Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия

Обновена: 31 май 2024 22:18 | 31 май 2024 22:17, Анисия Иванова
407
Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Тази пролет Киев се оказа в неизгодно положение след 27-месечната пълномащабна инвазия, тъй като се сблъска със забавяне на военната помощ от САЩ, увеличаване на атаките срещу енергийната ѝ инфраструктура и стремежа на Русия да разшири фронтовата линия.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.  

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна рано сутринта“ днес, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.

Украинският президент уточни, че все още не знае възможните ограничения, свързани с използването на дългоочакваните изтребители Ф-16, но обърна внимание на въпроса за справедливостта на обсъжданията, като заяви, че Украйна трябва да може да отвръща на руските удари, съобщи БТА.

Германия, друг основен съюзник на Киев, сигнализира, че е отворена към използването на оръжията, дарени на Украйна за нанасяне на удари по военни обекти, подпомагащи атаките в Харковска област.

Франция също зае подобна позиция, заявявайки, че на Украйна трябва да бъде позволено да нанася удари по военни обекти, които Русия използва за нападения на нейна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада е перфектен само да не си му враг ахафа
240
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решенията за война не ги взе само Запада. Нашия парламент и правителство ги вземат за да крадат на спокойствие. Две години дават пари и оръжие на украйна. Защо се изненадвате. Пак за тях гласувате. Вие сте си за войната едно към едно....
239
10
 
0
 
! Отговори
Брей, преди 1 месец
...За всички престъпления и геноцид на Путинските орди в Украйна, все Зеленски и Западът им е виновен? И се носи смрад на копейки...Ами спрете да обстрилвате мирни градове, детски градини, пазари, курорти ,хипермаркети..., и никой няма да ве отвръща на огъня!
238
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарочно напълно умишлено напълниха с роми относително елитни квартали и разбира се ТВ.
237
0
 
3
 
! Отговори
Виталий Кличко преди 1 месец
По-скоро въпрос на време е да не ми издържат нервите и да те препарирам с едно дясно кроше, наркоман такъв!
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Веско дето се има за хан. Прав си. В т.н. демокрация фирмите за недвижими имоти напълно умишлено и нарочно настаняват роми в елитни квартали за да тровят живота на интелигентните хора. Кой плаща това е ???
235
1
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Зеленски,ти ще свършиш зле. Поведението ти е лишено от всякаква нормална човешка конструкция. Ти си когнитивен ТРУП и независимо ,че руснаците са исторически враг на България им пожелавам от все сърце да те хербаризират на някоя стена,така че да изсъхнеш пред очите на целият свят.Защото си един абсолютно болен мозък ...болен мозък като Хитлер и Сталин. Ти се опитваш да хвърлиш света в хаотична война и ще си платиш скъпо за това. Защото какъвто и да е Путин,поне има разум да не пали клади.
234
2
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Зеленски,ти ще свършиш зле. Поведението ти е лишено от всякаква нормална човешка конструкция. Ти си когнитивен труд и независимо ,че руснаците са исторически враг на България им пожелавам от все сърце да те хербаризират на някоя стена,така че да изсъхнеш пред очите на целият свят.Защотомси един абсолютно болен мозък ...болен мозък като Хитлер и Сталин. Ти се опитваш да хвърлиш света в хаотична война и ще си платиш скъпо за това. Защото какъвто и да е Путин,поне има разум да не пали клади.
233
1
 
6
 
! Отговори
1ви юни преди 1 месец
КОЙ упълномощава Запада да взима решения, които ще НИ вкарат в чужда война и криза от НАШЕ име ?КОЙ ни пита ТАКЪВ живот ли избираме за ДЕЦАТА СИ? Ако на тези избори не дойдат разумни политици, по добре да си връщаме суверенитета и да останем ЖИВИ
232
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците го поставиха на наркотици и сега го използват за свои цели....
231
0
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
Нали ответния удар ще е страшен и то по Украйна, на какво се радват?!
230
0
 
5
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Голям мерак има ....иначе не му дреме за Украйна камоли за народа и и въобще .....човека си играе видиоиграта която е в последствие на шмъркалаците набита в главата му ....ПОМНЕТЕ ! Ей тоя ще предизвика нещо невиждано до сега .....! Ще подпали такъв огън в който ще изгорят много !
229
0
 
8
 
! Отговори
Ку,ку преди 1 месец
Умствено увреден.Спасение няма.Американския слуга почти успя да унищожи Украйна заради чужди интереси
228
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е че Запада е покварен. Представете си Порно артиска натопи Тръмп. На порно артиска думата тежи в съда повече от думата на бял мъж баща на шест деца съпруг бизнесмен президент дядо на няколко внучета. Порно артиска. Представете си нейната житейска роля...
227
0
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Едно време имаше един турски ром ,който живееше в бл.502.Янконсе казваше.Мисля,че умря щото беше надигнал шишето с белина вместо онова с ракия.Та Янко живееше в същият вход Б,в който и аз. Негов приятел беше турският ром Куртев,който пък живееше срещу бл.502 в един блок,който водеше до последната спирка на 110 и 108. Та Зеленски в лицето е едно към едно с Куртев. Чак след Десети ноември си обясних защо роми бяха настанявани в Зона Б 5 и входове зачислени към Комитет за култура.
226
1
 
5
 
! Отговори
Надрусан преди 1 месец
Наркозависимия наистина е решил да няма държава наречена Украйна.
225
0
 
4
 
! Отговори
Зельоньй др0гар, преди 1 месец
бЕло има лЕ?!?
224
1
 
7
 
! Отговори
коментар преди 1 месец
И те ще стоят и гледат как ти ги удряш, така ли бре зелен? Това човече наистина е увредено непоправимо.
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е тоя Зеленски? Някакъв случаен гражданин казал. Според западните принципи някой трябва да го е избирал и упълномощил да прави изявления. От името на кого говори?
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИстинатаДа се обяви една награда за Зеленски от няколко милиона и набързо някой от екипа му ще го предаде и ще се избегне 3-та световна война.