Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО

Увеличават се руските въздушни удари срещу Харков
23 май 2024 15:05, Елка Василева
320
Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия „напредва“ в Украйна, като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от Русия
Арестуван е заместник-началникът на руския Генщаб
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още година и всичко свършва за Украйна.Разбита икономика и демографски проблем до небесата! Ами те нямат и в момента с какво да си плащат задълженията! Ще си продадат и гащите след войната!
210
2
 
47
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 седмици
Тя украинската работа е все едно да живееш до някой силен комшия и да дойде някой друг як отдалече,да ти обещае много пари ако започнеш да хвърляш камъни в градината на комшията.И като те нашамарят,да ревеш ,че си пострадал незаслужено.Тъй че,кой каквото е надробил-да си го сърба,няма да плащаме войната на САЩ срещу Русия!
209
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПЪЛНО Е В СЛ БРЯГ И СВЕТИ ВЛАС С ТИЯ ГНУСНИ ХОХЛИ КОЙТО СКАЧАХА ПО МАЙДАНА А ДНЕС ИЗЛЕЗЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕПЛАЩАЛА НА ХОТЕЛИТЕ ДА ГИ ДЪРЖАТ В ТЯХ !!!! Е НАЛИ СКАЧАХА И ИСКАХА ЕС ???? ПРАЩАЙТЕ ГИ В ЕС ТИЯ ГНУСНЯРИ НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ МИЗЕРУВАТ ЗАРАДИ ТЕЗИ *** С КОЛИ ЗА ПО 100 ХИЛЯДИ ЕВРА ЧАКА ДЪРЖАВАТА ДА ГО ХРАНИ
208
1
 
33
 
! Отговори
До Анонимен 206 преди 4 седмици
".......кара кола за 200 бона........", а днес по тв украинка заяви: Ние знаем, че Европейският съюз дава пари на България. Ситуацията е много сериозна. Умоляваме правителството на България да съдейства. Повечето украинци, които останаха да живеят тук, просто нямат вече свой дом в Украйна. Ами ние и на Зелника плащаме, да вървят там или да му махат празната глава или да се бият под знамената му до пълната победа. Или да си уреждат дома тук сами. Цял свят им е длъжен.
207
3
 
31
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 седмици
Тоя ще спре ли да реве за пари и оръжия? Като нямаш батко абдикираш, капитулираш, събираш си багажа и това е!
206
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днеска иска танкове,утре ще иска комбайни! А бе,уйде коньо у ряката!
205
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБР и затова ли отстъпват ус-райнците бе кратунек? Щото все унищожават
204
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хората в Европа не желаят война! Зеленски няма какво да предложи на народа си за да го накара да мре! За политически и военни съюзи,за партии и президенти? Съмнявам се!
203
31
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Две пускови установки от системи за противовъздушна отбрана С-300/400, радар 96L6E и контролен център (за управление) на системи С-300/400 - това е унищожено при вчерашната украинска ракетна атака в Моспино, Донецка област. Поразена е и още една пускова установка за С-300/400. Ударът беше извършен с ракети ATACMS. Има и красиво видео от близо как горят бричките.
202
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ГОСПОД Е С РУСИЯ ! САЩ СА САТАНАТА
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
от 206 до 204
200
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 25 Днес бе, днес гледам едно ауди SQ 8 пред мен на един светофар във Варна. От новите. И гледам регистрацията- украинска. Подминавам го аз в лявата лента и се обърнах да видя кой го кара. Едно келеменцe на около 30 години някъде. Кара кола за 200 бона та няма да е дал рушвет на украинските митниачари ли. 10 бона в евро кво го събарят ...пълно е с такива по черноморието ни.
199
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия напредва защото нейната кауза е правилна.
198
2
 
33
 
! Отговори
У немачко преди 4 седмици
си говорим тук с 2 укри на около 25 год .с Q7 се возат ,и им викам що не сте у родината да воювате за вашата страна,и наглите укри ми отговориха че там падали бомби и че има в украйна платени хамшалаци които да умират ,е викам от къде пари за наемници ,и украта най нагло отговаря че европа плаща .колко са нагли само ама ше останат без държава като кюрдите
197
1
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 4 седмици
Голямата помощ ще е от Япония,които имат Годзила по филмите и Илон Мъск като и сложи чип в мозъка ще стане работата,ако руснаците не си внесат Кинг Конг.
196
8
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Зеленски към шефа на ГУР:Буданов казах президент Расии,а не президент Раиси!
195
25
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
К'во става блатните твари победиха ли Украйна или още малко им остава?
194
1
 
9
 
! Отговори
Lina преди 4 седмици
След изборите, като нагласят евро дже нро сглобката, ще си поискат и още. И ще получат. Жива сила. Просто е.
193
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски броил ли е колко ПВО системи е потрошила украинската армия? Нали артиста не си мисли, че те растат по дърветата? ПВОто пъво някой трябва да го произведе и после някой да го плати. Ако беше учил икономика щеше да знае, че ресурсите са ограничени. Байдън има огромно количество ПВО системи и каза че ще помага до самия край, нека Зеленски да пита Байдън защо не му праща ПВО? Защото според САЩ краят на Украйна вече е дошъл или просто е излъгал съвсем по американски?
192
10
 
1
 
! Отговори
Ели Коптер преди 4 седмици
Един полет, копейки?