Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия

Тя написа поздравление във фейсбук
Обновена: 3 мар 2024 18:35 | 3 мар 2024 18:20, Стела Стоянова
505
Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия
Снимка БГНЕС, архив

Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско иго. Това написа в свое поздравление по случай националния празник на България - 3 март посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова на фейсбук страницата на руското посолство у нас.

"Руско-турската война от 1877-1878 г. се превърна в наистина съдбовно събитие, което завинаги свърза народите на нашите страни. Хиляди руски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската свобода и държавност. Светостта на този подвиг се усеща особено тук, на Шипка, откъдето днес ви изпращам своите поздравления.

Сега руско-българските отношения преживяват трудни времена. В стремежа си да докажат евроатлантическата си преданост и лоялност, някои сили в България се опитват да се борят срещу паметниците на общата ни история. Има предложения за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на подобни опити е ясна – да настройват народите ни един срещу друг, да сеят вражда и омраза.

Усилията, които се полагат да ни разделят са колосални. Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини, как хиляди хора от различни краища на България днес се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава надежда, че добрите отношения между руския и българския народ не могат да бъдат прекъснати в угода на сегашните политически нагласи и по нареждане отвън, че те ще преживеят бурни времена и определено ще станат още по-силни.

Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното наследство от Руско-турската война.

Пожелавам ви просперитет, благополучие, мир и добро. Честит празник, честит Ден на освобождението на България!", пише още във фейсбук публикацията, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: Трети мартМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
evil woman
409
1
 
5
 
! Отговори
НЕ НА ПУТИНИЗМА И преди 2 месеца
лупенПРОЛЕТАРСКАТА ДИКТАТУРА !!!
408
2
 
9
 
! Отговори
Къш, Цоцолано ! преди 2 месеца
407
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зла жена
406
3
 
9
 
! Отговори
Впечатление преди 2 месеца
Тържествата за освобождението на много места откровено бяха използвани за сеене на руска пропаганда и призиви за оставка на правителството. И за веене на руски знамена. Това с особена сила си пролича на Шипка, където русофили освиркваха речта на депутат от ППДБ и не спряха да крещят Оставка и Довиждане. Това ли се нарича патриотизъм? Същите ръкопляскаха и адмирираха словото на Радев. Жалки са!
405
2
 
11
 
! Отговори
А те преди 2 месеца
Защо убиха царя, който прати войските срещу турците (макар и не точно с целта да ни освободи) , а сега пледират с неговите заслуги ?!! Нима болшевиките биха направили същото ??! Време е да се сложи окончателен край на тази спекула с историята, и да се казва цялата истина !
404
4
 
13
 
! Отговори
Той до тя преди 2 месеца
Зависи на коя Русия, глпачке ! Иначе ти и такива като теб мразите "фашистка" България, нали !!? Ама Путинска Русия трябвало да я обичаме, щото била просто "Русия" ! Лицемери безродни !
403
11
 
13
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
90% от българите сме приятели на Русия ,колкото и да ритат *** русофоби !
402
6
 
13
 
! Отговори
Мутра Фанова преди 2 месеца
За да ви счита Русия за приятели, трябва да мразите украинците, въпреки че и те са се сражавали срещу турците за вашето освобождение ! Всички, които не мразят Украйна, са врагове лично на другаря Путин и неговите двойници !
401
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Марш у сибир *** дърто!
400
8
 
14
 
! Отговори
Нагла па преди 2 месеца
Чавра ! Ние приятелите на Русия искаме тая високомерна и лицемерна бабка, и всички като нея, създаващи днешния противен нечовешки образ на своята държава, да напуснат завинаги България и световната политическа сцена, като отстъпят място на честни, почтени и миролюбиви държавници, управляващи страната си по начин богоугоден, и достоен за уважение от всички хора по света ! Амин !
399
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много нагла тьотка.
398
14
 
16
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)
397
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли да поздрави всички изтровени българи с Чернобилската авария?
396
7
 
9
 
! Отговори
МДА преди 2 месеца
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. РУСКОФАШИСТКАТА НЕДОИМПЕРИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НА ОСНОВНИТЕ СИ ЧАСТИ. БУРЯТИЯ,КАЛМИКИЯ,ЯКУТИЯ,КАРЕЛИЯ И МОСКОВСКО БЛАТ
395
10
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Тая тетка трябва веднага да я изгонят от България. Няма по нагли от крепостните пиянки.
394
9
 
8
 
! Отговори
несериозно преди 2 месеца
Стига глупости и твърде елементарни внушения! Не сме в детската градина! Ако беше поздравила и неприятелите, пак щяха да мрънкат. "Защо ме поздравява тази, като ми е враг и я мразя и в червата"! Няма угодия! Каквото и да беше направила, все на някои нямаше да угоди.
393
17
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Миризлива комунистическа мисирка! Вън от България!
392
10
 
5
 
! Отговори
Км преди 2 месеца
Права е г-жа Митрофанова.Хората,които празнуват и тачат празника бяха по площадите на България и на Шипка,а голяма част отидоха в Гърция и други страни да пл.ю.щ.ят кюфтаци и пържоли.
391
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички, които пишат срещу България и са срещу Русия, ще загинат. От поклонниците на Запада, няма да остане нито един.