Съдът отхвърли иска на Градев срещу БФ по шах 2022

Той твърдеше, че е оклеветен
2 юли 2024 11:30, Стела Стоянова
6
Съдът отхвърли иска на Градев срещу БФ по шах 2022
Снимка БГНЕС, архив

Софийският районен съд отхвърли вчера иска на Георги Градев срещу Българската федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022) за клевета.

"Г-н Градев претендираше, че е бил оклеветен в публикация на БФШ 2022. Съдът обаче не откри доказателства в подкрепа на твърденията му и постанови, че публикацията на БФШ 2022 е била основателна и в рамките на допустимото свободно изразяване. Освен това съдът осъди г-н Градев да заплати на БФШ 2022 480 лв. разноски за адвокатско възнаграждение.

БФШ 2022 приветства решението на съда като потвърждение на нейната позиция, че е действала добросъвестно и в съответствие със закона.

“Федерацията ни винаги е действала прозрачно и отговорно, и се радваме, че българският съд отхвърли поредните неоснователни претенции към нас. Нашият фокус винаги е бил развитието на шахмата и неговото популяризиране сред българското общество. Убедени сме, че повишаването на интереса към тази красива мисловна игра ще донесе множество ползи на цялото общество и е жалко, че подобни атаки ни принуждават да хабим енергия и ресурси, отклонявайки се от основната си цел“, заяви доц. Венета Петкова, президент на Българската федерация по шахмат 2022.

Предстоят редица шампионати и купи, като тяхното провеждане при най-добрите условия за игра и награден фонд остава приоритет за БФШ 2022, казаха оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Темида
Оставиха в ареста хакера с псевдоним "Емил Кюлев"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Фалшив герой.Представя се за адвокат,а няма юридическо образование.Плувецът Антъни Иванов му се довери и отнесе наказанието.
4
0
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 2 дни
Тоя Градев освен да занимава всички със себе си нещо друго от него?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
всички федерации по всички спортове у нас действа като еднолични фирми на управителя и са само с цел лично облагодетелстване. Спортът ни отдавна копае дъното, няма финансиране на спортистите и няма постижения. Шахматистите да припомним, че бяха пред угрозата да не играят на европейски и световни форуми. В щангите е същото...Все тая кой кого съди, спортистите нищо не печелят от тая работа
2
0
 
2
 
! Отговори
chess преди 2 дни
Значи е време да се маха от шаха. Повече вреди, отколкото да помага! Градев вън!
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Значи е време, да вземе закона в свои съце! Успех!