Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО

Увеличават се руските въздушни удари срещу Харков
23 май 2024 15:05, Елка Василева
320
Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия „напредва“ в Украйна, като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от Русия
Арестуван е заместник-началникът на руския Генщаб
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
Така ще е . " Болен здрав носи". Благодарност - 0!.
190
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В същото време цял ден днес развяват главната Гинеколожка на ЕС, която повтаря като развален робот: "Украйна, Путин, Путин, Украйна, Зелената сделка, Сделката зелена, Миграцията, Имиграцията...." А аз гледам "Война и Мир"....и призовавам всички ястребчета да си го причинят....може пък и да ги удари крушата от дървото и да прогледнат..........
189
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укропите загубиха контрола над сградата на болницата във Волчанск и я взривиха.
188
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, как Русия напредва без никаква помощ, а зеления с всичката помощ която получава не може. Нещо му хареса само да проси и да си живурка.
187
2
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 4 седмици
те по земя напредват, не по въздух! Бомбите ги мятат така или иначе от такова разстояние от фронта от което ПВО не го хваща. Него го е шубе да не го гръмнат в бункера
186
2
 
30
 
! Отговори
Наборна служба преди 4 седмици
Зеля, марш в армията - вече си безработен!
185
1
 
12
 
! Отговори
Контранаступ преди 4 седмици
Още малко и ще превземем Москва... още малко.
184
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този узурпатор и самозванец вече е никой-мандата му изтече ,затова питам защо не е мобилизиран като всички обикнояени украйнци които бандерясалите гавази ги отвличат по улуците и изпращат насилстввно на фронта.
183
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На тоя, както винаги, другите му криви. Как пък не заговори за мир. Явно е обещал някъде цяла Украйна да бъде ликвидирана. Ами, както върви, ще го дочака.
182
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Дори и на фона на продължителното изнудване от страна на Запада, заплахата, която ми беше отправена в телефонен разговор с един от европейските комисари, беше зашеметяваща. В разговора с мен еврокомисарят изброи цял набор от мерки, които западните партньори биха могли да предприемат в случай, че ветото на закона за прозрачността бъде преодоляно, и докато изброяваше тези мерки, той каза: "Видяхте какво се случи с Фицо и трябва да бъдете много внимателни"-Кобахидзе, премиер на Грузия.
181
2
 
16
 
! Отговори
Закривай окрайна ! преди 4 седмици
Вън наглите окраинци!
180
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пушечно месо няма ! Кой ще стреля с оръжията ? И какви са тези 5-6 загинали ? На ден над 1000 войника заминават !
179
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Полша властите са изпратили вече 60000 призовки на запасняци.Във Варшава през изниналата събота се проведе огромен митинг-оротест срешу включването на Полша във войната с жива сила Затова мислете за кого гласувате на 9 юни ,защото ако пак дадем властта на сглобкаджиите-герб,ппдб и дпс ,то българи също ще бъдат изпратени за пушечно месо в укропия .
178
2
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
Евреинът Зеленски ще очисти Украйна от мъжете - за да се заселят там юдеите! И Путин също е в тоя еврейски план...
177
3
 
21
 
! Отговори
Зеленоида преди 4 седмици
Късно е вече.Каквото и да му доставят може само да си го вре в Г-за
176
3
 
0
 
! Отговори
до коректор преди 4 седмици
Какъв коректор си *** , бабе. Никакъв. Не можеш да различиш лявата си ръка от дясната, нито доброто от злото.И на себе си дори не мажеш да бъдеш коректор. А това е дар , кйто на теб не ти е даден , Бог до ти се смили.
175
13
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 194 преди 4 седмици
Еми явно НЕ знаеш И НЕ можеш но пък ЛЪЖЕШ та ЛЪЖЕШ по заповед на господарите си от кремъл! Та ако се съди по това което се опитваш д аИЗЛЪЖЕШ ти не знаеш нищо за изторията на Украйна и на рашистан! Та моя съвет е да земеш малко от малко да прочетеш и после да ЛЪЖЕШ! А за "македонците" македонците са създадени по заповед на ЦК на КПСС след 1957г. това става по заповед на твоите любими господари от кремъл! Та няма да те питам дали знаеш нещо по въпроса! Продажник!!!
174
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Та колко метра останаха до Киев?
173
2
 
11
 
! Отговори
ТОВА преди 4 седмици
е много добра новина. Да продължава да напредва!
172
1
 
10
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 седмици
Иде,иде помощта.Супермен лети яхнат от капитан Америка,а до него летят и железният човек и Батман,а по земята прескачайки океана идат костенурките нинджа водени от големият плъх и Мегън Фокс.