгородска, Курска и Брянска област за защита на населените места по границата с Украйна.

Отне четири дни на руското правителство да съобщи за „антитерористична операция“ в Брянска, Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна.

Според украинските официални лица провежданата от Киев операция има за цел да създаде „буферна зона“ на руска територия, да предотврати трансгранични удари и да отклони руските подкрепления от източната част на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
11
 
! Отговори
всичко се провали преди 3 седмици
Украйна изпрати в Курск най-боеспособните си и елитни военни части. Никога до сега от началото на войната Украйна не е концетрирала толкова военна техника на едно място, плюс американските ракети и американското спътниково разузнаване което контролираше всичко в реално време. Ако бяха стигнали в Курск и взели атомната централа можеха да поставят всякакви условия и да принудят Русия да капитулира, и най-вероятно тогава щеше да има и опит за сваляна не Путин в Москва.
99
3
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Путин си намери виновник за неуспеха...очаквано
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уолстрийт джърнъл свърши всичката работа на руската контраразведка и назначи виновния - генерал-полковник Александър Лапин.
97
11
 
5
 
! Отговори
Споко преди 3 седмици
Споко, ядрените ракети на Русия не могат да летят, а и да можеха, Русия няма да ги изтреля защото дъщерите на Песков и Лавров живеят на запад.
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 132 Фантазиите са безплатни и по-добре, защото ка пейките пари нямат.
95
11
 
2
 
! Отговори
Споко преди 3 седмици
Споко, ядрените ракети на Путин са от папие-маше и не могат да летят.
94
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боже копейките изтрещяха. Кви ядрени войни ви гонят, половината руски ядрен арсенал ще глъмне още в силозите. Вие видели ли сте работеща руска техника ? А и децата на всички руски големци живеят на запад.
93
2
 
7
 
! Отговори
децки болници преди 3 седмици
Френският натовски генерал Жоржелин беше открит безжизнен в Пиренеите, където се предполагаше, че се е катерил сам на 76 години. Изкачването се провалило и генералът просто "паднал в бездната". В същото време цял куп американски офицери внезапно загинаха в самолетни катастрофи, а освен това генерал от американската армия Антъни Потс, който беше изпълнителен директор на Програмата за командване, контрол и тактически комуникации в Украйна, се разби по време на неуспешен полет.
92
7
 
8
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Чебурашки, допийте си домошарката и лЕгайте да спите. Утре рано сутринта ви чака ровене по кофите, за да имате нещо за закуска. Аре лека, аз като нормален българин имам семейство и задължения към тях....Опс...вие не познавате това определение:))))))))
91
6
 
4
 
! Отговори
глупендъри преди 3 седмици
Гладни другари,ядрени гъби сънуват.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО стигна до задънена улица в Курск. ВСУшниците масово се предават или умират в Курските гори. Засега те не са успели да направят абсолютно нищо - нито да стигнат до Курската АЕЦ, нито да принудят Русия да пренасочи формированията си от фронта в Донбас - напротив, както отбелязва "Ню Йорк Таймс", темпът на настъпление на руснаците в други сектори на фронта се е ускорил
89
8
 
3
 
! Отговори
ДО 109 преди 3 седмици
Какво ще кажеш за нападението над детската болница в Украйна.... Или ти просто неможеш да имаш рожба
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Три години вече НАТО понася само загуби в Украйна, не могат да се похвалят с нито една победа.
87
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По всичко личи, че САЩ се стремят да реализират варианта "ограничена ядрена война". Какво означава това - че САЩ и Русия няма да въвличат териториите на своите страни, тъй като ядрени действия на територията на тези две страни означава всеобща ядрена война със стратегическо ядрено оръжие - пълен ракетн ядрен обмен между Русия и САЩ. Всички останали - Китай, СК, Франция са pea nuts в сравнение с потенциала на САЩ и Русия. А територията на ЕС ще бъде напълно законна територия на водене на военни действия в ядрения конфликт.
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още в първите минути на войната по Франция и джиби ще бъдат нанесени стратегически ядрени удари, това са страни със страгегически ядрен потенциал и Русия не може да си позволи да рискува. А останалата част на Европа не представлява заплаха за Русия.
85
3
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 3 седмици
До Анонимен 116 Медведев, ти ли си?
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Русия удари определени военни обекти (на всички военни специалисти е ясно кои и къде точно) в джиби с конвенционални неядрени ракети, НАТО ще започне ли трета световна ядрена война заради джиби? Когато руските ядрени подводници в Северно море и Атлантика само чакат на позиция за минути да изпепелят и потопят цялото джиби? Или само ще врякат и ще крякат? И ще наложат санции, и ще изолират - ауу-у-у-у, руснаците ще гладуват!
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
60% от обезпечаването на Европа с въглеводороди и преработка на нефт е в Холандия, крайбрежната зона - лесна и тлъста цел за военните. Какво ще стане с Европа ако всичкиата тази крайбрежна инфраструктура за няколко минути изчезне? Тук изобщо не говорим за ядрени оръжия. Никакви посейдони, никакви циркони, никакви кинжали, два залпа на батарея калибре с нормален, неядрен боен заряд, и цялата крайбрежна инфраструктура на Холандия е сготвена и цяла Европа парализирана.
82
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Холандия има едно местенце, единственото в целия свят, където правят литографи. И покрива там изобщо не е укрепен, ако падне нещо от небето нищо няма да остане от литографите.
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германия е на ръба на фалита, след това - навсякъде другаде.