Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака

Руски войски са влезли в бой с "диверсанти", проникнали в граничен район
2 мар 2023 14:42, Елка Василева
207
Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че действията на украинските бойци в руската Брянска област са терористична атака. Той добави, че засега не знае дали случилото се ще доведе до промяна на статута на специалната военна операция. По неговите думи силовите ведомства щателно разследват случилото се и трябва да установят кой е извършил диверсията.

"Президентът (на Русия Владимир) Путин е в Кремъл, той постоянно получава редовни доклади от силовите ведомства", каза Песков. Той подчерта, че Путин също така поддържа връзка с губернатора на Брянска област Александър Богомаз.

Още по темата
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски от своя страна заяви, че съобщенията за атака с цел саботаж от страна на украински сили в руската Брянска област са "класическа преднамерена провокация", предаде Ройтерс.

"Руската федерация иска да изплаши своя народ, за да оправдае атаката срещу друга страна и растящата бедност след година на война", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група може да е взела до шестима заложници и войници от Росгвардия са влезли в бой с диверсантите.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Малко по-късно очевидци от региона са съобщили пред ТАСС, че украинските диверсанти вече не дават признаци за активност и може би са напуснали територията на Русия.
 (БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дядо Йоцо гледа ми напишете го още 1000 пъти бе и що си мислите,че ще промените нещо,а.Пиши си едно и също щото това само си можеш това не променя нищо само се излагате.
103
4
 
3
 
! Отговори
До 119 преди 1 година
Там е проблемът - ти няма да се биеш, ти ще посрещнеш окупатора със свалени ***.
102
4
 
6
 
! Отговори
2 преди 1 година
Ako ykpaинckитe вoйници ce бият зa ce6ecи и cвoятa cвoбoдa, тoвa cи e тяxнa вoйнa и нe иckaм дa ми тeжи нa cъвecтa дopи eдин oт тяx въopъжeн c бългapcko opъжиe дa yмиpa и дa yбивa!
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков казал........................ Също Песков 1 седмица преди инвазията в Украйна от 2022г каза, че война в Украйна никога нямало да има.
100
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 1 година
Нaшитe kpaвapopoби, kakтo и тeзи в EC opeвaxa нaвcяkъдe, чe Ykpaйнa ce биeлa зa нac, нaшaтa cвoбoдa и eвpoaтлaнтичeckитe цeннocти!зa мoятa cвoбoдa пpeдпoчитaм aз дa cи ce бия, ako виждaм чe e зacтpaшeнa или ми ce oтнeмa и нe иckaм дa ми тeжи нa cъвecттa дopи eдин ykpaинckи вoйниk! зa eвpoaтлaнтичeckитe цeннocти т.e. зa ЛГБТ oбщнocтитe нямa дa ce бия и нe иckaм нa cъвecтa дa ми тeжи дopи и eдин ykpaинckи вoйниk, koйтo aз cъм въopъжил или пoддъpжaл дa ce биe и yмиpa зa тaзи "kayзa"!Ako ykpaинckитe вoйници ce бият зa ce6ecи и cвoятa cвoбoдa, тoвa cи e тяxнa вoйнa и нe иckaм дa ми тeжи нa cъвecтa
99
1
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Тръгнаха с параднинте униформи към ''Киев за три дня'', после изчезнаха някъде тиктокерите на Кадиров, от незагасен фас потъна крайцера ''Москва'', Армагедончик изпука ракетите на педерацията заради няколко трафопоста, храбро се ''перегрупираха'' от Киев, Харков и Херсон а Конашенко осем пъти обяви превземането на Бахмут. Резултатът - диверсанти в Брянск.....циркът продължава.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хахахх и защо си мислиш,че един клип в тубата е вече доказателство за това,ми не е,а щом се пуска явно се цели нещо и то е точно обратното на истината.Така ,че тия на село.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 116.И как точно го правят или и ти ще излезеш с тая опорка,че видиш ли Путин е новия Хитлер и е тръгнал да завладява света.Ми не вървиш.Путин има проблем с бандерията и ония от Донбас се бият на страната на Русия,защото не искат да живеят в Бандерия.
96
1
 
7
 
! Отговори
Хахахх. преди 1 година
Според високоинтелектуалните пациенти на кремлевская психушка, първо беше укр ДРГ убило жена и дете, после обаче всички видяха видеообръщението ииии пак греда на кремъл психушката. ДРГ в тила се придвижва с укр бойни униформи хаааа. Сега вече са терористи. И това е психушката чиято варв армия извърши Буча, Ирпин, Изюм, жени, деца, цивилни. Чудя се на пациентите на кремъл психушката, каква майка ги роди, отгледа и възпита! Горките майки на такива индивиди!
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са украински бойци. Отговорност за атаката поеха руски партизани от Руски Доброволчески Корпус. Както винаги руснаците лъжат.
94
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Гepманистaн Убepалec Случайно да ти е известен следния Факт - Разследващите от Нидрландия показаха ракетата(поне чаркалаци от нея) свалила МН17 и даже показаха серийния номер. Руснаците разсрекретиха производствената документация от 80те години от която се вижда че ракетата е доставена на Украинския военен окръг и в полседствие е станал собственост на Украйна... Така да се каже БЕЗ КОМЕНТАР... естествено този факт и още сумата и други не бяха допуснати до съда... И тоа моля ти се е съд...
93
2
 
4
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
По-добре е да си русофоб, отколкото русофил.
92
2
 
6
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Стига с това "русофоби". Ако ме е гнус от насекоми, насекомофоб ли съм?? Просто сте противни - лицемерни, измамни, подли, злобни. Кофти хора сте.
91
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО - Не знам дали сърбите са пращали ракети за БМ-21 Град но някой определено е изпратил и то толкова фалшиви че показаха в клип украинска установка която се самозапали по време на стрелба и малко след това се самовзриви...
90
6
 
3
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Въоръжени диверсанти преминали през границата нападащи случайни цивилни беше точно това което руснаците вършеха в източна украйна. Ама вместо кола с дядо и внуче думнаха граждански самолет с 300 пътници!
89
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВОБОДА ЗА ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ! АКО НАТИСНЕШ МИНУС,Д АТИ ИЗСЪХНЕ РЪЧИЧКАТА РУЗКА!
88
6
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Брянска Народна Республика, референдум за независимост, присъединване към ЕС. Като посееш вятър, ше жънеш бури. Да се готви Белгород.
87
4
 
3
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
И кво? Оказа се че украйна никога не е произвеждала ядрено оръжие. Американските лаборатории за биологично оръжие се оказаха класьори за семена които руснаците изгориха. Атаката с мpъсна бомба за която русия "предупреждаваше" така и не се случи. Няма ли поне един терористичен акт да бъде сготвен?... И ето беше сготвен, разбира се терористите са се "измъкнали", доказателства няма, а ако изобщо е имало нападение над цивилни то май ще се окаже че е било работа на дезертьори от вагнер. Тaшаk.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов е готов на всичко,за да спаси собствения си 3aдHиk,поддал е и сега единствената цел на световните сатрапи е-да успеят ПП и ДБ на всяка цена да спечелят изборите.
85
4
 
3
 
! Отговори
Woo преди 1 година
"диверсантите открили огън по движеща се кола. Местен жител бил убит, а десетгодишно дете ранено и настанено в болница"Ето на тези давате оръжие, гордейте се.