ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област

Руската армия възобнови настъплението в Мариупол
Обновена: 5 мар 2022 21:57 | 5 мар 2022 21:36, Анисия Иванова
225
ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област
Снимка: БГНЕС

ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук.

"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област.

Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", пише в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол, след като бе отложена евакуацията на цивилни от два обсадени града в Югоизточна Украйна, сред които и самият Мариупол, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време", казва Конашенков във видеоизявление.

Украинците обаче няколко часа преди това бяха отложили евакуацията на цивилни от Мариупол, както и от другия обсаден град, като казаха, че имало нарушения на прекратяването на огъня от страна на руските сили.

Продължават боевете и в други части на страната, като ожесточени сражения има около столицата Киев.

МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната в Украйна ще бъдат "още по-опустошителни", ако конфликтът ескалира.

„При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни“, се казва в изявление на МВФ след заседание на изпълнителния съвет в петък. "Ако конфликтът ескалира, икономическите щети ще бъдат още по-опустошителни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия сами си унищожиха страната, взриви а си мостовете, целиха си си сградите, запалиха си сграда до ядрена централа, сега се минирали, те със себе си ли воюват.
31
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Байдън и Рижавия помагат на Зелето. Не съм чул останалите да кажат и гък. Налагат санкции, но лидерите на Ит, Фр и Гер звънят на Путин да го питат как е и кога ще спира. Тука става дума за трилиони евро и само на *** американци не им дреме, защото са на май-на си Райна. Като цяло за Европа не им дреме.
30
14
 
11
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
.... Русскаиа апмия е подновила офанзивата, след като ье отложена квакуация на цивилните... Всичко е лъж, пиздеж и провокация! Русската армия прекати огън за да цивилни можека да отиват от Мариупол. Ала террористите не поволиха на граждански лица да отват от Мариупол. Но Dnes просто повтори лъж
29
17
 
14
 
! Отговори
РАСПУТИН преди 2 години
За пореден път РУСИЯ ще покаже на цял святче с войни никой ме трябва да се заиграва с тях.Със всичко друго ,но не и с войни.
28
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само абсолютен фашист, глyпак и лицемер може да подложи на терор милиони, под предлог, че ще ги "освобождава" от нацизма... Във всяка една държава има нацисти, комунисти и какви ли не... Путин какъв е, че да решава кой ще живее и по какъв начин? Тези бомбардировки с ракети по градовете хуманни ли са. Че той разрушава и съсипва цяла държава под предлог, че ще я денацифицира...
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви върна малко назад във времето понеже гледам,че вали помните ли момчето къде почина пред пирогов,така и не разбрахме какво е правил там вътре в шахтата ли е бъркал,случаят се потули,та направете си сега един законов рагламент и законови наредби за тези павилиони и минете да видите техническото им състояниене да умре още някои и после да обвинявате целият свят,че ви е виновен защото сте немърливи и безодговорни.
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой иска да няма ЕС. Путин и Байдън са се разбрали за това, така че спокойно, няма да има трета световна
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търговски кораби по време на война няма да има, приятел
24
8
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Защо ?Та там минават търговски кораби за целия свят .
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са я минирали, значи са я отписали.
22
6
 
24
 
! Отговори
Жалка кратка история преди 2 години
Белите пак ще се избият. Китай, Индия и мюсюлманите пазят неутралитет. Християните се маризят помежду си, а онези гледат сеир и се множат. За мен вече няма съмнени, че света принадлежи на тях. 1/3 ще са дръпнати, 1/3 *** и 1/3 мюсюлмани. Белият човек показа, че е най-глупаvv. А се имаше за нещо повече.
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшно подредена държава да. Особено Крим, Донбас, Мариупол и Луганск. Смятай, Френската ривиера
20
4
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Ами това е идеята - да не минават щото знаят, че е минирано. А ме да взривяват руски и мирни кораби
19
7
 
21
 
! Отговори
Сводка преди 2 години
Очаквам Адеса, Хсрков да паднат до седмица максимум. За Киев до 20 март. Това минирането е похват от античноста.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ще му дадат 2 месеца после на бойко 1 паживьом
17
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките, разсипаха им подредена държава.
16
4
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ше ги взривят барабар със мините :)))
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гениален ход. Сложиха мини и целият разбра точно къде са. Сега и камикадзе не би минало оттам
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер смачка укрите за седмица преди години, а сега девет дни
13
10
 
12
 
! Отговори
Точно преди седмица преди 2 години
Тука сте много бързи новинарите! НЕофициално хората си пращаха предупреждение че "умните" урки са го направили без предупредителни знаци и е имало опсност да пострадат я деца я разхождащи се граждани!