Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
13
 
! Отговори
Иван Вазов преди 1 месец
Мамо, мамо, я ги виж! Що е? Идат, погледни ги.С пушки, с саби Що стоиш?Скоро, чедо, поздрави ги!Тях ги бог прати насам,да помагат, чедо, нам. И детето дава крушкина солдатите без страх и крещи на тях:здравствуйте, братушки! Генералът кат орелескадроните повежда,а орачът се запрели омаян ги изглежда:чини му се, че е сън
53
11
 
6
 
! Отговори
рушняк и русофил преди 1 месец
са легитимни цели
52
2
 
10
 
! Отговори
Боят настана ! преди 1 месец
Хора с неопределен пол ! Сега е МОМЕНТА ! Грабвайте раниците със сухарите, пушките на рамо и бегом на източния фронт ! ПОСОЛСТВОТО (да се свети името Му) одобрява ! Да се чувстват персонални поканени : зозо,пияницата алкохолик,сатанато и анонимния келлешш.
51
9
 
4
 
! Отговори
Хи хи рушия преди 1 месец
е въздух под налягане, изключително слабо налягане.
50
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хода на войната се определя единствено от Русия- кога, колко, как, определя единствено Русия
49
9
 
15
 
! Отговори
Фиркан Русофоб преди 1 месец
Англия вече е Англостан. Англия е мини държава без колонии. Не могат вече да паразитират. Англия се доближава до рецесията. Иконоимиката и е пред колапс. Върви по пътя на германия и швеция, които вече са втора година в рецесия. Западния kиндзеф се разпада, дупката се напълни с Fекалии. И да виете русофобчета, това е положението.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пъклените планове се проверят!
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хуситите с джапанките и калашите нанесоха загуби на еврогеiските държави в размер на десетки милиарди евро. Хуситите ви направиха криви бе евроjeндери, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия. Ще ви стопят лагерите бе!
46
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
укрите са го закъсали яко и затова в момента НАТО обсъжда да вкара войски! Ако не го направи Укрия приключва до края на лятото.
45
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Математика 48. Ами отивай на фронта да убиваш рашисти. Какво чакаш? Знам, че с левия бутон на мишката ги убиваш по 2000 наведнъж. Не забравяй, обаче, да вземеш със себе си достатъчен запас от памперси.
44
13
 
16
 
! Отговори
Бачкам за центове преди 1 месец
Фенките на Сорос и Козяк яко щамповат коментари и минуси!!! 0тврат!
43
13
 
16
 
! Отговори
Денко Сапунчето преди 1 месец
ЕС военен съюз ли е та спонсорира киевските укронацяги? Парите са от нашите данъци, а не са паднали от небето.
42
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местните русофоби да заберат 400-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!! Вън murviiiii!
41
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети, чипове и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
40
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е великата контраофанзива, стигнаха ли Москва?
39
18
 
21
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 1 месец
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
38
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ходът на войната отдавна е определен.
37
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще може ли Зеления да контраотстъпи до Киев за няколко седмици?
36
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
35
28
 
17
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 1 месец
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал е в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!