Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си

Никой няма да ни помогне докато сме във война, заяви той
26 юни 2024 21:45, Нели Христова
761
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин се оплака, че никой няма да помогне на Русия, докато води война срещу Украйна.

Руският президент каза, че страната му може да разчита "само на себе си", докато се обръщаше към военния персонал, събрал се в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец.

В забележки, заснети и публикувани в Telegram от държавната телевизия, той говори за необходимостта от стабилна икономика в Русия, която да подкрепя нейното министерство на отбраната.

"Всеки има значение: и заплатата, и новото оборудване, и поръчките – това е много важно. Това е база", каза Путин.

"В този смисъл можем да разчитаме само на себе си. Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи. Ние го можем", добави той.

Коментарите на Путин идват, след като той подписа договор заедно със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за обещание за взаимна военна помощ в случай на атака срещу Русия или Северна Корея.

Споразумението гласи, че "другата страна предоставя военна и друга помощ без забавяне с всички средства, с които разполага".

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповеди за арест във вторник, 25 юли, за бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов по обвинения в извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството за нападения срещу цивилни.

Съветът за сигурност на Русия твърди, че заповедта за арест на МНС за Сергей Шойгу е част от хибридна война на Запада срещу Москва, според държавната информационна агенция.

69-годишният Шойгу беше смятан за ключова фигура в решението на Путин да нахлуе в Украйна, преди да бъде сменен като министър на отбраната през май тази година.

Нахлуването, при което Русия очакваше бързо да превземе Киев и вместо това да постави марионетен лидер, се сблъска със сериозна съпротива от вълна смели украинци.

68-годишният Герасимов, който е началник на генералния щаб от 2012 г., продължава да ръководи военните операции в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от Русия
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
580
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Юлианчу, пак ли си нощна смяна бодигард (пазач) на строителния обект? Ни съ отплесвай в щypyтии, да ни ти задигнат тухлити!
579
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Путин се оплаква че разширената му анална халка почва да го боли. Споко, скоро подчинените му ще му затегнат вратовръзката веднъж завинаги, и нашия жужко ще изпъне петалите с изплезен език
578
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всички знаят, че украинците са чисти етнически руснаци. Изглеждат като руснаците, неотличими са генетично, същата религия и говорят руски без акцент. Това са едни и същи хора, без абсолютно никакво съмнение. Т.е. едни руснаци убиват други руснаци. От едната страна на фронта умират руснаци и от другата страна също умират руснаци. При това мнозина твърдят, че Путин постъпва напълно правилно и това трябва да продължи. А защо тогава някой трябва да е против?
577
3
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 3 дни
А Зеленски ще ви каже най-добре:не искаме конфликтът да продължи още дълго поради големите загуби на жива сила и техника.Чакам безсмислени евроатлантически "минуси"!И обърнете внимание,оказва се,че съм бил прав
576
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Джуджака търчи по света да проси оръжия и амуниции, при дебелото в северна корея ходи, преди тва при господаря Си, навсякъде като просяк с протегната ръка - дайте, помогнете ахахахаха ))))
575
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Eленовъдчето и него го привикват в Хага, да прави компания на джуджака
574
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За да ограбиш Русия, първо трябва да я окупираш. Не знам за друга сила, която може да нападне Русия, която има 6400 ядрени бомби. Дори в Русия да няма останали войници, нейните ядрени оръжия си струват всичко
573
6
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 дни
Що е то - пие Кока Кола, говори по Айфон, ползва Макбук, иска Мерцедес и пералня, а мрази...Запада.
572
5
 
5
 
! Отговори
news преди 3 дни
РУСКИТЕ "КИЖАЛИ" УНИЩОЖИХА ВОЕННИ ЛЕТИЩА НА УКРАЙНА, ГОТОВИ ЗА САМОЛЕТИ НА НАТО.
571
1
 
2
 
! Отговори
Гогол Транслейтиев преди 3 дни
За машинен превод присъдата е доживотна в турски затвор!
570
4
 
5
 
! Отговори
Измишльотина преди 3 дни
Поредната измишльотина предназначена за слабоумни и малки деца
569
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
През последните 10 дни Путин не е излизал от бункера ,говорил несвързани неща и се напикавал !!!
568
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да няма грешка? Опутин са оплака да не е преведено от опутин са разплака?
567
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Коги сичку е загубено, остаьот мечтицата и надеждицата у будущето! Аха!
566
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
АМИН!
565
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Американците май привикаха неколко колхозника да им обяснат, че за трети път няма да ги спасяват от фалит. То веднъж, дваж ама колко требе си абен колхозник да повтаряш една и съща грешка 3 пъти?
564
8
 
8
 
! Отговори
Очевидно е вече преди 3 дни
Че Русия губи войната
563
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
То не може да си отговорен за избиването на цивилно население и инфраструктура почти колкото по времето на холкоста и сега да искаш другите да ти помагат в престъпленията, Само прасчо го лъже там да подписват некви бумаги ама и той го гласи на мамеца хихихи
562
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ами кой ше иска да е с държава обявена за терорист и диктаторче издирвано от международния съд за престъпления срещу човечеството и приравнен с африканските диктатори дето си избиват населението та да си спасят техния гз
561
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А докъде лапаше от Запада милиарди долари и евраци ни рива, нали? Се едно сега някой му виновен, че нахлу в суверенна държава пълномащабно от 3 страни и копейките му свършиха