Предложението на Русия за мир е провокативно

Путин иска да обезсмисли конференцията в Швейцария, смята анализатор
14 юни 2024 22:50, Анисия Иванова
150

Путин спира войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия.

"Това е предварителен ход на президента на Русия, с който иска по някакъв начин да обезсмисли тази конференция за мир, която ще се проведе само след ден в Швейцария. Русия не участва там и не беше и поканена. В тези негови предложения има това, че Украйна не трябва да бъде част от НАТО, не трябва да разработва ядрено оръжие, но това се подразбира. Това негово искане - украинските въоръжени сили да се изтеглят от административните граници на тези новозавладени области, как може да бъде прието? Очакванията може би са да се уплашат въоръжените сили, които водят три години война и то жестока такава и да се оттеглят доброволно", коментира международният анализатор Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това предложение е провокативно и е направено с ясното съзнание, че то ще бъде отхвърлено и няма да бъде прието.

"Това е поредното предложение на руската страна. Не е първото. Имаме и предложение от Китай, което Русия подкрепи, защото там се защитава тази тяхна позиция, позицията на свършените факти. Затова основното, което е свързано с този маратон, с този покер, ние ще го видим впоследствие. Самата конференция в Швейцария има за цел не да постави един план, който да бъде приет, защото е много ясно, че когато Русия не е поканена, тя няма как да приеме нещо, в което не участва като обсъждане", каза Гърдев за Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че основният смисъл е да се покаже, че група държави, те са вече около 90, те се обединяват около една декларация, един план, който да бъде поставен в последващите месеци на обсъждане и да доведе до една конференция, където да участва и Русия.

Една от държавите, които ще присъства на конференцията в Швейцария, е Индия, която според думите на Гърдев е било важно да участва, тъй като показва, че разделението не е между глобалния Запад и глобалният Юг.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
20
 
! Отговори
Уточнение преди 1 седмица
Само дето това не е предложение. В прав тон им каза какво ще последва. Така и така западняците не искат да разберат начина на говорене на Путин. Без заобикалки, подмазвания, скрити мисли, единствено директно в целта. Не като тях - с недомлъвки, едно говорят, второ мислят, трето правят и винаги по маниера на човекоядеца.
103
1
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
каква конференция без русия и китаи поредната седенка на безделниците харчатпарите на хората си да ядат и пият
102
20
 
3
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 седмица
Дядя вОВА обасрался.
101
16
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
По добре путлерофашистите да се изтеглят преди да са дошли f-16.
100
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Следващо предложение от банкера - всичко до Киев наше от там нататък ваше. Ако зельо беше приел мирното предложение през 2022 щяха да са спасени хиляди животи. Но той послуша оня рошавия премиер на Англия и дедо байдън. Не го вълнува за загиващите. Вълнуват го имения и яхти и процентите които получава. Накрая ще се окаже че са толкова задлъжняли че САЩ ще си прибере територии, ес някоя трохичка , а украинците няма да имат нищо. САЩ аванта не пускат на никого без да имат сметка
99
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-добре ли е украина да загуби Одеса и Харков също? Големи сте всезнайковци като някой друг го бият
98
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единственото интересно нещо е кой ще представлява Индия на конференцията. Ако иде Моди е едно a ако пратят треторазряден дипломат друго. Подозирам, че ще е второто.
97
0
 
12
 
! Отговори
Териториален преди 1 седмица
Тоз пък къв е грозен...аман от експерти
96
3
 
32
 
! Отговори
Веско преди 1 седмица
Аз , като напълно обикновен гражданин смятам,че това предложение е напълно конструктивно, сигурен съм, че на много голяма част от украинскя народ им се иска да бъде прието част по-скоро и да се отдъхнат, но хегемона не дава той стиска силно за шията а украинците умират, това е разврат.
95
4
 
27
 
! Отговори
Украинците преди 1 седмица
Не приеха предложението за мир 22г и сега загубиха 4 области , като не приемат и това , ще загубят и Одеса
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 108 ФютНа какъв фронт е бункера нанаркомана бре ! ти явно си по надусан и от зеления
93
3
 
24
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 седмица
Щото пък болните фантазии на Зеленоида за укро-мир са реални?!? Провокативно или не,победителите винаги диктуват условията,без значение дали е справедливо... А в случай,че Дийп Стейт-а продължава да налива оръжия и зелени хартийки в Уссрайна 404,напълно е възможно да престане да съществува като такава.
92
0
 
6
 
! Отговори
Синия войник преди 1 седмица
До Фют))))) Разбира се,че е на фронта! Коя зодия си?
91
0
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Рептилите се събират да решат как ще продължават войната и как ще разделят Русия.
90
26
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До 106. Бункера на Зеленски е на фронта, заедно с военнокомандирите, а на жужето е в дън гори Тилилейски. Правиш ли разлика, а чебурашке?
89
2
 
22
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
каква конференция бе? една обикновена седянка, лафмоабет, ще се почерпят, ще изядат един курник пилета, ще си начешат езиците и ще се разотидат! какво друго чакате, смешна работа!
88
2
 
21
 
! Отговори
ХиХи преди 1 седмица
Другото ще е още по-провокативно и ще включва още градове може и зелювия бункер
87
3
 
26
 
! Отговори
Е'но въпросТче преди 1 седмица
Този "международен анализатор" на чия хранилка е?
86
0
 
0
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 1 седмица
То па *** не спря да й гледа (.)(.)
85
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин досъсипа Русия.Тя и без това береше душа последните 100 години е Парият на света. Сега тоя никаквец я Нулира за столетие напред ..