Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск

След това Украйна атакувала
21 авг 2024 19:36, Нели Христова
210
Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск
Снимка: БГНЕС

Руски генерал е разпуснал съвета, натоварен да следи сигурността в руската област Курск през пролетта, като по този начин е отслабил защитата на границата преди безпрецедентното украинско нахлуване, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на служител на руските служби за сигурност, изданието твърди, че генерал-полковник Александър Лапин е заявил, че военните на Кремъл могат сами ефективно да защитават границата.

В резултат на това той е разпуснал междуведомствения съвет, състоящ се от военни офицери и представители на местните и регионалните служби за сигурност, които е трябвало да помогнат на Москва да формира съгласуван отговор на нахлуването на Украйна.

В доклада се подчертава, че Русия вероятно все още щеше да се затрудни да реагира на събитията, които се развиха в Курска област, но това е допринесло за объркването и дезорганизацията, които Москва демонстрира, опитвайки се да прогони украинската армия от руска територия.

Безпрецедентната операция на украинската армия, продължаваща вече две седмици, доведе до превземането на град Суджа в Курска област и до разрушаването на всичките три моста над река Сейм близо до границата с Украйна.

Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.

Руското министерство на отбраната обяви едва на 20 август, че ще сформира войскови групи в Белгородска, Курска и Брянска област за защита на населените места по границата с Украйна.

Отне четири дни на руското правителство да съобщи за „антитерористична операция“ в Брянска, Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна.

Според украинските официални лица провежданата от Киев операция има за цел да създаде „буферна зона“ на руска територия, да предотврати трансгранични удари и да отклони руските подкрепления от източната част на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
59
2
 
3
 
! Отговори
Мъ преди 3 седмици
Отчитат дейност за помощите, но на украинска територия не могат на никъде да мръднат.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руските генерали отдавна са взели дребния кагебеец за мезе. Той вместо да обяви война ги кара да правят специална операция (термин типичен за КГБ). Военните не искат някакви милиционери да им се правят на важнии да им поставят налудничави задачи. Работата на кагебейците е да мачкатт крепостното стадо, а не да се занимават с война.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Фют - еми сега ще има.
56
2
 
7
 
! Отговори
Рейгън преди 3 седмици
ДИКТАТОРА никога не е виновен той оставка не подава
55
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрен удар е единственото спасение сега - ще измрът няколко десетки хиляди украинци - голяма работа, те и сега измряха към милион и без ядрен удар, а радиацията е в Украйна и бързо ще се разнесе. И тогава Западът ще каже, ами ето, направихме всичко за Украйна, помагахме, ама какво да се прави, диктатора Путин пусна атома, какво сега и ние всички ли да умрем, ами дайте сега да се обединим, са укрепим НАТО и ЕС, да укрепим долара. Само ядрен удар може да спаси НАТО и запада, за това ще има още други провокации да предизвикат Русия.
54
3
 
3
 
! Отговори
Чоп преди 3 седмици
Украйна няма легитимен президент. Бягат към Русия. Да ги затворят вътре и не могат да се върнат в Украйна.
53
1
 
3
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 61. Чебурашке, няма държава която е изчезнанала от картата на света. Дори България след 500 вековно робство все още я има.
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След края на СВО НАТО ще се разпадне, защото губи всякаква легитимност и авторитет. НАТО с 1 трилион военен бюджет, 80% БВП най-добрите военни технологии и 40 милиона нацисти, готови да се бият до смърт за НАТО вече 3 години яде бой от бедна и изостанала Русия със 70 милиарда военен бюджет, БВП 1.5% и икономика като на Португалия. НАТО вече няма никакъв смисъл да съществува. САЩ се изнасят от източна Европа, а може и от цяла Европа, не им трябва повече. А България минава към Турция.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много як фейк. :)
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При всички положения Украйна ще загуби още територии, и ще изчезна от картата като държава.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
типично по руски - намериха врага с партиен билет
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Юная китаянка Сюй Мохань исполнила песню "Орлята учатся летать" на Красной площади.
47
2
 
3
 
! Отговори
321 преди 3 седмици
Да се струпа незабелязано армия е невъзможно в днешно време. Или Генералите правят бойкот или и 3 те руски сателита отдавна са дали фира, а най вероятно и двете. Ако руските военни сателити са като прехвалените Армати, картината от тях е като от телевизор Рувин от 1980та
46
3
 
4
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 48. Тогава Русия е била империя и не е имала пълководец като Путин. Благодарение на си фи листика Ленин руската империя умря и се родиха у роди те като Путин.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Суджа е някакъв град с население по-голямо от село Мало Конаре но по-малко от село Бистрица или село Лозен. От тук насетне си правете изводите колко важно е това място и колко ще тичат руснаците да пращат армия за да го освобождават.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Полк. Диман Георгиев: Успешен ден за ВСУ в Курск - настъпват в пет направления, обхващайки четири района на областта! 810-та морска пехотна бригада е била разбита по време на жестока схватка в гориста местност край Каучек!
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна могат да я спасят само мирни преговори на условията на Русия. Разбира се, след Курск условията на Русия вече са съвсем различни от досегашните които бяха огласени и от Путин.
42
2
 
3
 
! Отговори
6ти Август преди 3 седмици
w-w-w 5.ua Перший украинський iнформацiйний телеканал 5 канал - "Три дня и Курск будет взят, санитарная зона расширяется - руководство РФ в ступоре" - ха ха хаа хааааааа!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 44. Питай дали превзеха Курск. За 3 дена. Крим е голям залък.