Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия

Тя написа поздравление във фейсбук
Обновена: 3 мар 2024 18:35 | 3 мар 2024 18:20, Стела Стоянова
505
Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия
Снимка БГНЕС, архив

Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско иго. Това написа в свое поздравление по случай националния празник на България - 3 март посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова на фейсбук страницата на руското посолство у нас.

"Руско-турската война от 1877-1878 г. се превърна в наистина съдбовно събитие, което завинаги свърза народите на нашите страни. Хиляди руски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската свобода и държавност. Светостта на този подвиг се усеща особено тук, на Шипка, откъдето днес ви изпращам своите поздравления.

Сега руско-българските отношения преживяват трудни времена. В стремежа си да докажат евроатлантическата си преданост и лоялност, някои сили в България се опитват да се борят срещу паметниците на общата ни история. Има предложения за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на подобни опити е ясна – да настройват народите ни един срещу друг, да сеят вражда и омраза.

Усилията, които се полагат да ни разделят са колосални. Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини, как хиляди хора от различни краища на България днес се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава надежда, че добрите отношения между руския и българския народ не могат да бъдат прекъснати в угода на сегашните политически нагласи и по нареждане отвън, че те ще преживеят бурни времена и определено ще станат още по-силни.

Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното наследство от Руско-турската война.

Пожелавам ви просперитет, благополучие, мир и добро. Честит празник, честит Ден на освобождението на България!", пише още във фейсбук публикацията, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: Трети мартМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Украйна един ден ще празнува денят на ,,специалната военна операция" ....Каза на древен старобългарски език Митрофанова.
389
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре че не каза , руско- турската ,,специална операция", доведе до освобождението на България.Една ,,специална операция " тече най малко три години.И 500 хиляди убити само от едната страна.Разминахме се случайно само обикновенно ,,освобождение" И то само за 15 хиляди убити .Наистина е повод за празник...
388
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей това е злостна прокоба...,,Завинаги " , казва Митрофанова ви свързахме с нас.!...Добре че има съюз НАТО..Още щяхме да бъдем свързани с вас.
387
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е онзи от укро пропагандата,който вчера опетни името на Захари Стоянов и даже го изкара пророк,че говорил уж за Зеленото парцалче?Как не ви е срам на националния ни празник укро пропаганда с копи и пейст да въртите и да слагате думи в устата на наши възрожденци,които никога не са казвали?!
386
7
 
9
 
! Отговори
Манипулиране на -- преди 2 месеца
БЪЛГАРИТЕ ! Скъпите българи ще са вечно благодарни на русия и няма да забравят кой ги е дарил със свобода но нека взаймно да си имаме уважението 89 г когато СССР се разпадна ни бихте ВИЕ шута не ние на вас и ни казахте че сме едни пиявици от който нямате нужда и че нашите стоки вече ще се конкурират със всички във Русия ,тоест изритахте ни от вашия пазар и ние къде да ходим като западния пазар също бе затворен , сега ние сме предателите,ами и ние трябваше да живеем ! Сега ви трябваме утре може
385
10
 
6
 
! Отговори
С такъв „посланик“ преди 2 месеца
Толкова! Скоро ще отидем в зоната на отношения тип - вечен лед!
384
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благодаря, госпожо Митрофанова. Жстаналите и без друго не празнуваха. Не го чувстват като празник.
383
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей ама руснаците много ни мразят след като ни я пратиха тая шизофреничка с втечнен мозък приличаща на монголски кукер дипломат за да ни обижда на всеки празник. Учила дипломация в Полярен Вълк. Да звемат за си я приберат в наказателната колония.
382
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава България! Слава Русия!
381
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво, само на руснаците трябва да сме благодарни? А на козаците-украинци, на волжските българи, на финландците , на българското опълчение не? Някой ще каже , ама ало не беше руската империя нямаше да я има войната. Че какво общо има император Александър с Шаломов-Путин? Толкова общо колкото кан Крум с Даниел Лорер. Полковник Мутрофанова - върви на макясивгъза!
380
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благодаря госпожо Митрофанова. ПОКЛОН ПРЕД БРАТЯТА РУСНАЦИ!
379
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ни дадоха НАТО и ЕС за тези 30 години, абсолютно нищо освен ликвидирана армия и обрулена икономика. Истината е, че Брюксел ни ограбва и ни спира всеячески развитието.
378
9
 
7
 
! Отговори
Уууууу.. преди 2 месеца
Ууууууу...!!!
377
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ти *** комунистическа *** ... ЕС и НАТО завинаги !!!!!!!!!!!!
376
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само рамо до рамо и ръка за ръка с Русия България има бъдеще.
375
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини"---------------------- Да, знаем колко болни и промити от болшевиките мозъци, робски души и раболепно към Русия поведение има тук, и това е трагедия за милеещите за свободата на България. За да е свободна, България трябва да е далеч от Русия.
374
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Понеже ЕС и НАТО ни разделят предлагам да излезем от тези съюзи. И без това за нас са безполезни.
373
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До БГ празник,не рускиА вие имате ли уважение и морал към нацията, която представлява Митрофанова.Като говорим за дипломация защо изгонихте 70 руски дипломати та сега чакате от Русия дипломатичност?
372
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
През 2008. кохато Русия нахлу в Грузия, цялото ПВО беше мъртво, защо ли? Защото руснаците имаха кодовете и приземиха всичко предварително. Сега нова руско-турска дружба, ако едните или другите решат да си присъединят парче от България не се учудвайте защо поддържаната авиация няма да мръдне. Честито на българските комунистите разпечатали се на много партии, за заблуда на народа!...
371
10
 
15
 
! Отговори
БГ празник,не руски преди 2 месеца
Не може да се дипломатически представител на една държава в друга т.е посредник между държавите на два народа и да поздравяваш само някои от народа пристрастно все едно само твоята партия, или на концерт да на много изпълнители да аплодираш само някои дори да по случай национален празник Малко повече уважение, морал, такт и дипломация се изисква, не само да представят своя диктаторски режим до приятелите му в другата държава. Нали уж се правеха на братски народ а се отнасят като врагове