Може ли фактът, че Пригожин отива в Беларус, да буди безпокойство?

Той остава потенциална опасност за Украйна
25 юни 2023 14:17, Нели Христова
313
Може ли фактът, че Пригожин отива в Беларус, да буди безпокойство?
Снимка: БГНЕС

Възможно е да бъде подновена атаката срещу Киев от Беларус, ако наемниците на "Вагнер груп" последват своя лидер Евгений Пригожин в страната, предупреди бившият началник на британския генерален щаб, съобщи „Скай нюз“.

Лорд Данат заяви в интервю за телевизията, че „очевидно той е напуснал сцената, за да отиде в Беларус, но дали това е краят на Пригожин и Групата "Вагнер"? Фактът, че е отишъл в Беларус, според мен е повод за безпокойство.

"Това, което не знаем, което ще разберем през следващите часове и дни, е... колко от неговите бойци всъщност са отишли с него“, добави той.

"Ако той е отишъл в Беларус и е запазил ефективна бойна сила около себе си, тогава той отново представлява заплаха за украинския фланг, който е най-близо до Киев и откъдето започна всичко това на 24 февруари миналата година.

"Макар да изглежда, че този въпрос е приключен, мисля, че това далеч не е вярно и вторичните трусове ще се отразяват още дълго време.

"Те (Украйна) трябва да наблюдават този фланг много внимателно и да се уверят, че разполагат с маневрени единици, така че да могат да отблъснат нова атака откъм Беларус", категоричен е бившият ръководител на генералния щаб.

От своя страна бившият офицер от МИ6 Кристофър Стийл заяви, че „въстанието на наемническата групировка "Вагнер" подсказва, че Владимир Путин е "загубил авторитета си" в Русия“.

"Това, което се е променило според мен, е, че Владимир Путин е загубил авторитета и легитимността си в Русия и е бил предизвикан по някакъв начин. Да, засега той успява да се измъкне от това“, каза той, като добави:

"Да видиш развоя на събитията в Русия вчера и скоростта, с която ситуацията сякаш излезе извън контрол, трябва да е много тревожно за Путин и хората около него."

Главният секретар на Министерството на финансите Джон Глен коментира, че напрежението в Русия е "обезпокоително", но настоя, че това не е въпрос, в който Обединеното кралство ще се намеси. "Нищо не се е променило по отношение на позицията на правителството в подкрепа на Украйна."

Държавен секретар в сянка за изравняване на нивото, жилищно настаняване и общности на Обединеното кралство Лиза Нанди посочи, че съюзниците от НАТО трябва да покажат "напълно единен фронт" срещу "раздробяващата се съвкупност от руски сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гоги - амебо, какво става в Русия можем само да гадаем благодарение на услужливата и едностранна про-западна пропаганда. Каквото и да става между Путин и Пригожин поне се случва между силни хора и личности - дори да са на различни мнения, дори да имат конфликти това са ЛИДЕРИ. Понятието лидер за днешния евроатлантик е непознато - седи една гинеколожка начело на ЕС и такива като Гого безропотно й дават да ги "преглежда" анатомично..
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското общество, което целокупно е болно, винаги ще буди притеснение у свободния свят. Руснаците незнаят да преговарят, освен със сила и само сила. Незнаят, как да спрат войната която запалиха. Незнаят, какво да правят със себе си, в кой век живеят, кои са и къде отиват...
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Краварски умирисник, и къде прочете че Шойгу е уволнен..." --------- те красивите и умните са така - верват на всичко, което им кажат бтв, нова, бнт, дневник.. без да се замислят, без да го проверят, без да потърсят алтернативен източник.. западното образование в действие.
32
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПУТЪНА СПЕЧЕЛИ МАЛКО ВРЕМЕ С ТОВА , ЧЕ КУПИ ПРИГАВНОЖИН И АРМИЯТА МУ ОТ ГОВНАГНЕРИ! И ТАКА ВЕРОЯТНО Е ПО ДОБРЕ, ЧЕ И ТЕЗИ ТВАРИ НА ПРИГАВНОЖИН НЕЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ! А И ПО ГРАФИК СВАЛЯНЕТО НА ПУТАНОВИЯ РЕЖИМ Е ПРЕДВИДЕНО ЗА 2024-ТА ! 2023-ТА Е ЗА ДОИЗБИВАНЕ НА ПУТИНОВЦИТЕ И ГОВНАГНЕРОВЦИТЕ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗАЕС ЩЕ БЪДЕ ВЗРИВЕН НА 100% ВЕЧЕ ТОВА Е ГАРАНТИРАНО!
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера пред очите на милиони руснаци и целия свят джуджето беше публично унижено от един бивш затворник да изпълни всичките му искания, а именно да уволни Шойгу и Герасимов. Защо Лукашенко преговаря с Пригожин, а не той, а русофилчета? Ха-ха-ха!
30
13
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Абе абдалин,то верно ли мислиш,че наемник с 20К хора и без никаква авиация ще се справи с Полша? Я си плисни една шепа студена вода,че в тия жеги съвсем изпро0стяхте копейките
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "беше извършен безкръвен превра... а Пригожин е новия президент" ---------- ще има да си мечтаете за путин, ако пригожин застане на чело на раша... няма друг като путин, който да търпи западната наглост толкова дълго време!
28
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин е на границата на Полша и разполага с ядрено оръжие. Сега ако Пригожин и Вагнер нахлуят в Полша, Путин ще каже, ами оправяйте се, Пригожин е неконтролируем луд. Не мога да се оправя с него. Така че оправяйте се. А пък Пригожин наистина си е луд. Има видеа как реже глави на украинци и ги удря и сплесква с чук. Така че поляците яко са наплашени. Путин им показа вчера, ако не искате мен, вариантът е Пригожин. Тоест в пъти по-лош вариант от Путин за запада.
27
8
 
