Призив за отбранителна линия на ЕС по границата с Русия и Беларус

Декларацията е на Полша, Литва, Латвия и Естония
27 юни 2024 08:31, Елка Василева
58
Призив за отбранителна линия на ЕС по границата с Русия и Беларус
Президентите на Полша Анджей Дуда (вляво), и на Литва - Гитанас Науседа. Снимка: архив, БГНЕС

Полша и балтийските републики - Литва, Латвия и Естония, призовават в обща декларация Европейския съюз да изгради отбранителна линия по границата си с Русия и Беларус, предаде Ройтерс. Писмото, адресирано до председателя на Европейския съвет, в което е заявена съвместната позиция, ще бъде обсъдено на започващите днес заседания на страните членки на ЕС в белгийската столица Брюксел.

Целта е да се защити ЕС от военните заплахи и други злонамерени дейности на Москва, обръща внимание Ройтерс.

Лидерите на четирите държави заявяват, че проектът в защита на двайсет и седемте членки на блока, населявани от близо четиристотин и петдесет милиона души, ще изисква и финансовата подкрепа на всички тях.

"Изграждането на отбранителна инфраструктура по границата на ЕС с Русия и Беларус ще посрещне крещящата и неотложна нужда от осигуряване на безопасността на ЕС по отношение на военни и хибридни опасности", се казва в писмото, до което достъп е имал репортер на Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Русия
Руски ракетен крайцер влезе в Средиземно море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
15
 
! Отговори
Адриановият вал преди 5 дни
Адриановият вал е римско отбранително съоръжение от камъни и торф, което се простира на 117 километра на територията на съвременна Северна Англия, край нейната граница с Шотландия. Предназначението му е било да предотврати набези на пиктите от север и да защити провинция Британия. През 126 г. е завършено издигането на стената, която се простирала от море до море от р. Солуей на запад до р. Тайн на изток. ПРЕВЗЕМАН Е ТРИ ПЪТИ: през 197, 296 и 367 г.; през 400 г. е изоставен.
32
2
 
14
 
! Отговори
Майор от запаса преди 5 дни
През Първата световна война Германия стои в северна Франция линията Хинденбург, а през Втората световна Гърция строи линията Метаксас. Сигурно вече се досещате какво стана и с тия линии. Както вече писах, единствено възможна и ефективна е МАНЕВРЕНАТА отбрана, строежът на отбранителни линии е КОРУПЦИЯ и ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА.
31
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Искам да си изясня- Рунделът казва че Украинците биле войнолюбци, а рашките миролюбци- моля кажете кой убива и руши в украйна?
30
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
26- Прав си- над 20 000 000 Руснаци живеят в ЕС И ВИСЯТ НА ГЪРБА НА РАБОТЕЩИТЕ , ПОМОЩИТЕ ИМ ПО ВИСОКИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ В РАША, милионерите им и милиардерите им изкупиха дворци и имения в обединения запад, убиват и рушат като хуни, никой не ги иска- а те опорки пускат- обидени го раздават- ТА ПРАВ СИ ЛИЦЕМЕРИ СА АЛКОХОЛИЗИРАНИЯ РАШКИСТАН
29
1
 
18
 
! Отговори
Майор от запаса преди 5 дни
Линията Зигфрид е дълга 630 км и има 18 000 железобетонни бункери - по 1 бункер на всеки 35 метра от фронта. И въпреки всичко е разбомбена и превзета. Изграждането на отбранителни линии е неефективно и отречено от военната наука от 2000 години, още от Въстанието на Спартак през 71 г.пр.Хр, но е идеален повод за крадене и за източване на средства?
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
САЩ да правят България натовска база и без това българите са русофили, та, с тях, без тях, все тая.
27
4
 
17
 
! Отговори
666 преди 5 дни
И тия измислиха как да изсмучат пари от останалите държави в ЕС. Освен това тази отбранителна линия няма да помогне за гостите, които искат да строят халифат. Руснаците няма да тръгнат да превземат Западна Европа, но онези вече са тук.
26
2
 
12
 
! Отговори
Майор от запаса преди 5 дни
Линията на Крас: през 71 г.пр.Хр. римският пълководец Марк Крак изгражда 55 км отбранителна линия срещу Спартак в Региум. Войските на Спартак я преодоляват. Финландия изгражда линията Манерхайм, а СССР я преодолява. Французите изграждат линията Мажино, а Хитлер я преодолява. СССР изгражда линията Сталин, Хитлер я преодолява. Хитлер изгражда Атлантическия вал на френския бряг и линията Зигфрид на границата с Франция, Съюзниците преодоляват и двете линии. Зигфрид е дълга 630 км и има 18 000 желез
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Купуват руски газ а говорят за отбранителна линия. Лицемери от където и да го погледнеш.
24
6
 
21
 
! Отговори
Хитрите преди 5 дни
поляци и мързеливите прибалтийци са решили да изкарат едни пари от ЕС!
23
5
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 5 дни
Укрите свършиха ли вече ?
22
2
 
10
 
! Отговори
Хм, преди 5 дни
те и французите изградиха някога ,,непробиваемата'' линия Мажино. А гърците Метаксас...Да припомня ли какво се случи и с двете?
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Заедно ще се изправим пред световното зло - Русия Северна Корея, хизбула.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Беларус страда, защото е съюзник на Русия, а Украйна живее добре, защото е съюзник на Европейския съюз.
19
3
 
11
 
! Отговори
Майор от запаса преди 5 дни
Това е само източване на средства от ЕС, без никаква полза за отбраната. Никакви технически средства - окопи, мини и др. не могат да спрат армия, ако няма живи хора, които да защитават линията. Представете си, че ЕС вече е похарчил 5 милиарда и е построил линия с дължина 500 км. Русия или всеки друг лесно ще съсредоточи превъзхождащи сили на 50 км участък и ще мине като нож през масло. Всички отбранителни линии в историята се провалят. Единствено ефективна и възможна е МАНЕВРЕНАТА отбрана.
18
7
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 5 дни
Българските натовци да се радват че се намират далеч от Северна Корея, иначе един див терорист като ким чен ун щеше да ги оправи набързо всичките.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Във Варшава всички сгради са построени след 1945!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То навремето имаше едни велик албански комунистически лидер дето беше направил цялата страна бункер до бункер,та тия новите демократи са тръгнали по неговият,сякаш че ще спрат ракетите с бункери ама нали трябва да се изписват пари за разни скодоумици и нали е срещу Русия няма проблем....
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ПЕТКО КАТЪРА, те джавкащите започнаха да усещат, а нашите джавкащи са на фаза "да не намесват държави като България". Как да не те намесват като твоите политици отдавна те намесиха в общността на 9 страни под лозунга "Триморие", сред които са Полша и Трибалтийските Умирати?
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма линия срещу кинжал!