Кремъл: Оставаме реалисти, не гледаме през розови очила

Дмитрий Песков коментира изказванията на Тръмп
Обновена: 26 юли 2024 18:49 | 26 юли 2024 18:45, Инна Ангелова
43
Кремъл: Оставаме реалисти, не гледаме през розови очила
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Доналд Тръмп нарече Русия “бойна машина”, победила Наполеон и Хитлер, от Кремъл приветстваха казаното от бившия американски президент, но допълват, че остават реалисти и “не са с розови очила”, съобщава Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на въпрос за коментара на Тръмп, отправен към украинския президент Володимир Зеленски по време на техен телефонен разговор на 19 юли. Тръмп по-късно заяви пред „Fox News, че е казал на Зеленски, че войната трябва да бъде прекратена.

“Сблъсквате се с бойна машина. Ето какво правят руснаците – воюват. Те победиха Хитлер. Победиха и Наполеон. Трябва да прекратим войната“, заяви Тръмп, цитира БТА.

“Вероятно би било полезно за по-голямата част от американската публика да знае, че има много славни страници в историята на Русия. Наистина, може би малко хора в САЩ, имаме предвид обикновените американци и може би представителите на т.нар. политически естаблишмънт, знаят историята толкова дълбоко“.

Същевременно на въпрос за коментарна статия в “Уолстрийт Джърнъл“, един от чиито автори е бившият държавен секретар на САЩ при Тръмп Майк Помпейо, Песков заяви, че Кремъл е настроен реалистично, що се отнася до оценката какво може да значи втори мандат на Тръмп за Русия. В материала си Помпейо предложи Тръмп да наложи нови санкции срещу Москва и да засили помощта за Украйна, ако бъде избран.  

“Никога не сме носили розови очила. Тръмп е представител на американския политически елит, който в момента страда от пълни антируски предразсъдъци“, заяви Песков.

“Когато Тръмп беше президент, американците започнаха надпревара във въоръжаването. При Тръмп срещу нашата държава бяха наложени многобройни санкции. В това отношение за нас той не се различава особено от останалите. Може би той показва малко повече политическа мъдрост по отношение на поддържането на каналите за диалог, но фактически няма специално влияние върху каквото и да е, което трябва да имаме предвид“, каза говорителят на Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: КремълСАЩРусияТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Поредния украински "бисер" от началото се чудех дали нещо им има от Чернобил,ама се убедих ,че те генетично са си така
22
5
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 8 "Второ, в победата над Хитлер основната и решаваща роля играят именно Украински фронтове в Червената армия" - мухахаха... Все едно Елховския полк бил съставен от елховчани...
21
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 17 "Без помощта на ... и Англия" - мухаха.... Смях се от сърце!
20
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 10 "Американците никога няма да допуснат да бъдат управлявани от привърженици на имперски режим" - мухаха... Даже про'с'так като ТЕБ ще се затрудни да обясни на средния янки що е то имперски режим. Първо трябва да обясниш що е то чужбина, друга държава и т.н.т. .. янките го интересуват доларите. Ако Саддам му даваше долари - и него щяха да го изберат за президент на САЩ.
19
4
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Ами кажи им го на украинските копейки,че ние не сме длъжни да се занимаваме с техните простотии
18
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Е той ще доста голям и мръсен :):)
17
7
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Без помощта на САЩ и Англия русия само може да си мисли че ще победи Хитлер
16
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Русия се изгаври с победителя на цяла Западна Европа - Наполеон. От 600000 войници остана само най-привилегированата му част, а той избяга позорно преди нея.
15
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Факт е, че 2016 година Тръмп САМ победи и демократите И републиканската партия, която до последно му пречеше. Американският народ си го избра тогава.
14
6
 
9
 
! Отговори
Пешев преди 1 месец
Колко време им трябва да разберат че никой не ги харесва..?! меко казано ги мразя...няма по отвратителна човеци..."Славната" им история е пълна с насилие, омраза, кръв и масови убийства. Наполеон не са победили, нито Хитлер са победили сами. Американците ги спасяват 2 пъти от глад и мизерия...Искат да седят на една маса с Американците и изискват уважение... за какво? Просто не са равностойни...това е..
13
7
 
9
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Тръмп отново се е показал като некомпетентен глу.пак. Първо, русия НЕ Е победила Наполеон - той влезе в Москва, а рубашките избягаха. Тръгвайки обратно всъщност никога не е имало сериозна битка, в която Наполеон да е победен, войската беше стопена от руската зима, а не от руската войска. Второ, съветският съюз (а не русия) НЕ ПОБЕДИ сам Хитлер, а благодарение на огромната помощ от глу.павите САЩ и Великобритания. Иначе сега Москва щеше да се казва Москау.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е републиканец, колкото разузнавачът от КГБ е християнин. Линкълн, Теди Рузвелт и Рейгън се въртят в гробовете си...
11
9
 
5
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Много точен анализ на г-н Песков
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп се самоубива с подобни изказвания. Американците никога няма да допуснат да бъдат управлявани от привърженици на имперски режим. Нали Тръмп победи Клинтън и стана президент, именно заради твърдата си анти-китайска реторика в контраст на прокитайските симпатии, демонстрирани от демократите през годините??? Очевидно сега ролите се обръщат, което ми подсказва, че най-вероятно Камала Харис ще спечели изборите.
9
6
 
6
 
! Отговори
Пешев преди 1 месец
колко време им трябва да разберат че никой не ги харесва..?! меко казано ги мразя...няма по отвратителна човеци...
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо, би било Тръмп да знае, че Хитлер го победи СССР, а това са 15(!!!) републики и Русия е била само една от тях. Второ, в победата над Хитлер основната и решаваща роля играят именно Украински фронтове в Червената армия. А относно това, че руснаци остават реалисти просто няма какво да се каже. Ако бяха такива, нямаше да правят и 1% от нещтата, които правят. Тяхната реалност е паралелна.
7
6
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Със съобщенията на МО на РФ си трия г-з
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, от днес света е Олимпиада! Е, не за всички! Знаете ли че нито един руски канал нямало да излъчва Олимпиадата! Няма денги, това е положението
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бъдете съвсем реалисти, и се пригответе за мандат на Камала Харис
4
8
 
9
 
! Отговори
Бумм преди 1 месец
МО на Русия, съобщи че 31-ва бригада на ВСУкрайна е преустановила своето съществуване в украйнският град Ню Йорк.