ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област

Руската армия възобнови настъплението в Мариупол
Обновена: 5 мар 2022 21:57 | 5 мар 2022 21:36, Анисия Иванова
225
ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област
Снимка: БГНЕС

ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук.

"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област.

Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", пише в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол, след като бе отложена евакуацията на цивилни от два обсадени града в Югоизточна Украйна, сред които и самият Мариупол, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време", казва Конашенков във видеоизявление.

Украинците обаче няколко часа преди това бяха отложили евакуацията на цивилни от Мариупол, както и от другия обсаден град, като казаха, че имало нарушения на прекратяването на огъня от страна на руските сили.

Продължават боевете и в други части на страната, като ожесточени сражения има около столицата Киев.

МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната в Украйна ще бъдат "още по-опустошителни", ако конфликтът ескалира.

„При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни“, се казва в изявление на МВФ след заседание на изпълнителния съвет в петък. "Ако конфликтът ескалира, икономическите щети ще бъдат още по-опустошителни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
7
 
! Отговори
тт преди 2 години
Руски убийци-- горете в ада....
51
4
 
8
 
! Отговори
anonim преди 2 години
какви мерки предприемат стрните. чийто деца учат в Украйна и Зеленски не ги пуска и убива watch?v=7NCr3CJCOXo Няма ли да реагирате
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно МВФ ще фалира. Ще фалира стойността му.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаква се десант в Одеса
48
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля някой да ми поясни как ракети се взривяват с мини- уж съм на ти с физиката...За какво е това миниране. за избиване на собственото население ! Гадост зеленска !
47
0
 
2
 
! Отговори
До Живко преди 2 години
Надпи се
46
5
 
10
 
! Отговори
nimportequi преди 2 години
Путин трябва да изравни Украйна със земята за да я завладее.
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни глупости...То от една седмица е под руски контрол
44
6
 
7
 
! Отговори
кукумицин си преди 2 години
До Тук Демократични ценности ,гей паради ,еднополови бракове и нормалници ? ,Дръж се , с теб сме ...демокрация ... Европа .... дай ,надуй нормалнико ,надуииий ....!!!
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха --- На снимката е ЧЕРНОКОЖ войник. Това да не е някой от американските доброволци? Иначе, бандеровчетата малко им остана.
42
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги въоръжи тия хубосници ? НАТО .Ще разберете защо Путин е прав..
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се опитвате да разберете логиката на войната, трябва да спрете да мислите чрез логиката на "морала". Световните диктатори определят кое е демокрация и кое е тероризъм. Кой започна пръв преди да се стигне до войната в Украйна?
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна беше почти сготвена от Запада. Следващя ход беше да се отслаби Русия с Американски щит покрай западна Русия с което да диктуват стратегически, икономически Русия. Щяха да се наблюдават още превантивни опити за сваляне на правителства в Беларус и Казахстан и руснаците 100% щяха да натиснат червения бутон на здържащите отбранителни ядрени сили. И в американския двор да беше пикал някой, нямаше да го пожалят. Тук няма добро и зло. Или взима Украйна с цената на жертви или Европа изчезва.
39
15
 
9
 
! Отговори
рашка говняшка преди 2 години
Войната се затегна. Ще хвърчат глави. Някой вероятно се страхува за себе си и обмисля изпреварващ удар. Бъдещето на Путин става несигурно.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно не трябва да си мислят цивилното население за бягство .Няма самолети няма кораби за бягство ,ролята им е да бъдат жив щит, а живия щит не трябва да бяга.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17: то руската окупационна армия ще пусна новобранци да разминират района, имат си своите камикадзета
36
14
 
21
 
! Отговори
СТАР ЕФРЕИТОР преди 2 години
И ПАК РУСИЯ ЩЕ СПАСИ СВЕТА ОТ ФАШИЗМА
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като видяхме как планира руската окупационна армия, сигурно са чакали първо украинците да сложат мините и след това ще се пуснат да превземат брега. Или пък ще хвърлят хора в открито море.
34
4
 
1
 
! Отговори
Румънеца и Енчев преди 2 години
В О-деса Деса, в Ангола -гола...
33
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглостта на руснаците няма край, въпреки че армията им е доста небоеспособна! Но и Запада са такива лицемери , че не може да бъде! Как продаха Украйна, както и Полша преди! ***!