Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия

Тя написа поздравление във фейсбук
Обновена: 3 мар 2024 18:35 | 3 мар 2024 18:20, Стела Стоянова
505
Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия
Снимка БГНЕС, архив

Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско иго. Това написа в свое поздравление по случай националния празник на България - 3 март посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова на фейсбук страницата на руското посолство у нас.

"Руско-турската война от 1877-1878 г. се превърна в наистина съдбовно събитие, което завинаги свърза народите на нашите страни. Хиляди руски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската свобода и държавност. Светостта на този подвиг се усеща особено тук, на Шипка, откъдето днес ви изпращам своите поздравления.

Сега руско-българските отношения преживяват трудни времена. В стремежа си да докажат евроатлантическата си преданост и лоялност, някои сили в България се опитват да се борят срещу паметниците на общата ни история. Има предложения за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на подобни опити е ясна – да настройват народите ни един срещу друг, да сеят вражда и омраза.

Усилията, които се полагат да ни разделят са колосални. Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини, как хиляди хора от различни краища на България днес се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава надежда, че добрите отношения между руския и българския народ не могат да бъдат прекъснати в угода на сегашните политически нагласи и по нареждане отвън, че те ще преживеят бурни времена и определено ще станат още по-силни.

Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното наследство от Руско-турската война.

Пожелавам ви просперитет, благополучие, мир и добро. Честит празник, честит Ден на освобождението на България!", пише още във фейсбук публикацията, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: Трети мартМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За следващия ни национален празник предлагам да ѝ изсипем тон гомна на входната врата, за да я поощрим да приказва още повече гнусотии. И накрая може и да я отпратят - все някога трябва да се случи и това
369
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами какво да каже, гнусната *** от тайгата, щом като е на заплата?! Да не очаквахте да ви честити независимостта от гнусния си мицел?
368
15
 
19
 
! Отговори
Дрейк преди 2 месеца
Митрофановна, ние уважаваме и сме благодарни на Н.В. Царя Освободител, на руския и украинския православен народ от онова време! Но сега всичко е различно. Един убиец на невинни хора управлява Матушка Русия
367
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес минах покрай руския паметник и продължих да се изкавям до паметника на Свети Николай Чудотворец - Шипка и там се поклоних!
366
8
 
18
 
! Отговори
Руски Цар ни Освобди преди 2 месеца
Народът на Царска Русия с армия християни е освободила Българския народ от турско иго, а после банда комунисти-терористи е избила наследниците на царя освободител, и неговата армия от храбри войници, само защото са се клели във вярност на царя, ограбила и царските притежания и собствения народ до геноцид с гладомор, репресии, Сибирски концлагери КГБ и др. зверства само диктатора Сталин е избил 30 млн от своя народ и др. също, а диктаторът Путин върви по пътя му като враг и на България
365
6
 
13
 
! Отговори
За Захари Стоянов преди 2 месеца
Тези текстове на Захари Стоянов за Русия трябва да бъдат отпечатани в отделна книга. Която да се пусне по книжарниците и библиотеките в стохилядни тиражи. Също така е добре да се изучава и в училищата. Захари Стоянов е велик наш революзионер и поборник за освобождение. Така, че това, което той е казал и написал трябва добре да се знае от днещните българи. Не може да се оспорва написаното от Стоянов,тъй както не можем да оспорваме написаното от Левски, Ботев и Стефан Стамболов. Те са нашите герои
364
19
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
е жива и здрава, Митрофанова! Поклон пред братска Русия!
363
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Над Руския паметник, на няколко километра от него, се намира връх който ние Българите почитаме от 3 то столетие от новата ера. Днес отидох и се поклоних на Бългаския връх - това е "Връх Свети Никола - Паметник на Свободата - с Команденпункт - Връх Шипка" Защо никой не почита този връх, който ние българите почитаме от почти две хилядолетия? Понеже комунистите са атеисти и те направиха така, че народа Български да изгуби своята "Свята Памет - Свети Никола - Паметник на Свободата!
362
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бенджамин Греъм каза същото за САЩ. Но американофилите са прости и дори не знаят кои са тези хора.
361
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Поздравявам с националния празник всички българи в пределите на страната и извън тях. Днес празнувах , че България живее и става все по-красива! Пожелавам на всички български граждани весели почивни дни!
360
2
 
2
 
! Отговори
До 397 преди 2 месеца
Защо лъжеш? Iq-то ти е доста по-малко от 3.14.
359
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 3.14 му плащат за коментар. Не му пишете да го оставят американските му господари гладен.
358
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Митрофанова е права, Русия ни е приятел, а САЩ са интригантска подла и безумно алчна страна, която освен да лъже и манипулира друго не прави.
357
3
 
0
 
! Отговори
До 391 преди 2 месеца
Слабо. Май ще си по-добър в местенето на камъни отколкото в писане на коментари. Тъкмо за десет години престой, ще имаш време да по разсъждаваш "защо ми трябваше да пиша глупости"
356
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уорън Бъфет каза, че Америка са загубили войната, но местните лакеи на Америка винаги получават инфо със закъснение.
355
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички сме за Русия. Защо Щатите ни се месят и искат да ни променят. Гейуве не ще,ме да си ги държат по техните ширини.
354
12
 
6
 
! Отговори
Светозара Димитрова преди 2 месеца
За мен ще е чест да работя с Русия и да помагам.
353
11
 
2
 
! Отговори
До 385 преди 2 месеца
В Лагера, само като си смениш дрехите и те превъзпитаме. Ще научиш много нови неща. А тежкият труд ще те превърне от безполезен американски *** в нормално човешко същество.
352
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е,че като махнем продажните политици и една шайка жълтопаветни ***,кой друг е неприятел на Русия,особено пък на днешния ден
351
4
 
2
 
! Отговори
До 381 преди 2 месеца
Хубаво е да ти се удвои нормата в Белене :)