Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака

Руски войски са влезли в бой с "диверсанти", проникнали в граничен район
2 мар 2023 14:42, Елка Василева
207
Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че действията на украинските бойци в руската Брянска област са терористична атака. Той добави, че засега не знае дали случилото се ще доведе до промяна на статута на специалната военна операция. По неговите думи силовите ведомства щателно разследват случилото се и трябва да установят кой е извършил диверсията.

"Президентът (на Русия Владимир) Путин е в Кремъл, той постоянно получава редовни доклади от силовите ведомства", каза Песков. Той подчерта, че Путин също така поддържа връзка с губернатора на Брянска област Александър Богомаз.

Още по темата
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски от своя страна заяви, че съобщенията за атака с цел саботаж от страна на украински сили в руската Брянска област са "класическа преднамерена провокация", предаде Ройтерс.

"Руската федерация иска да изплаши своя народ, за да оправдае атаката срещу друга страна и растящата бедност след година на война", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група може да е взела до шестима заложници и войници от Росгвардия са влезли в бой с диверсантите.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Малко по-късно очевидци от региона са съобщили пред ТАСС, че украинските диверсанти вече не дават признаци за активност и може би са напуснали територията на Русия.
 (БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато войната в Украйна не се пренесе на руска територия руснаците ще подкрепят режима в Кремъл и бункерния пcиxoпат.
143
5
 
13
 
! Отговори
Шишо преди 1 година
Интересно какво са търсели диверсантите в това село? Може би са искали да взривят някоя от външните тоалетни? Или са били поредните пияните руснаци, които не могат да се познаят преди да изтрезнеят...?
142
11
 
6
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Украинската терористична държава и кървавия киевски режим убиващ деца и невиини хора,ще бъдат изтрити от лицето на Земята.
141
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не бъдем наивни! Руска пропаганда везде ! Атентатите в Будьоновск, Беслан, театър Норд-Ост! Все имена, които напомнят как Путин използва замислени от ФСБ провокации,за да разчиства! Тези "горди партизани" даже не си крият лицата,нещо безотговорно за техните роднини? Единствено украинците не крият лицата си в тази война!
140
0
 
4
 
! Отговори
И ххх преди 1 година
ВСИЧКИ проблеми се решават с мир и добронамереност, Никога - с война и см.ъ.рт.
139
5
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Гражданската война в Русия вече започна. Путин Не е вечен. Даже Сталин не беше. СЛАВА НА БОГ В НЕБЕСАТА, Мир НА ЗЕМЯТА, БЛАГОВОЛЕНИЕ МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ.
138
6
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ВЕЧЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА: РУСКА ДОБРОВОЛЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ПОЕ ОТГОВОРНОСТТА И КАЗВАТ:" НЕ СМЕ РОБИ НА ПУТИН. БОРЕТЕ СЕ!" . ПОКЛОН !!!
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименна истината не се казва тъпотии
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 144 И нека слагат това е истината и като им я кажеш ги боли.
135
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бг полковник що си мислиш,че с тия тъпотии вършиш нещо.
134
4
 
5
 
! Отговори
БГ Полковник преди 1 година
Дядо ми беше партизанин и затова за мен беше лесно да израсна до полковник. Викам винаги за червените, ако ще сърцата им да са сини. Логика няма, просто трябва да поддържам тези благодарение на които цял живот нищо не правих а взимах заплата и имах привилегии.
133
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хм И защо си мислиш,че той не знае как се воюва.Или пък си мислиш,че е тръгнал да окупира цяла Украйна.Не е така Путин си води икономическа война със тия дето пращат оръжия за милиарди само ,за да си защитават техния интерес,а украинците да умират за него щото нямат акъл.
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Сици.Ми като бягаш,а си защитаваш държавата само в сайтовете няма как да спечелиш,а дали,ако някой напада България и аз ще избягам ,ами не ,защото ще защитавам моята държава, моите родители,моите деца дори и ,ако това ми струва живота.щом ми харесва държавата в която живея.Все пак съм българин.
131
7
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Нормално, след като Путин се *** в Украйна. Еврейски игрички някакви. Определено трябва да бъде сменен с някой, който знае как се воюва и с Украйна да бъде приключено окончателно,каквато и да е цената.
130
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах, ах!Гледай ти,терористична атака от няколко партизани ? А цяла година в Украйна, какви ги върши терористична Русия?Мариупол,Ирпен,Буча са апотеоз на руския терор!
129
1
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Анонимен 127 Ака има война и си застрашен от мобилизация , и ти ще бягаш през глава. Живота е един и никой няма право да го отнеме.Война не трябва да се допуска. Това е най лошия вариант.Ако руските военни бяха отказали да се бият , щеше ли да има война ? Как Путин ще прати 130 000 войници в Сибир ?
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма пленен Леопард 2, защото такива на Украйна няма да дадат. Лео 17В. И още не са на фронта. Ама гладна кокошка просо сънува.
127
7
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
През 41-ва година Хитлер напада Русия вероломно , а Путин напада Украйна мироломно.Специална военна терористична излагация.
126
12
 
6
 
! Отговори
Пръц рекорд преди 1 година
До Руц рекордиОстави украинската и английската пропаганда и чуй еврейчетата. Към янури 2023г. 120 хил.убити укри срещу 20 хил.руснаци! Над 17 хил. пленени укри, срещу 326 руснаци! Ранените укрите гонят половин милион. За 1 година с донбаски милиции, наемници и некомлектовани батальони, техника от Пражката пролет оставиха Украйна без бойна техника и са на път да я оставят без армия. Докато руската армия прави учения в Далечния изток с последни образци на оръжия заедно с Индия, Китай и Сирия.
125
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Румен, ПловдивРумба, кой ти е говорил за тридневна война? Руснацит влизат с три пъти по-малко войска от укрите, след като по всички правила трябва да е обартното.А за атака на градове трябва да е 9:1. Ако руснаците превземат за 3дни Украина,няма да могат да я прочистат от паравоенните формирования и ще последва нов"Афганистан".Затова бавно и методично унищожи украинската бойна техника. Уверено върви и към утилкизация на живата сила. Пленения танк Леопард 2 при Бахмуд е бил с полски екипаж!?