Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака

Руски войски са влезли в бой с "диверсанти", проникнали в граничен район
2 мар 2023 14:42, Елка Василева
207
Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че действията на украинските бойци в руската Брянска област са терористична атака. Той добави, че засега не знае дали случилото се ще доведе до промяна на статута на специалната военна операция. По неговите думи силовите ведомства щателно разследват случилото се и трябва да установят кой е извършил диверсията.

"Президентът (на Русия Владимир) Путин е в Кремъл, той постоянно получава редовни доклади от силовите ведомства", каза Песков. Той подчерта, че Путин също така поддържа връзка с губернатора на Брянска област Александър Богомаз.

Още по темата
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски от своя страна заяви, че съобщенията за атака с цел саботаж от страна на украински сили в руската Брянска област са "класическа преднамерена провокация", предаде Ройтерс.

"Руската федерация иска да изплаши своя народ, за да оправдае атаката срещу друга страна и растящата бедност след година на война", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група може да е взела до шестима заложници и войници от Росгвардия са влезли в бой с диверсантите.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Малко по-късно очевидци от региона са съобщили пред ТАСС, че украинските диверсанти вече не дават признаци за активност и може би са напуснали територията на Русия.
 (БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
3
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Ся, ДРГ се състои от 4-5 човека, максимум 6. По непотвърдени дани "групата" се е състояла от... 40 души!!!! Това не е ДРГ, бе!!!!!!, това е паловин Рота!!!!! или мнооого подсилен Взвод!!! Как са пресекли фронтовата линия "никой не знае"??? Та, влезли са, свършили са си работата и са се върнали обратно в 4.0.4.!!!!!!! Как, бе, Пупкин, как става тая работа с "непобедимая и несокрушимая"!? Бах таз Симфония!!!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските войски най-вероятно ще бъдат принудени да напуснат Артемовск,смята депутатът от Върховната Рада Сергей Рахманин. "Ако погледнете картата,когато Бахмут е покрит от две страни, няма смисъл да защитавате на всяка цена".По думите на Рахманин ситуацията в Артемовск е критична,основният проблем е контролът на огъня на ВС на РФ по всички пътища за снабдяване.При тази ситуация украинският депутат не смята за логично да защитава града на всяка цена.Ден по-рано един от украинските военнослужещи заяви,че ВСУ губят по една-две роти на ден в Артемовск,поради което според него е по-целесъобразно
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
59 Русия има собствени социслни медии и ползва тях. На теб ти е забранено да гледаш руски телевизи и да правиш собствени социални медии. Справка - IP адресите на българското Народно събрание, финансовото министерство и електронното управление на държавата фигурират в публикувания от Уикилийкс списък с потенциални или реални мишени за електронен шпионаж от страна на ЦРУ. Агенция Митници и Българската фондова борса също са в списъка, както и редица телекомуникационни компании и банки.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от 500 трупа на военни, включително на ВСУ, са открити в полска мина.Гробището е открито в мина Богданка(40км от границата с Украйна).Сега полските военни са дошли на място за да проведат разследване.Няколко миньори са отведени след разпит в Люблин.Сред поляците се носят слухове,че там са докарани телата на чужди наемници,загинали в зоната на СВО.Според друга версия,това са телата на ранени украинци от ВСУ,които са били разчленени за органи,за които се твърди,че са откарани в Европа за "лечение".Миньорите казват,че може да има няколко гробища, тъй като тунелите периодично се засипват.Оч
60
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Руските полицаи са ги утрепали в престрелката. Как толкова бързо направиха балистична експертиза и установиха чии куршуми са попаднали д колата? Глупости на търкалета. Руснаците на всички са известни с това, че не държат сметка за колатерал демидж...
59
3
 
1
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
А действията на Русия в Украйна какво са ?
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Актуализация: Диверсанти от 50 души навлязоха на територията на Климовски район на Брянска област, след което бяха разделени на групи в две посоки - Любечани и Сушани. В момента в Сушани те са обградени от силите за сигурност. Има бой. Има загинали и ранени сред жителите на Брянска област при сблъсъка с украинските диверсанти. Силови структури: До шест човека се държат като заложници от украински диверсанти в района на Брянск.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидци спасиха деца от мястото на атаката на ДРГ в района на Брянск, пише Shot. Украинската ДРГ взе за заложник местен фелдшер в село Любечане Брянска област и го отведе в неизвестна посока. Информация за ДРГ в Сушани: По предварителни данни група от 50 въоръжени мъже с жълти ленти на ръкавите са навлезли на територията на селото и са взели за заложници част от жителите. Останалите успяха да избягат, други се затвориха в домовете си.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сушани е село в Климовски район на Брянска област на Русия. Населението наброява 180 души. Любечане е село в Климовски район на Брянска област на Русия. Население - 230 души. В Сушани, Брянска област, са взривени електрическа подстанция и бензиностанция. Започнаха да постъпват сигнали за смъртта на ранено момиче в село Любечане. Местните власти съобщиха, че "момичето, което беше ранено в района на Брянск в резултат на обстрел на автомобил от украински диверсанти, е живо, хоспитализирано е. Информацията за нейната смърт е недостоверна.В резултат на нападение на ДРГ в района на Брянск е ранено о
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 2 март 2023 г. украинската ДРГ навлезе на територията на Брянска област. Информация за това се появи в медиите около 11:00-11:30 московско време.Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз:"Днес група украински диверсанти навлязоха на територията на Климовски район на Брянска област. Диверсанти са стреляли по автомобил, има загинал, ранено е 10-годишно дете. Сега то е откарано в болница." В момента руските военни работят по ликвидирането на диверсионната група.Втората атака на ДРГ на въоръжените сили на Украйна по Климовски район се състои в изхвърляне на снаряд от БЛА, в резултат на
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления само при обвинение за тероризъм не може да "откачи копчето"
53
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Не разбирам руснаците какво си мислят - че те само ще удрят, а другите ще им стоят ли !?
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и да са тези хора нападнали агресивна и деспотична Русия заслужават адмирации. Те освобождават руснаците от 300 годишното тежко имперско робство.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ве зеления наркоман нещо го няма по медийните мисирлъци.
50
4
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Нещо много интересно. В Русия им забраниха социалните медии, свободата на словото, вкарват те в панделата дори ако кажеш че това е война а не военна операция, тотално информационо затъмнение за крепостните им селяни. А тук в България като имаме достъп до информация, нашите посредствени съграждани ру.с.ор.оби защо са на същото дередже? Не е ли много жалкичко това за нашия народец?
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците май хванаха Зеления ???
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е държава терорист и световно Зло!!!!
47
2
 
9
 
! Отговори
Civil war преди 1 година
Гражданската война в Блядистан започна. Путин пълни памперсите един след друг.
46
1
 
4
 
! Отговори
Бам преди 1 година
Щом говорителя на великия вожд казва така значи е така. Много вероятно и да са мутанти от 50те лаборатории на сина на Байдън в Украйна. А че са наркомани и нацисти, това е ясно. Моля да започне още една насилствена мобилизация. Олигарсите имат още много пушечно месо за убиване. Напред братя освободители!
45
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Руската пропаганда предостави поредната порция лъжи и фейкове на крепостните.Когато нещата на фронта буксуват,разиграваме шоуто "Диверсанти".