Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България

Мерките са срещу хибридната агресия на Русия
4 сеп 2024 18:05, Инна Ангелова
104
Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, откъдето призоваха премиера Димитър Главчев за категорична позиция по отношение на “все по-наглата хибридна агресия на Русия”, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В свое писмо днес организацията обръща внимание на инцидент от 29 август, когато българската гражданка Александра Милева е арестувана за изразяване на гражданска позиция пред Руския “културно-информационен” център. Впоследствие съдът определи ареста като незаконен, което според АСБ поставя под въпрос действията на МВР и тяхната възможна зависимост от проруските сили, припомня в позицията си Пеевски.

По думите му така АСБ предупреждава за хибридни събития, организирани от проруски организации в България, като пример се посочва мероприятие в София на 1-2 юни, подкрепено от редица “български” структури и посолството на Русия. Според АСБ тези събития имат за цел да пропагандират руския имперски наратив и да събират информация за потенциални сътрудници.

ДПС, чрез своя председател Делян Пеевски, напомня препоръките от страна на Съвета към правителството, включително затваряне на Руския „културно-информационен” център и „Дом на Москва” в София, както и отнемане на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”. Настоява се също така за продължаване на демонтажа на съветския монумент в София и за намаляване на броя на руските дипломати в България до нивото на българското представителство в Москва.

АСБ изразява опасения, че пасивността на българските институции може да доведе до сериозна заплаха за свободата и независимостта на страната и настоява за решителни действия за защита на българските национални интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Политика
Илиана Иванова е номинирана за член на Европейската сметна палата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За пари ще изяде иЛаната на целия СЪЩ.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
влиза в черните списъци от където няма излизане.
72
2
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
АС "призовава за предприемане на необходимите действия за защита на българската държава от все по- наглата хибридна агресия на престъпния путински режим против България"."Пеевски може и будист да бъде" ,както казва Волен Сидеров ,но това няма да го "спаси".Ние българските граждани призоваваме за същото ,на по отношение на пеевския режим на унищожаване на неудобните на него и неговата компания български граждани и срещу интересите на България.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как няма да е евроатлантик като кода за сметката му на парите ги държи байдан ако не слуша няма сметка тая *** е толкова *** че никой си няма на идея , може да запали България за собствената се облага
70
1
 
6
 
! Отговори
Атлантофобски преди 1 седмица
Абе тоя Атлантически съвет не страда ли от морална чистоплътност.Ако все пак има принципи е нужно да се разграничи от свинското присъединяване,защото иначе ще бъдат схващани като Свински съвет.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЙ СТОИ ЗАД ТОЯ НЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД АБСУРД????
68
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз пък ще гласувам за ПЕЕВСКИ!! Защото той единствен се изпрати, пред това крадливо племе, и почна един по един да ги рини !! Не го харесвах, ама като почна да играе контра на СОКОЛО ! Вече ще гласувам за него.. продължавай Пеески ! До другата година ще си изпратил всички в изгнание, такова изгнание, в което няма да се върнат никога повече.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Циркът е пълен Избирателната активност ще спадне още,а Пеевски утре ще изригне срещу ЦИК,решил всичко да се реши от съда.
66
0
 
6
 
! Отговори
Чичолин преди 1 седмица
Указанията на ЦИК за двете коалиции с ДПС са безсмислени заяви гласувалият против решението Ципов без да уточнява,но е ясно,че ще трябва и нова подписка.Ако не бъдат изпълнени няма регистрация,но доколко съдът ще ги приеме за законосъобразни тъй като ЦИК трябваше да регистрира едната коалиция,а налага нови условия на двете.Тъй или иначе спорът ще стигне до съда,тъй като Пеевски няма полза от регистрация на Доган под каквато и да е форма и ще рискува да не изпълни указанията,а отказа ще е в съда.
65
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 74 "Стига сте подкрепяли магнитски,САЩ,много ясно ви казаха,..." - какво ме интересува САЩ бе, про'с'так неграмотен?!
64
0
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Пак ме напушва на смях отдаденият от ЦИК срок на двете фракции на ДПС да представили документи,че ДПС не са част от коалициите им,защото една партия можела да участва само в една коалиция.Толкова е просто решението - регистрират само едната коалиция.Пеевски не е вчерашно хлапе,че да им се върже и да представи коалиция без участието на ДПС,а автентичните щат не щат ще представят нова коалиция без ДПС,за да може зад гърба и да участват като кажат на избирателите си А Пеевски оспори в съда за Доган
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига сте подкрепяли магнитски,САЩ,много ясно ви казаха,че Пеевски -магнитски,не може да бъде политик,той не е никакъв председател на ДПС.
62
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Нормално е нищо'жествата Пеевски, Паси и Попйорданова да се подкрепят.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И първо да обясни за какво ни е нас атлантически съвет. Този го спонсорират разни съвети и фондации от сатанински произход и той ги лобира най-безсрамно.
60
2
 
23
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Типичен евроатлантик-на.гъл, ароган.тен ,антибългарин.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шом си толкова голям евроатлантик, беж в америка. Освободи ни от вонящото си присъствие.
58
17
 
2
 
! Отговори
Миниващ преди 1 седмица
Няма братска Русия. Има Руска империя. Никой от върхушката им не го интересува какво мисли дядо Иван за българите. България е обявена за неприятелска държава, а народа й за неприятен, селски и долен. Тука в коментарите още искат да се целуват уста в уста с руснаците.
57
3
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Всяка снимка на Шиши ме подсеща за промоциите в големите вериги на " cBиHckи вpaт без кост "
56
3
 
14
 
! Отговори
Само да кажа преди 1 седмица
Какво стана с пачките на пудела Тоби, а да Линда на Киро се осигурява на малко над минималната, но иначе козунаци по 80 лв. е няма такава държава!
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тая купчина сланина явно и е бил малко руския кютек,дето го отнесе в Дубай,та още иска.