3
 
! Отговори
Гоги преди 1 година
Туй р0с0роба е найстина много елементарна частица! Вчера ни жлъч ни стон,а днес пак много силни! След такова унизение аз бих бил тих за дълго време! Някакъв наемник накара вожда Вова да запали самолета и да избяга от Мацква,а после президент на друга държава трябваше да умилостиви наемника,иначе Мацква щеше да гори! И след всичко това вие сте още с вирнат нос и вярвате на Русия и на Путин?! Хахахах жалка картинка. Но ви разбирам.. бедни душевно и финансово ви остава само вярата в един диктатор.
26
11
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПУТИН КУПИ ПРИГАВНОЖИН ТОВА ЦЯЛ СВЯТ ГО ВИДЯ! ХЕМ СПРЯ СВАЛЯНЕТО СИ ОТ ВЛАСТ, ХЕМ ПОЛУЧИ АРМИЯТА НА ГАВНАГНЕР ! ПРИГАВНОЖИН ВЕЧЕ Е ИЗРАСТЪК НА ПУТЪН, А НЕ НЕГОВ ПРОТИВНИК! И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗАВИНАГИ!
25
7
 
7
 
! Отговори
Истината може да се преди 1 година
Окаже проста. Пригожин е ударил 6 водки като истински руски маладец. Когато е изтрезнял, осъзнал, че се намира в Ростов на Дон, след което е взел трезвото решение да се върне.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин си постигна целта вчера като Шойгу и Герасимов бяха уволнени от страхливото джyдже. Сега ще чака края на "СВО" и ще прави каквото си иска. Авторитета на диктатора беше сринат за по-малко от 1 денонощие до нулата... Избяга от Кремъл и се наложи Лукашенко да му бърше дирника.
23
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27, беше извършен безкръвен преврат и всъщност Пригожин спечели! Сега ще бъдат назначени негови хора на местата на Шойгу и Герасимов, което означава че той напълно овладява цялата руска армия! От там нататък пътя е ясен - на президентските избори догодина, другаря Путин излиза в заслужена пенсия, а Пригожин е новия президент! Запомни ми думата, и след една година ще видиш че съм бил прав
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Шойгу , и Герасимов са си на постовете. Не са уволнени, както им се иска на троловете.
21
5
 
6
 
! Отговори
да преди 1 година
май тоя поход към москва ще излезе тактическа маневра!....хохлите може да станат разногледи
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джендърчета, само за ден ви продължи надеждата хахахахха
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я! Западните жендаари започват да се събуждат след театъра хахаха
18
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПУТЪН ПУБЛИЧНО ОБЯВИ, ЧЕ ПРИГАВНОЖИН СЕ Е СЪГЛАСИЛ НА 10 МИЛИАРДА ЕВРО В ЗЛАТО ЗА ДА ГО ОСТАВИ НА ВЛАСТ И ДА МУ ПРЕДОСТАВИ ВОЙСКИТЕ НА ГАВНАГНЕР ДА СЕ ПИЯТ ЗА ПУТЪНА В УКРАЙНА!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин е на границата на Полша и разполага с ядрено оръжие. Сега ако Пригожин и Вагнер нахлуят в Полша, Путин ще каже, ами оправяйте се, аз не мога да го контролирам Пригожин, той мене искаше да свали и за малко да успее, така че оправяйте се сега с Вагнер, аз нямам нищо общо. Хаха. Шах с пешката за поляците. Путин ги надигра.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей копейки зaдръстени вие да не си мислите че Пригожин се бие за родину?!? Всичко е за пари, той е олигарх освен това има и политически амбиции. Щом жужо така запали джапанките то е ясно че вече няма почва под краката си.