Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия

Обновена: 31 май 2024 22:18 | 31 май 2024 22:17, Анисия Иванова
407
Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Тази пролет Киев се оказа в неизгодно положение след 27-месечната пълномащабна инвазия, тъй като се сблъска със забавяне на военната помощ от САЩ, увеличаване на атаките срещу енергийната ѝ инфраструктура и стремежа на Русия да разшири фронтовата линия.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.  

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна рано сутринта“ днес, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.

Украинският президент уточни, че все още не знае възможните ограничения, свързани с използването на дългоочакваните изтребители Ф-16, но обърна внимание на въпроса за справедливостта на обсъжданията, като заяви, че Украйна трябва да може да отвръща на руските удари, съобщи БТА.

Германия, друг основен съюзник на Киев, сигнализира, че е отворена към използването на оръжията, дарени на Украйна за нанасяне на удари по военни обекти, подпомагащи атаките в Харковска област.

Франция също зае подобна позиция, заявявайки, че на Украйна трябва да бъде позволено да нанася удари по военни обекти, които Русия използва за нападения на нейна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
5
 
14
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Много се церемонят руснаците. Аз ако бях там на Тея укри къде се бият на фронта бих им изпратил в колет главите на децата им.
200
17
 
3
 
! Отговори
Виждам че преди 1 месец
Доста хора са болни от русофилия.
199
2
 
18
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 месец
Въпрос на време е, Бандерия да бъде заличена от картата на света......
198
20
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Не украйнските ми братя,а руските ц ъ р в у л и носят отговорност за експлозията в Чернобил! Чернобил бе част от СССР в 86г.
197
27
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Повече убити руски окупатори,по-красива пролет! Слава на Украйна!
196
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБРАз съм българин. Половината ми рода измря от рак когато твойте украйнски "братя" решиха да си гръмнат АЕЦ-а. в алкохолен делириум 86-та. Не ви мразя просто знам че вашата държава винаги е била свърталище на мафия,омраза кръв,мизерия и смърт.Западните ви господари ви ползват като боксова круша на руснаците.Дори и утре руснаците (които съвсем не са ми братя вие укрите се братявахте с тях до преди 10 год) та дори и руснаците да ви пуснат 100 атомни бомби на никой няма да му пука за вас.
195
1
 
20
 
! Отговори
2030 преди 1 месец
2030 наближава, а графика с разреждането на населението изостава. Ще се случват интересни неща по цял свят. Тези,които ръководят нещата явно са решени да ги подсилят,за да се навакса изоставането. Трябват им такива клоуни и майкопродавци като зельо и като много подобни на него. Нищо хубаво не ни чака. Ама каквото такова
194
0
 
19
 
! Отговори
:;; преди 1 месец
Тоя зеления е луд за връзване ,а и оня американски мисир си няма на идея какво ще стане с аМерика .Тука курортистите укропитеци млади мъже със скъпите си коли арогантни изобщо не им пука за Украйна Живот си живеят, маат сладолет пълнят количките из моловете друг път няма да има.
193
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека бъдем реалисти.Гледайки перченето на Зеленски и други украйнски хора с психични отклонения мога да предположа,че ядрен удар на територията на украйна е възможен и вероятен.Сега от тук нататък какво може да направи човек? Да гледа западните новини особено от Норвегия,Швеция и тн за информация и да си купи калиев йодит на таблетки.30 таб са 25 лв.Пие се по таблетка на ден.Хора с проблеми с ендокринната система трябва да се консултират с лекар преди употреба.Останалите наздраве и х 1.За здраве
192
16
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 294 чакам ви вас да се запишете в червената армия,и тогава оттивам да стрелям по вас,че сте по-гнусни от руснаците дори!
191
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента този е най-смъртоносно отровната жаба на света. И за свои и за чужди и за целая свят. Само оръжия сами като из му в главата. Нито думичка за мир-дайте оръжия, оръжия, оръжия-това му е невероятната формула за мир. И западът го насърчава-
190
1
 
22
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
Умопомрачени хора искат да унищожат света.Дядковци от САШ и Зап.Европа са обезумели от глупост и ярост.А това наркотизироно джудже,със сигурност ще лежи до края на живота си в руски затвор.Изкукал наркоман.
189
0
 
11
 
! Отговори
сусо преди 1 месец
Тези са подпалвачите на трета световна война!
188
16
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 289 Не украйнците,а целия свят вярва,че руските абдали ако исползват тактическо ядрено оръжие в Украйна ще последва такъв конвенционален удар по руската армия в Украйна,че тя практически там ще бъде унищожена! Каза го Лойд Остан на руски генерали,да си знаят!!!!
187
9
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 293. А на Путк в главата летят само розови картинки от "светлото" бъдеще на блатото :))))))))))))))
186
0
 
17
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Става лошо.Някои от т.н.лидери и техните съветници явно живеят в друг свят и не осъзнават какво може да се случи.
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБРТи защо не си в Украйна и се криеш от мобилизацията?
184
1
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Въпрос на време е населението на Украйна да стане като на мъничка но наперена България 6 милиона. Колкото по-малки, по наперени и по-големи афроатлантици дори от американците по-големи. А Зелер отне на корейския лидер титлата "The rocket man""Само ракети летят в главата му.
183
13
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Другари и пролетаряти,признавам си,че бес вас ще ми бъде...сиво;))) Истински ме забавлявате,но ще си призная,смеха с който ме забавлявате честичко прераства в подигравка,не искам да ви се присмивам,но защо вие тогава ме принуждавате!? Дали защото принудата е ваша запазена марка,стил и верю,аз това незнам! И не си блъскам главата във вашите неща,защото все пак не сме си приятели. Продължавайте да бъдете все по-забавни,но моля не ме принуждавайте да избирам пред "смях на корем"и"дяволчето в мен";)
182
15
 
4
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 288. Цял свят умира от смях, не от страх с тази драглива мечка:)))))))))