Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия

Тя написа поздравление във фейсбук
Обновена: 3 мар 2024 18:35 | 3 мар 2024 18:20, Стела Стоянова
505
Митрофанова честити националния празник само на приятелите на Русия
Снимка БГНЕС, архив

Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско иго. Това написа в свое поздравление по случай националния празник на България - 3 март посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова на фейсбук страницата на руското посолство у нас.

"Руско-турската война от 1877-1878 г. се превърна в наистина съдбовно събитие, което завинаги свърза народите на нашите страни. Хиляди руски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската свобода и държавност. Светостта на този подвиг се усеща особено тук, на Шипка, откъдето днес ви изпращам своите поздравления.

Сега руско-българските отношения преживяват трудни времена. В стремежа си да докажат евроатлантическата си преданост и лоялност, някои сили в България се опитват да се борят срещу паметниците на общата ни история. Има предложения за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на подобни опити е ясна – да настройват народите ни един срещу друг, да сеят вражда и омраза.

Усилията, които се полагат да ни разделят са колосални. Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини, как хиляди хора от различни краища на България днес се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава надежда, че добрите отношения между руския и българския народ не могат да бъдат прекъснати в угода на сегашните политически нагласи и по нареждане отвън, че те ще преживеят бурни времена и определено ще станат още по-силни.

Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното наследство от Руско-турската война.

Пожелавам ви просперитет, благополучие, мир и добро. Честит празник, честит Ден на освобождението на България!", пише още във фейсбук публикацията, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: Трети мартМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американското робство е по-тежко и от турското.
349
7
 
2
 
! Отговори
До 317 преди 2 месеца
Хубавото е че като се смени властта, вместо да щракаш по клавиатурата, ще местиш каменни в Белене. Така де, барем свършиш нещо полезно :)
348
2
 
5
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Добре е че вече ги няма да се дуят като пуяци насред официалните лица и да им се дава дума да поздравят поробените !!!
347
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Над Руския паметник, на няколко километра от него, се намира връх който ние Българите почитаме от 3 столетие от новата ера. Това е "Връх Свети Никола - Паметник на Свободата - с Команденпункт - Връх Шипка" Защо никой не почита този връх, който ние българите почитаме от почти две хилядолетия? Понеже комунистите са атеисти и те направиха така, че народа Български да изгуби своята "Свята Памет - Свети Никола - Паметник на Свободата!
346
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ ни за роби, Русия ще ни освободи. Пптата не знаят, но те вече са част от миналото на страната.
345
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ вкарват разделение и правят войни по целия свят. Навсякъде намират продажници и чрез тях дестабилизират страните.
344
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да живее Русия, долу НАТО
343
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината е, че САЩ и политиката им са гибел и за страната. Съюзът ни с Русия срещу общите ни врагове е неизбежен и въпрос на време. Цялото ПП ще бъде изправено на съд. Народът ще настоява да са смъртни.
342
5
 
3
 
! Отговори
какъв 24май бе хора? преди 2 месеца
До 24 май. Господине! 24 май е въведен от ТОТАЛИТАРНАТА СИСТЕМА, другарите Димитров, Коларов и Вълко Червенков. До 1944 година се празнува на 11 МАЙ! Комунистите въвеждат датата 24 май! А освен това допреди 20-30 години се е смятало, че азбуката ни е написана от Кирил и Методий. Което сега се разбра, че е абсолютно невярно. Какво празнуваме на 24 (или 11 май)? Двама гръцки духовници, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с българската азбука, просвета и духовна култура
341
5
 
4
 
! Отговори
Промяна ориентацията преди 2 месеца
Вижда се ясно, че участието ни в НАТО и присъствието и в ЕС води до разделение в страната. Това налага промяна в геополитическата ни ориентация!
340
6
 
4
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 2 месеца
Така ми казваха така пишех. Диктуваше ми Стамболова, купен вече с австрийски пари да говори гадости за нашата освободителка. Та и аз повлякох крак.
339
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До да четем Захари СтояЗахари Стоянов е бил един ***, финансиран от Германия. Такива е имало много.
338
3
 
3
 
! Отговори
24 май преди 2 месеца
24 май не трябва да се чества като празник, защото разделя българите на славяни и всички останали. Сее разделение.
337
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Парадокс БгВярно е, Трети Март разделя българите на нормални българи и на национални предатели, които са на каишка на американското посолство.
336
2
 
9
 
! Отговори
бг преди 2 месеца
До тттъъът. Те руснаците са един дол дренки както е поговорката ни. Това е един крайно изостанал тоталитарен и деспотичен, азиатски, назадничав народ. Който изобщо мрази прогреса и по тая причина Русия е враг на всичко западно и модерно. Много се лъжат тези, които вярват, че има други, по-различни руснаци. Всичките са пияници и нехрани-майковци. Завиждат на напредналия Запад и люто мразят западняците. Вместо да се поучат от тях. Опитват се и съседните народи като нас да върнат в пещерната ера.
335
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Захари Стоянов: Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава докато в Петерсбург зарива Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим алaджака!.... КРАЙ!
334
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До МнениеНормално е г-жа Митрофанова да честити З ти март само на тази част от българската нация, която уважава и обича Русия. Останалите, които плюят срещу Русия просто не са част от българската нация. Защо да им честити?!
333
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До 309 Поздравления!
332
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До според менНаправо напиши нова история, че е имало българско робство в Турция и героичния турски народ се е освободил от петвековното българско робство.Частта, че в момента има българска държава може да се премахне от учебниците като излишна, според мен българи в България никога не е имало.
331
4
 
9
 
! Отговори
тттъъът преди 2 месеца
Едно е да си приятел на Русия и руския народ, друго е да си приятел на руската олигархията, която в момента е заграбила властта. Има толкова милиони руснаци, загинали от комунизма и сигурно още повече, които не одобряват сегашната политика на путин и сие, че това неминуемо дърпа Русия надолу.