Путин пред Г-20: Трябва да помислим да се прекрати трагедията в Украйна

Москва никога не е отказвала да участва в мирни преговори
22 ное 2023 19:30, Александър Попов
512
Путин пред Г-20: Трябва да помислим да се прекрати трагедията в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза във видеообращение към лидерите от Г-20, че е нужно да се помисли как да се спре "трагедията" в Украйна и допълни, че Москва никога не е отказвала да участва в мирни преговори с Киев, предаде ТАСС.

Това е първото изказване пред ръководителите на 20-е страни с най-развити икономики в света, което руският държавен глава прави от началото на войната в Украйна. Той посочи, че някои лидери са заявили в речите си, че са шокирани от продължаващата "агресия" на Русия в  съседната ѝ страна. "Военните действия винаги са трагедия за конкретни хора, конкретни семейства и страни като цяло. И несъмнено ние трябва да помислим как да прекратим тази трагедия", подчерта Путин.  

Видеоконферентна среща на върха бе свикана от индийския премиер Нарендра Моди. Путин пропусна предишните заседания на Г-20 в Индия и Индонезия. Тогава Русия бе представлявана от външния министър Сергей Лавров. За последен път Путин присъства лично на среща на върха Г-20 през 2019 г. в японския град Осака, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин нарушава закона за дискредитиране на руската армия. Войната не е трагедия, а специална военна операция за демилитаризиране и денацифициране на Украйна.
56
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чакайте малко сега, Путин не беше ли мъртъв?? Или поне онкоболен?? А по света не шетаха ли някакви двойници?? Я бързо Тагаренко да отиде и да провери тая работа...!!
55
11
 
8
 
! Отговори
Роберто Кавали преди 9 месеца
Я Путин бил жив.Май не е във фризера във вилата във Владая.А кавалите не спряха да говорят от сутрин до вечер че е умрял.
54
9
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
При тия жертви, които всеки ден дава украинската армия рейтингът на Зеленски няма как да не тръгне надолу. Масираната пропаганда ще дава резултати още известно време, но рано или късно ще дойде време украинците да се замислят. А Заленски изобщо не се кани да прави избори. Въобще демокрация по украински.
53
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Някой. Много сте примитивни бе. Един човек сам нищо не може да направи.
52
11
 
16
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
Онзи ден украйнците си върнаха за първи път територия, окупирана от мoрдоp още от 2014. И ти да видиш, кремълският гросмайстор вече е "готов" за преговори. Хахахахаха :)
51
10
 
12
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Човек, който предизвика тази война,бил " загрижен" за ...трагедията??? Единственото обяснение е, че Сатрапът Путин вече е дал фира ,и двойниците се напъват да замажат положението ! Между другото,на последното посещение в Китай беше двойник,и на последното изказване в БРИКС, също бе двойник!
50
12
 
6
 
! Отговори
Скот Ритър каза преди 9 месеца
Руският президент Владимир Путин разбра плана на украинското ръководство да завземе Донбас и Крим за етническо прочистване и затова нанесе превантивен удар срещу агресора, каза бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за канала Dialogue works в YouTube.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кат мяма какво да се напише за контролното и пунат статия за шарани.
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква сила в тези гащници пияни,нали миналата година щяха да са на Ламанша ,а още се мотат на 10 километра от Донецк?
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напусни Украйна. Толкова е лесно.
46
8
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 9 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват, Израел също чака, а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не се насмука този кърлеж Путин на християнска кръв,ей?
44
17
 
7
 
! Отговори
да преди 9 месеца
наполеон е казал: да искаш война, трябва да си силен, да искаш мир, трябва да си много силен.....Путин и ВЕЛИКА РУСИЯ го доказват това!....никой не може да се мери с ядрената и военна мощ на братушките!...и те сега искат мир!
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едномилионна Чечня как спечели две войни?И днес Русия изплаща репарации на Кадиров като поп. По един милиард на месец.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагаренко и Денко не искат спираане на войната, а продължаване. Пратихме бетеерите и 1 милион снаряда.
41
16
 
7
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 9 месеца
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
40
12
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Украйна не може да спечели тази война. Това е все едно Мексико да спечели война с САЩ и да си върне Тексас и Калифорния. Колкото по-рано започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят. Като постудуват и тази зима украинците сигурно ще се убедят, че е време да се преговаря за мир. Но ако сега излезе някой пред президентството е Киев с плакат "Преговаряйте за мир" сигурно ще го обявят за предател (ако има късмет да го оставят жив). Свобода и демокрация.
39
6
 
16
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
"Хитлер се молеше 45-та година руснаците да не влизат в Берлин...ама на." -- Именно :) Колкото и да се моли тоз таракан от снимката, преговори ще види през крив макарон. Друго нещо, което няма да види е дулото на пистолета, който ще му пръсне черепухата, защото изстрелът ще бъде в тил.
38
3
 
8
 
! Отговори
БабаВанга:ВсекиПлаща преди 9 месеца
На 3.11. в Деня на артилерията 128 украинска бригада е строена за награди. Искандер М убива 19 бойци и 2 цивилни. На 19.11. в Деня на ракетни войски и артилерия на РФ 810 бригада на РФ е строена за награди. Украинците убиват 25 и раняват 100. За последните 24 часа РФ загуби 610 окупатора, 6 БТР, 4 артил. единици, 7 дрона, 1 крилата ракета, 7 автомобила и 1 спец. техника ! Баба Ванга : Всеки Плаща !