Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
15
 
9
 
! Отговори
Математика преди 4 седмици
Трябва да се убиват поне 2000 paшисти за денонощието за да има ефект...
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера излезе видео в което френски наемник се сдаваше и много правилно, поне е жив. Имаше и видео с украински пленник, майка му беше дошла на свиждане в Русия, сигурно ще останат там, в Украйна вече не може да се живее, там ги ловят като пилци по улиците.
32
4
 
2
 
! Отговори
Разгонен путинист преди 4 седмици
Трепането на *** е основна цел във войната, колкото повече толкова по благодарни ще са страните от свободния свят
31
4
 
11
 
! Отговори
Русия е велика преди 4 седмици
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
израел ще получи до 28 година 25броя Ф35 за 3 милиарда долара- ако имате возък разберете какви дойни крави сте дето чакате своите ф16 за същите пари- ама новините това няма да го има
29
2
 
7
 
! Отговори
Краваророб преди 4 седмици
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
28
3
 
16
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 седмици
Русия моментално надушва ужасната воня, която се носи от натовските наемници и укронацистите от батальоните Азов, Айдар, Кракен, Десен сектор, Карпатска сеч и другите дришненца,,,,след което ги пържи по хотелите и полигоните, преди да са стигнали до фронта. Слава на Русия! Русия е мощ!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия напредва по цялата фронтова линия. Мачка наред. Предавайте се демократи, предавайте се нацяги, предавайте се натовци еврогеiци! В противен случай сте 2х2х1. Ще идете всички при бандера, чърчил, линкълн, желю и ген. луков (луковата нациска главичка).
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбирам, нали се лее мантрата, че който искал мир бил руско прокси, защото украинците щели да запретнат ръкави и да си връщат загубеното?? От времето на тази мантра преди 2г колко земи допълнително загуби Украйна? Явно е точно обратното, който подкрепя войната води до загуби на територия и е против Украйна. Тоест Зеленски, САЩ, ЕС и другите ястреби са против съществуването на Украйна и такава нация, защото методично я избиват като я хвърлят в неравностойна битка. Аз САЩ ги разбирам, но Зеля?
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
95% от чиповете в руската военна техника се оказват от западни страни. 30% са от фащ, останалите 65% от други западни страни, 5% са китайски. Западните чипове се получават от фирми прекупвачи от Китай, Индия, Турция и други.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко метра останаха до Киев?
23
0
 
6
 
! Отговори
пианист преди 4 седмици
Един роял не решава нищо. Трябват и барабани.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия щяла да напада г.е.iропа..хахахаха. Кой ще ви напада вас бе русофоби голищари? Какво имате вие бе? Русия има всичко и територия и безкрайни ресурси. Вие русофоби геiропейци имате едни голи duпари. Русия ще ви нападне само за да ви раздроби svинктерите!!!!
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това лице вече е Обикновен гражданин! Русия ще ви смачка Евреино!!!
20
2
 
15
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 4 седмици
Украинец, в Полша. Не е виновен Путин за войната, виновни са сащ и Великобритания,,,, и тези милиарди са в джобовете на наркомана, и хората около него. Купуват си имоти, и д-р неща.
19
1
 
9
 
! Отговори
Зеленски преди 4 седмици
А сега дружно:"Кой не скача е червен!"
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главатарят на американската хунта, на власт без избори. След Хитлер това е вторият в света забранил изборите. Да ви и девократите от Демонократичната партия. Отнел човешките права на всички хора .
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аве комик шмъркай и не приказвай че си смешен
16
0
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 седмици
До Анонимен 1 А нещо за "печалбата " на Русия ,няма ли да кажеш ? Ха,ха---!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хода е украйна конец.