Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака

Руски войски са влезли в бой с "диверсанти", проникнали в граничен район
2 мар 2023 14:42, Елка Василева
207
Кремъл: Действията на украинските бойци в Брянска област са терористична атака
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че действията на украинските бойци в руската Брянска област са терористична атака. Той добави, че засега не знае дали случилото се ще доведе до промяна на статута на специалната военна операция. По неговите думи силовите ведомства щателно разследват случилото се и трябва да установят кой е извършил диверсията.

"Президентът (на Русия Владимир) Путин е в Кремъл, той постоянно получава редовни доклади от силовите ведомства", каза Песков. Той подчерта, че Путин също така поддържа връзка с губернатора на Брянска област Александър Богомаз.

Още по темата
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски от своя страна заяви, че съобщенията за атака с цел саботаж от страна на украински сили в руската Брянска област са "класическа преднамерена провокация", предаде Ройтерс.

"Руската федерация иска да изплаши своя народ, за да оправдае атаката срещу друга страна и растящата бедност след година на война", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група може да е взела до шестима заложници и войници от Росгвардия са влезли в бой с диверсантите.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Малко по-късно очевидци от региона са съобщили пред ТАСС, че украинските диверсанти вече не дават признаци за активност и може би са напуснали територията на Русия.
 (БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая се оказа че това са доблестни руснаци противници на путин! Фашагите от кремъл ги гони параноя
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията на руските терористи в Украйна какво са?Приятелско посещение на чай?!
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОЛЯ ДРУГАРКЕ, ПЪК КЛОУНЪТ НИ БИЕ!
81
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вчера СЪРБИЯ изпрати ПОДАРЪК на Украйна - ракети за БМ-21 Град. С което окончателно стъпка русофилската коч чина на Мунн чо Радев в калта. България от първа страна с огромни възможности да направи политически капитал, под ръководството на моралния пловдивски из род Румен Радев, падна на последно място от всички европейци. Простете се с всякакви надежди за просперитет, уважение, Македония и пр. България вече е провалена държава. Българите са иддийотите на Европа.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента ЕС обръща голямо внимание на артилерийските боеприпаси, тъй като украинските войски са ангажирани в продължителни битки с руснаците в източната част на страната. Главният дипломат на ЕС Жозеп Борел планира да предложи пакет за спешна подкрепа от 1млрд.евро,насочен към доставка на боеприпаси. През нощта снаряд удари жилищна сграда в Запорожие, разрушавайки няколко етажа. Четирима души загинаха, повече от десет бяха ранени. По предварителни данни това е ракета от комплекс С-300.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про какви? Русия изхващала агентите на цру на пограничната област с беларус. Голям праз.
78
6
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вчера СЪРБИЯ изпрати ПОДАРЪК на Украйна - ракети за БМ-21 Град. С което окончателно стъпка русофилската *** на Мунн чо Радев в калта. България от първа страна с огромни възможности да направи политически капитал, под ръководството на моралния пловдивски из род Румен Радев, падна на последно място от всички европейци. Простете се с всякакви надежди за просперитет, уважение, Македония и пр. България вече е провалена държава. Българите са иддийотите на Европа.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спонсорите на нацизма. Авторитетното американско издание Politico: "ЕС предлага да отдели 1млрд.евро за боеприпаси за подкрепа на Украйна в продължаващия конфликт с Русия, по-специално за 155-мм артилерийски снаряди.ЕС използва извънбюджетен междуправителствен фонд,наречен Европейски фонд за мир,за да възстанови разходите на страните,които изнасят оръжия за Украйна.Този фонд отпусна 3,6млрд.евро военна помощ,а през декември миналата година страните-членки на ЕС решиха да увеличат финансирането му с още 2млрд.евро през 2023 г.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американското командване в Европа съобщи за прехвърлянето в базата в Исландия на самолет E-6B Mercury, който е предназначен за връзка и координация с атомни подводници.Наричат го още "самолетът на Страшния съд". E-6B Mercury пристигна в Исландия като част от "операция в зоната на отговорност на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа". E-6B Mercury е въздушен команден пункт, чиято задача е да контролира въоръжените сили в ядрена война.
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следователно и действията на руските бойци в Украйна са терористична атака. СВО е руска терористична атака. Българските русофили поддържат терористи повече от година.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарочно се трият про-украински мнения за да може оня кафевият фюрер да набере повече гласове преди избори..
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новини от Угледар.Все още се водят позиционни боеве в района на Угледар.Руската артилерия работи.Морските пехотинци са фиксирани в района на дачата.Не се очакват големи промени в близко бъдеще.Ще има ожесточени битки.Загуби има и от двете страни.Вчера Ходаковски(един от командирите край Угледар)се оплака от още по-ограничени боеприпаси от преди.Каналът Телеграм-канал Война История Оружие пише,че има "добри новини от производствените фронтове. Информирани сме, че производителят на БПЛА, компанията Кронштадт, вече е влязла в масово производство след реорганизация и промени в ръководството. В доп
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сватово-Кременная. В Лиманския сектор фашистката *** се опита да атакува руските позиции в посока Кременная, но след като попаднаха под обстрела на руската артилерия, понесоха загуби и се оттеглиха. На площадката Купянски ситуацията не се промени сериозно през деня.Руснаците успяха да пробият отбранителните линии на фашистката *** и да се закрепят в района на Синковка.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една дузина агенти на цру са изхващани в пограничната област между русия и беларус крайна дефакто няма, голям праз.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новини от под Бахмут.Западно от Бахмут вагнеровците продължават да се движат към село Хромово,през което минава последният сравнително безопасен път,който позволява снабдяването на Бахмутския гарнизон на фашистката ***. В самия Бахмут ожесточени боеве се водят в района на улица Щедрая в Забахмутовка и микрорайон Собачевка в южната част на града.В югозападната част на града сблъсъците продължават в покрайнините на село Ивановское,недалеч от магистралата Бахмут-Константиновка.
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че официалните руски власти ни лъжат за "диверсантите".
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Артемовск има няколко хиляди украински войници, оставени от Киев "само за клане",каза Игор Кимаковски, съветник на действащия ръководител на ДНР.Според него ВС на РФ "работят много компетентно" в покрайнините на Артемовск, всички пътища се контролират от руски бойци. Кимаковски е уверен, че въпреки това украинските военнослужещи в Артемовск "ще издържат до последно". Той добави, че загубите сред обучените украински военни в града са до 70% от личния състав, тези подразделения сега са изтеглени поради некомплект.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙДЕ СЕГА ИДЕТЕ СЕ ОПЛАЧЕТЕ НЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП, ВИЕ СИ ИМАТЕ КГБ -ПАТРИАРХ! ТО И ПРАВОСЛВИЕТО ВИ КАГЕБЕЙСКО! ПО- ПРАВОСЛАВНИ СТАНАХТЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ И ГЪРЦИТЕ! АЙДЕ НЕМА НУЖДА!
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има неуспехи на фронтовата линия, обикновено се правят опити да се компенсират под формата на терористични актове. Това е неписана взаимовръзка. Което означава, че проблемите на украинската армия на бойното поле са много, ама много сериозни...
65
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Имали жълти ленти на ръкавите, значи са украинци... Супер логика. А можеха ли да казват "паляниця"?