Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия хвърля срещу ВСУ "убийците на HIMARS". Нови типове ракетни комплекси са изпратени в зоната за специална операция, съобщават от Министерството на отбраната. Западните експерти наричат ​​Торнадо-С ни повече, ни по-малко от убийци на HIMARS: руските ракети значително превъзхождат аналогичните на НАТО във всички отношения. Цялата мощ на ракетите, безпилотните самолети и сателитите ще се стовари върху Въоръжените сили на Украйна
64
3
 
7
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Вярваш ли, че руската инфлация ще е 5%?Почакай да дойде новата година!20 млрд са САМО военните разходи на Русия за месец.А за година?Държавният бюджет е 350 млрд,но следващия ще е под ефекта на санкциите,без постъпления от Европа за газ,а от декември - без приходите и от петрол! Ще поживеем,поне в Европа, да му мислят в Русия...
63
3
 
13
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
Къде сте виждали и чували психопатт да съжалява.
62
7
 
4
 
! Отговори
Фейк нюз преди 1 година
Едва ли е казал "войната". Само че на мисирките друго е поръчано.
61
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aнтируските санкции не подействаха. Опитите да се доведе Русия до фалит се провалиха, Русия печели дори повече от износа на енергийни ресурси.
60
5
 
25
 
! Отговори
Подъл лъжец, преди 1 година
Масов убиец, демагог и лицемер....
59
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън Украинските майки знаят, че синовете им се бият за свободата на Украйна, за да живеят всички украинци свободни, за да не ги мачка повече калния руски ботуш. Русия нападна Украйна, води пълномащабна война, която нарича операция, убива цивилни жени, старци и деца, руши църкви, болници, жилища, училища... и подготвя нов гладомор. Е, как да убедиш руските майки, че синовете им са загинали за "слава роду". За путин руснаците са пушечно месо, за него са важни само болните му амбиции и ***
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58Също не харесвам рашките, защото си имат хората за пушечно месо, докато ние максимално гледаме да опазим войниците си, доказали сме го това нещо :)
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа винаги е била гладна, бедна и мизерна. Известни са така наречените "Тъмни времена". След това идва Възраждането - Ренесанса, идва с Географските открития. Тогава Европа създава изключително ефективен модел базиран на ограбване на други страни и непрекъснат приток на евтини енергии и ресурси. Днес този модел окончателно умря. Идват отново "Тъмните времена".
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финансирането на Украйна става все по-тежко бреме за западните държави, които изпитват икономически проблеми.
55
5
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
И деца ще ви направим и ще ги направим солдати!
54
4
 
7
 
! Отговори
Свободен свят преди 1 година
Русия тази империя на злото, която през многовековните си войни на завоевания е причинила толкова много страдание и мор срещу народите, който е покорявала и земите ѝм, които е заразила със своето присътвие. Народите, които са подчинени и завладени ит руската имерия трябва да намерят своята свобода. Ще бъде добре и ако Украйна ѝм помогне да се освободят. Веднъж и срещу Русия трябва да се води освободиелна война, истинска освободителна война от империята.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е само западната окрайна на Русия. Русия заема почти половината площ от Европа, колкото всички страни на ЕС взети заедно.
52
2
 
7
 
! Отговори
Петър I преди 1 година
не точно - просто Адолф II
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските майки в хор: Ти си нашият Бог, и нашите деца са твои...
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако НАТО започне война с Русия ЕС и САЩ ще бъдат превърнати в пустини от разтопен бетон.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като Хитлер бе Русия та Русия еее
48
3
 
10
 
! Отговори
Спрете войната преди 1 година
Ако НАТО започне война с Русия, то последните военната ѝм инфраструктура ще изчезне за няколко часа до 2 дни. Като през първите няколко часа, ще бъдат интензивно унищожителни военните ѝм системи. Абе вие, където я мислите тази Русия та Русия, та великите Русия щели да унищожат един град за 2 часа. Те го унищожават града вече месеци наред, на хартия. Вие на хапчета ли сте? Само те ли имат оръжие? Я кажете какво се случи с Германия, където беше тръгнала да завладява света? Там, ще се намери и Руси
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките не ги харесвам по една причина, немат онова общество, което да се разбунтува, направо са по-зле от робите, тоест крепостни селяни :))) Тоз им обеща благоденствие и високи доходи, но ги въвлече във война, явно е фен на Хитлер :)))