Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия

Само така страната щяла да преодолее опитите на Запада да унищожи икономиката ѝ
16 мар 2023 16:13, Нели Христова
250
Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес елита на страната да инвестират в нови технологии, производствени съоръжения и предприятия, за да помогнат на Русия да преодолее това, което според него представлява опити на Запада да унищожи икономиката ѝ, предаде Ройтерс. Той също така посочи, че Русия на този етап устоява на тези опити, а западните фирми, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели умно решение.

Путин се срещна лично с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари миналата година - деня, в който започна това, което той нарече "специална военна операция" в Украйна.

Тогава Путин им каза, че не му е останал друг избор, освен да изпрати руски сили и на практика ги принуди да демонстрират публично съгласие.

Много от т.нар. олигарси, впоследствие бяха поставени под санкции от Запада.

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито интереси варират от добив и преработка на метали и банкиране до торове, пише още Ройтерс позовавайки се на кадри от събитието.

Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред "санкционна война", но бързо пренасочва икономиката си към страни, които не са наложили санкции на Русия, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Колкото и да инвестираш, трябва да имаш хората, защото останалото е да наливаш вода в спукана бъчва. Имайки предвид, че само 3% от населението е умно и може да движи една компания напред, т.е. има инженерна мисъл, то няма как да се случи това в Русия, защото умните им напуснаха. Виж, вземете там Чеченеца да видим дали ще изобрети нещо.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подуването може да е от кортикостероиди. Те и на Жан Клод Юнкер му се подиграваха че го боли крака но той беше добър човек за сметка на урсула.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ядрен русофилZ Някак ми се струва, че тия диви коментари ти се струват като добра реклама. Ама на ватенка, толкова, биене, е*ане и пълна преса за всички, а царя на златен трон. Като това ги просълзява от умиление. Даже да ги нарече човек такива - животни ще е обида за животните. За това русия трябва да я изгуби тази война, за да не расте подобен управленски тумор.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и преди им е говорил подобни неща, ама ефект нулев. Дадоха се милиарди за първия руски смартфон - тотал провал. Новите им постройки - тотал провал и грабеж - по-зле са и от старите панелки. Собствени роботи и изкуствен интелект - тотал провал и там. Абе списъка е доста дълъг, така че не вярвам нещо да се промени.
39
9
 
1
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Написаното не е истина....
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин им е заявил, че ще инвестират в Русия и че това не е молба.
37
4
 
5
 
! Отговори
ТУРЦИЯ Е ДЪРЖАВА преди 1 година
САМО ПРЕЗ ПСОЛЕДНИЯ ВЕК ТЕРОРИСТ, ИЗБИ 1,5 МИЛИОНА АРМЕНЦИ БЕЗ ВОЙНА, 300 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ БЕЗ ВОЙНА, 200 ХИЛЯДИ ГЪРЦИ, БЕЗ ВОЙНА, НАД 200 МХИЛЯДИ КЮРДИ, БЕЗ ВОЙНА, НЕ СА ПЛАТИЛИ 1 ЛИРА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ТУРКОПИТЕЦИТЕ СОВЕН ВСИЧКО ТОВА СА И НАГЛЯРИ - ВЗЕХА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ОТ БГ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС, НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУРСКИ ПОДЛОГГГИ ОТ ДНЕС БГ. СПРЕТЕ ДА ХОДИТЕ В ТУРЦИЯ, ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ЛИЦЕМРНА И Е ВРАГ НА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА, ВИЖТЕ КОЛКО МНОГО ЦЪРКВИ НАПРАВИХА НА ДЖАМИИ
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска милиардери, утре се подхлъзнали!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като шибнат видео нито то се отваря нито текста нито форума нищо. Вината е в моето устройство но какво пречи видеото да се разположи по надолу за да може всички да четем поне статията.
34
7
 
8
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Руски военни са открили безпилотника на САЩ,паднал вчера в морето.....
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста състарен изглежда джуджето, парите за ботокса ли свършиха или сън не го лови?
32
8
 
9
 
! Отговори
Ядрен русофилZ преди 1 година
Ами надали е било молба а чиста заповед.Вовата е царя на Русия и ако реши ще ги вкара всичките в пандиза като Хордоковски.Вовата решава какво и как ще става в Русия а който не слуша ще яде на бебето крачето...
31
4
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Защо цял ден се говори какво бил казал Ройтерс, но за отсрещната гледна точка "ТЪМНА ИНДИЯ" Престъпление е да се каже, види или чуе. Всеки нормален човек веднага си прави изводите.
30
1
 
18
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Дай пари или политаш без парашут от балкона:):):):)Тва е бил разговора:):):)
29
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икономиката на Русия е в прекрасно състояние и там е ключа от палатката. На Европа и предстои да купува супер скъпи горива от америка и латинска америка. АА без да могат да грабят колонии и евтина работна ръка тръгват назад със спринт.
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест в прав текст им казва, искам ви парите или ще ви самоубия. Интересно какво ще прави като ги изплюска, защото не изглежда като човек способен да гради каквото и да било, освен лични палати.
27
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво разбират от технологии и производство КГБ калинките --------------- хахахахахаххах технологиите и производството не използват никакви суровини... Канада, САЩ, Австралия са суровинни държави... Сега да ви видим вас еяропейците как ще произвеждате газ, нефт а след това и другите суровини дето ви трябват. хахахххахах
26
2
 
5
 
! Отговори
Хасан Дупеплясков преди 1 година
така е , аз съм турчин, но в Турция нещата са много зле, само кзглеждат на места добре, всичко се прави от най-евтиния и лош материал.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези милиардери са всъщност олигарси, които са създали бизнес с дадените им от болшевиките предишни държавни бизнеси и предприятия. Всичко това, което притежават е откраднато от руският народ. Путин също е един от тях.
24
5
 
14
 
! Отговори
ами преди 1 година
Това не е новина Диктатор да фалира държавата си НОВИНА е че толкова богата на ресурси държава ще я фалира къпу тин