Украински диверсанти в руската Брянска област, води се сражение

Имало убит мъж и ранено дете
2 мар 2023 13:16, Елка Василева
168
Украински диверсанти в руската Брянска област, води се сражение
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

Още по темата
По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група взела заложници.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници, посочва БТА.

Започнало е сражение между "диверсантите и силите на "Росгвардия", предаде ТАСС и съобщава за убити и ранени сред мирните жители.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Киев определи като „провокация“ руските съобщения за диверсия. „Руската федерация иска да сплаши народа си, за да оправдае нападението срещу друга държава и увеличаващата се бедност след година на война. Тази история за украинска диверсионна група е класическа преднамерена провокация“, заяви украинският президентски съветник Михайло Подоляк.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
8
 
! Отговори
Слабо преди 1 година
"..."диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете ранено".По некадърно скалъпена руска новина трудно може да се измисли, наистина. А не е като да нямат от къде да черпят вдъхновение. Да си припомним постиженията на смелите руски бойци изнасящи на гръб непосилно тежки перални, бойлери и тоалетни казанчета, освобождавайки хората от западната поквара, давайки смисъл на хората за нов живот - под руска опека. Нямаш нищо, живееш щастливо.
127
1
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Еми ето, точно затова ги нападнахме. Те ни нападат сега и затова ние занехме, че така ще стане и ги нападнахме преди това. Съгласно теорията на относителността на Айншайн (независимо открита и от Однокаменский разбира се) кое е първо и кое второ зависи много от гледната точка.
126
7
 
9
 
! Отговори
За кой ли път преди 1 година
Руснаците толкова затънаха, че започнаха да измислят каквото им падне. Ще се промъкнат украински военни, за да стрелят по случайна кола. Има логика. И разбира се, пак има "дете". Всеки път едни и същи руЗЗки промивки за мужиците.
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публикувайте им видеата. Твърдят че са руснаци от "Руский доброволческии корпус" и са там за да си освободят родината от Путин. Казват, че не воюват с цивилните руснаци. От друга страна всичко това може да е предварително подготвена путинска пропаганда за да включи Беларус във войната или за да оправдае изполването на по-мощни оръжия. Миналата седмица Украйна предупреди че са дошли руски войски до беларуската граница без отличителни знаци, които готвят театър.
124
4
 
7
 
! Отговори
На 24,25 и 26 преди 1 година
февруари 2022 бяха унищожени украинското ПВО, украинските ВВС и цялата украинска армия сложи оръжие, Киев беше взет на 3-тия (или май 4-тия) ден. Следователно всичко написано в статията е чиста уйдурма.
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 Да точно така е Китай ще тръгне срещу съюзника си щото много се обичат със САЩ,щото на теб главата ти е пълна с бръмбари.
122
6
 
10
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
До hmnНа китайците не им трябва Манджурия, след като вече цяла Русия им се сервира на тепсия от Путин. Няма нужда да харчат пари и да им умират войници, след като всичките ресурси на Русия вече са техни. След гениалните действия на Путин Китай дълго време ще изкупува богатствата на Русия на безценица (защото няма кой друг да ги вземе) и няма да си навлича други проблеми на главата.
121
11
 
11
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Тия "диверсанти" са си чисти руснаци и нищо чудно ремъл да ги праща. Подготвят овцете в Русия за нова мобилизация срещу силите на сатаната и демоните, които искат да нарушат благоденствието на проспериращия и миролюбив руски народ.
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се крие
119
2
 
3
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Това съобщи местният губернатор" -- Ясно :)
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 ми тя втората армия е над милион и колко е пратила в Украйна 150000 останало е Вагнер и опълченци от ДНР и ЛНР, и вместо да си използва армията мобилизира едни 300000 и ги прати най-вече в тила и основно артилеристи някакви там от Камчатка.
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 Е кой ти ги възхвалява бе,казва ти се истината,че Русия от над милион армия воюва с такива като Вагнер ,а там не са престъпници 80%,а са си 80% добре обучена войска,и срещу това се бие украинската армия.Това,че ти се казва истината,а ти не можеш да я разбереш с изпържения ти мозък си е твой проблем.И поне все престъпници са ви в главите я виж тия от Азов и другите националисти нацвъкани с наци татуси като селска спирка с некролози.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е ваша работа
115
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Само в село Коиловци да не ходят.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 127.И кой ти каза,че искат да окупира цяла Украйна и на кого е нужна тя при положение ,че е просто е една разпадаща се потънала в дългове държава.Това за което са тръгнали те си го държат вече,а как ще ги изгониш си е твой проблем.
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО точно така няма да го заемат, чакат още подкрепления да се пращат там и да си ги чистят.Така след месец няма да има вече части дето да си мислят за някаква контраатака пък господаря ще олекне с още няколко милиарда.
112
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгнали да окупират Украйна, но не си вързали гащите у тях... Смешни ватенки!
111
15
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Просията приключи, нали разбрахте? И Бахмут няма да вземат. Дотука каквото беше, беше.
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125:Е ти защо си мислиш,че руснаците хвърлят на 100 % всичко в Украйна,а.
109
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт ти добре ли си.Какво ще пратят украинците срещу Вагнер нищо.Вагнер са бивши военни обучавани за точно такъв вид бойни действия и повечето са от Спец НаЗ,а затворниците бяха пълнеж,те не са основата на Вагнер и той изобщо не реве.Това,че украинците пращат за тях не е проблем.Те и досега си много пъти по 10000 .Нека им пращат щом са глупави срещу елитна добре обучена и високо платена ЧВК да изпращат войници с няколко месеца обучение и то такива дето не са държали оръжие.