Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си

Никой няма да ни помогне докато сме във война, заяви той
26 юни 2024 21:45, Нели Христова
761
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин се оплака, че никой няма да помогне на Русия, докато води война срещу Украйна.

Руският президент каза, че страната му може да разчита "само на себе си", докато се обръщаше към военния персонал, събрал се в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец.

В забележки, заснети и публикувани в Telegram от държавната телевизия, той говори за необходимостта от стабилна икономика в Русия, която да подкрепя нейното министерство на отбраната.

"Всеки има значение: и заплатата, и новото оборудване, и поръчките – това е много важно. Това е база", каза Путин.

"В този смисъл можем да разчитаме само на себе си. Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи. Ние го можем", добави той.

Коментарите на Путин идват, след като той подписа договор заедно със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за обещание за взаимна военна помощ в случай на атака срещу Русия или Северна Корея.

Споразумението гласи, че "другата страна предоставя военна и друга помощ без забавяне с всички средства, с които разполага".

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповеди за арест във вторник, 25 юли, за бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов по обвинения в извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството за нападения срещу цивилни.

Съветът за сигурност на Русия твърди, че заповедта за арест на МНС за Сергей Шойгу е част от хибридна война на Запада срещу Москва, според държавната информационна агенция.

69-годишният Шойгу беше смятан за ключова фигура в решението на Путин да нахлуе в Украйна, преди да бъде сменен като министър на отбраната през май тази година.

Нахлуването, при което Русия очакваше бързо да превземе Киев и вместо това да постави марионетен лидер, се сблъска със сериозна съпротива от вълна смели украинци.

68-годишният Герасимов, който е началник на генералния щаб от 2012 г., продължава да ръководи военните операции в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от Русия
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Както винаги- заглавие с пропаганден характер. Освен това не съм чул някой да сключва договор за обещание!? Ама щом така казвате... Целия свят от 32 щатски колонии, именувани като най-мощните икономики и армии в Галактиката не успяват вече трета година да поставят на колене феодалната Русия! Освен това Русия е подпомагана от лицемерите от ЕС-да сте чули, че си продължават доставките на газ за ЕС? Знам, че боли, но е така! Факт!
539
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ми ши *** ми, дори от банката на БРИКС му отказаха заем. Коги си голташка икономика така става. Само кАпейките го възхваляват ама и една дори и опит не прави да се премести в пРосията, всичко иска в ЕС. Даже и оная кАпейка Волгин отиде в Брюксел къде дават евраци. Що не отиде в Казан примерно да му дават копейки?
538
6
 
10
 
! Отговори
Ние го можем! преди 4 дни
бием цялото НАТО през проксито му! 32 страни и десетина колонии срещу нас и НИЩО не могат да направят! - "оплакал" се Путин! :)
537
10
 
10
 
! Отговори
май не се оплаква преди 4 дни
само констатира лъжливата природа на западните "партньори".
536
2
 
4
 
! Отговори
САТАНАТА преди 4 дни
420 млрд.мутантий извънредна помощ за руската икономика !
535
8
 
12
 
! Отговори
Инж+ преди 4 дни
Китай ги изсмуква като ***. Скоро ще си отреже половината от "тортата"!!!
534
5
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 4 дни
До 607,грешите Господине, имам много познати,развиваха бизнеса тук в София, Варна ,започнаха да ги изнудват гербисти, хората продадоха всичко,заминаха за Испания и Австрия,в Европа пак на ново,но и там има специални хора от които трябва да имаш благословение, иначе няма да ти даде никой, да се развиваш, всичко се върти от определени хора, Нацюгите.
533
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Кравар Евроатлантик - Човек, който живее зле заради собствената си нек_адърност и отново заради собствената си нек_адърност не може да осъзнае, че не демокрацията, а той самият си е виновен. Сега никой не те спира да работиш в който град или държава от ЕС пожелаеш. Никой не те спира да развиваш собствен бизнес и докато той е с под един милион оборот годишно, даже и му_трите няма да се занимават с теб, а това е достатъчно за нормално съществуване. Да обаче се иска акъл и труд,а не мръ_нкане!
532
7
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 дни
Що е то - пие Кока Кола, иска да кара Мерцедес, иска пералня, говори по Айфон и ползва Макбук, а казва че много мрази...Запада.
531
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До До 610 от 610 "Е на това демокрация ли казваш няколко евро слуги е подчиняват на администрацията на Бидона" - Идеална демокрация никога е нямало и никога няма да има, защото идеални хора няма. В Древна Елада демокрацията е била само за определени хора, а останалите са били ро_би. Обаче със сигурност предпочитам тази система, отколкото предишната или пък случващото се в Русия, СК, Иран, Китай и подобни. Оплаквате се, че нашето не е демокрация, а не казвате нищо за руската. Там демокрация ли е?
530
20
 
4
 
! Отговори
Тиква преди 4 дни
Вчера беше потопен кораба на НАТО,в черно море,със амуниции и ракети на борда, Защо Днес мълчи., защото укропите и нацюгите подкрепяни от урсули и другите отпадъци от евраГейци.
529
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От служебното/_Герб насам писането и четенето по форумите се обезсмисли защото сорросоидите получиха крила фалшифицират и манипулират. Озлобени са.
528
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Свалили са и разузнавателния задокеански самолет направлявал атаките срещу семейния плаж в Севастопол.
527
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Първобитната руска армия ,още мърда и бере душа ..Да ти унищожат всички танкове и кораби .Да ти отстрелят 400 000 руснаци и да продължаваш ,да викаш " НАПРЕД " , може само чисто лудия ,,*** из.род - Путин !!
526
13
 
10
 
! Отговори
Censura преди 4 дни
Защо нашите крият че руснаците са унищожили три системи Хаймърс със по 10 човека чужд персонал (американци) на всяка?
525
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Спонсора защо непрекъснато вдига цените. Не му харесват резултатите от първенството и си го изкарва на клиентите.
524
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И в Италия всички медии съобщиха, че руснаците са унищожили три установки Хаймърс и около трийсетина американци.
523
0
 
2
 
! Отговори
До 617 преди 4 дни
Е те са ясни,ама си въобразяват,че тия номера не са ни ясни
522
11
 
8
 
! Отговори
Глупаво заглавие преди 4 дни
Какво казва Путин на руснаците: Трябва да разчитаме само на себе си. И е прав. А руската армия беше пред Киев и пак ще бъде.
521
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 620 За това ли хамеркамци му звънят като усетят дебелия