Русия остава и без лукс - Louis Vuitton, Hermes и Chanel затварят

Френските модни къщи затварят бутиците си
77
Русия остава и без лукс - Louis Vuitton, Hermes и Chanel затварят
Снимка: БГНЕС

Френските модни къщи Louis Vuitton, Hermes и Chanel затварят бутиците си в Русия заради ситуацията около Украйна, предаде АФП.

124 магазина на Louis Vuitton в Русия ще бъдат затворени от 6 март, "предвид ситуацията в региона". По-рано френската модна къща обяви, че е дала един милион евро за подпомагане на деца и семейства в Украйна, засегнати от конфликта.

„Със съжаление взехме решението временно да затворим нашите магазини в Русия и да спрем всяка търговска дейност от 4 март“, се казва в изявление на Hermes.

Модна къща Chanel, която има 17 бутика в Русия, заяви, че "сериозната несигурност и оперативните трудности" са я принудили да затвори магазините, да спре доставките на стоки за Русия и да спре онлайн търговията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ChanelРусияLouis VuittonHermes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия ВСИЧКИ изкуства, включително приложното като модата, са много напред спрямо елементарното въобръжение на Запада. Популчрността на марката не е въпрос на качество, а на реклама и ПОЛИТИКА. Даже арабски или индрийски моделиери са по- от западноевропейските издънки. Отделно, че в Евопа вече почти няма никако производство на текстил.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..И СЕГА РУСКИТЕ КРИМИНАЛИ/ КРИМИНАЛИ ЗНАЧИ МУТРИ, ТЕ СА ТИЯ ДЕТО ВЛАДЕЯТ МИЛИОНИТЕ/ОТ КЪДЕ ЩЕ КУПУВАТ ДРЪНКУЛКИ ЗА ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ- В РУСИЯ Е ГОРДОСТ ДА ИМАШ ЗА ЛЮБОВНИК КРИМИНАЛ.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шанел" , между другото, създателката и фирмата, са станали клечка в модата БЛАГОДАРЕНИЕ на сътрудничеството си с нацистите. Факт.Както и другите дълготрайни играчи с огромни капитали - Сваровски и каквото се сетите. Това е една от причините в Германия въобще да не се шуми около свръхбогатите.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те ядоха вместо деликатес сняг сега ще си мислят за шанел или за диор има руска дума обайдомся да си мислят те че повече втози пазар нема да влизат
4
9
 
10
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
Ще си носят *** и валенките !
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рускиня без Шанел и Гучи,не е никаква рускиня.
2
13
 
4
 
! Отговори
До Стратег преди 2 години
Как долари? Те нали са против запада? С милиони рубли си искал да напишеш..
1
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей туй вече ще е преломната точка на войната, сега ще назреят масови бунтове по цялата територия на Русия, хората ще почнат да се хвърлят от покривите тъй като няма да могат да преживеят раздялата с тези жизненоважни марки.