Предложението на Русия за мир е провокативно

Путин иска да обезсмисли конференцията в Швейцария, смята анализатор
14 юни 2024 22:50, Анисия Иванова
150

Путин спира войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия.

"Това е предварителен ход на президента на Русия, с който иска по някакъв начин да обезсмисли тази конференция за мир, която ще се проведе само след ден в Швейцария. Русия не участва там и не беше и поканена. В тези негови предложения има това, че Украйна не трябва да бъде част от НАТО, не трябва да разработва ядрено оръжие, но това се подразбира. Това негово искане - украинските въоръжени сили да се изтеглят от административните граници на тези новозавладени области, как може да бъде прието? Очакванията може би са да се уплашат въоръжените сили, които водят три години война и то жестока такава и да се оттеглят доброволно", коментира международният анализатор Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това предложение е провокативно и е направено с ясното съзнание, че то ще бъде отхвърлено и няма да бъде прието.

"Това е поредното предложение на руската страна. Не е първото. Имаме и предложение от Китай, което Русия подкрепи, защото там се защитава тази тяхна позиция, позицията на свършените факти. Затова основното, което е свързано с този маратон, с този покер, ние ще го видим впоследствие. Самата конференция в Швейцария има за цел не да постави един план, който да бъде приет, защото е много ясно, че когато Русия не е поканена, тя няма как да приеме нещо, в което не участва като обсъждане", каза Гърдев за Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че основният смисъл е да се покаже, че група държави, те са вече около 90, те се обединяват около една декларация, един план, който да бъде поставен в последващите месеци на обсъждане и да доведе до една конференция, където да участва и Русия.

Една от държавите, които ще присъства на конференцията в Швейцария, е Индия, която според думите на Гърдев е било важно да участва, тъй като показва, че разделението не е между глобалния Запад и глобалният Юг.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен,к.124 Става въпрос за икономическия съюз БРИКС, който при определени обстоятелства може да се превърне и в отбранителен.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Руя,к.122 Струва ми се, че Китай играе двулична роля: чака Русия и НАТО+САЩ да влезнат в в открита война, да се обезкървят и тогава без военни действия от страна на САЩ да си вземе Тайван. Дали ще му излезе вярна сметката? Защото след 6 месеци идва на власт Тръмп и с голяма вероятност войната в Украйна ще свърши. Без далекобойни прецизни ракети, без Пейтриът и други ракети за ПВО накъде? А Китай без подкрепата на Русия и държавите от Азия,Южна Америка, Африка няма да тръгне на нож срещу САЩ.
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проф.Огнян Минчев: Основната цел на конференцията в Швейцария е да покаже,че подкрепата на Украйна от ЕС е мощна.Русия е нервна. Не ,професоре, тази конференция за пореден път показва, че Украйна е територия, на която войски на НАТО и на ЕС се сражават срещу Русия при мощната подкрепа с високоточни ракети и Patriot ПВО системи от САЩ. Украинските войски от няколко месеци имат недостиг на войници около 200-250 хиляди, Зеленски иска 500 000.нуждаят се от милиони снаряди месечно .Питайте ББ и МО.
121
0
 
6
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
Тия западни откачалки заедно с изкуфелия Байдън искат да разграбят и завладеят Русия.Ама ще изядат най-дългия от трите пръста.Напред Русия Господ да е с теб.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
путин иска още да си разшири аналната халка, но вратовръзката му започва да се затяга. Скоро бесилото ....
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
предложението на путин общо взето е това което си беше и Украйна преди това. с добавка че иска окупираните територии. Само луд би се съгласил на това безумие и руски лъжи. БОЙ БОЙ и пак БОЙ по руската ***. федерацииката е пред разпад, китай се облизва гладно, а васалите на русия вече почват да противоречат на кремъл. путин сам си го наби.
118
0
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 седмица
Добрютрю!Това е големият проблем на тази среща -може да бъде обезмислена само с няколко изречения-както го е направил Путин!Това е защото още преди да е започнала се вижда че срещата ще бъде само една говорилня,дърдорене без реално съдържание!А предложението на Путин може да е спорно,но е нещо реално ,реалистично,близко до резултата който се получава на бойното поле!И организатори би трябвало предварително да помислят за това!?
117
0
 
5
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
мирната конференция в швейцария по начало е безсмислена, с оглед неучастието на русия, така че няма нужда да се правят някакви мирни предложения за обезсмислянето й, както смята въпросния русофобски анализатор.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ша ривети, xoxли! Десет реда сълзи и coполи ще леете! Муахахаххаахахахаххахахах!!!
115
1
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 седмица
То Путин затвори срещата преди да е отворила!
114
0
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Оо, експерти? кой пита вас, чалгари, крадци и хамелеони, каквото реши Русия ,това и ще бъде,какво станало със шефа на МВР,върнал ли часовника, къща, апартамент и три коли.това е положението, корупция и предатели.кой слуша вас?, Тиквата и русенско варено.
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще е 'до последния Украинец'..то се е видяло..Колкото повече разруха в Русия, изт. Европа и Европа като цяло, толкова по-добре за ФАЩ и наглосаксонците..Да не са луди да спират войната..?!
112
0
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Поредния експерт с заплатка от американското посолство!
111
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Браво анисия, нарочно с малка буква. Простотии не цензурираш а смисловите които ти бодат очите ги триеш. Приветствам всички платени драскичи. Няма ли някой да каже колко ви плащат може и аз да обърна палачинката, но няма да предам истината.
110
22
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Не е провокативно , малоумно. Путин не разбира че се насади на пачи яйца. Х-ул-иг-ан и побойник.
109
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такива сте си вие - платените военолюбци, предложенията за мир не ви устройват, секват ви печалбите.
108
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин няма да нападне никой! Той е човек на САЩ! Изпълнява мисия!
107
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Олигархията беше голяма заплаха за Путин, а Азов за Украина! С войната Путин се спаси от мафията и олигархията в Русия, а Азов беше паравоенна организация с над 50 хиляди членове, ,аплаха за Украина! Та Путин и Зеленски спретнаха война на двете групи. Когато Азов няма сили и когато Олигархията в Русия тотално изчезне , тогава ще спре войната.
106
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е агент на ЦРУ! Целата е разбиване на олигархията на Русия! Олигархията и мафията на Русия се върза на капана! Колко олигарси изчезнаха, колко шефове на служби се смениха, как случайно загинаха определени хора! Спасяват се от Олигархията в Русия и Азов в Украина! Та това ще спре до две години, когато вече в Русия няма да има силна олигархия и когато Азов го няма! Наблюдавайте внимателно всичко! Освен това без тази война щеше да има сериозна финансова криза и криза на банките!
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ухилените ухилянти колкото са по-далече от фронта толкова по-силно крещат да няма мир.Не искат да спира войната,защото ще трябва да напуснат 5-звездните хотели,които са им харесали.А може и да са някакви тайни "путинисти",които са много добре наясно,че ако продължи това още територии ще заминат.Истинските украинци нямат възможност да си кажат мнението,защото или са на фронта или нямат ток и достъп до интернет съответно.Мобилизират ги насила.Те война не искат.Също така ги заплашват управляващите.