Дясната ръка на Мицкоски за българското МВнР: Маргинали, които не могат да съставят правителство

Няма да разговарям с тях, заяви Александър Николовски
Обновена: 29 авг 2024 17:10 | 29 авг 2024 17:00, Нели Христова
104
Дясната ръка на Мицкоски за българското МВнР: Маргинали, които не могат да съставят правителство
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът на Северна Македония и министър на транспорта Александър Николовски нарече българското Министерство на външните работи "маргинално", предаде БГНЕС от Скопие.

В отговор на въпроса как ще коментира Декларацията на българското МВнР от снощи, в която се казва, че Скопие се отдалечава от членството в Европейския съюз, Николовски отговори: "Нямам никакво намерение да отговарям на маргинални хора, нека да си подредят нещата при тях. Те нямат капацитет да сформират правителство, не могат да намерят и членове за него", каза още Николовски.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски заяви, че в България с темата Македония се злоупотребява по време на предизборната кампания и отново повтори, че ще чакат редовно правителство, за да водят преговори.

Българското МВнР остро реагира на поредното антибългарско и антиевропейско изказване на премиера Християн Мицкоски, който заяви, че иска предоговаряне на Френското предложения и каза, че няма да разговаря със служебния кабинет на премиера Димитър Главчев.

"На управляващите в Скопие би трябвало да е ясно, че опитите за лансиране на идеи за предоговаряне на вече поети международни ангажименти могат да доведат единствено до ново отдалечаване от старта на преговорите за членство в ЕС", подчертават от външнополитическото ни ведомство и добавят:

"Тази наша позиция няма да се промени независимо от това дали управлява служебно или редовно правителство. Припомняме, че в резултат на ненужни провокации и конфронтация със съседни държави, Северна Македония вече изгуби твърде много време в процеса на отваряне на присъединителни преговори", категорични са от МВнР.

"Служебното правителство на Република България е легитимно правителство, което има всички прерогативи за управлението на страната. То остава отворено за диалог със Северна Македония, като същевременно подчертаваме, че, независимо дали воден със служебно или с редовно българско правителство, диалогът не включва предоговаряне на вече поети ангажименти от Скопие", заявяват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Този направи фатална грешка Ще яде бахура
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правилно, от както дойдоха подмяната се видя как всеки работи срещу всеки и си гледа интереса, това не е държава а мутропародия!
54
0
 
14
 
! Отговори
Невероятно преди 2 седмици
Ама веднага забрана за влизане в българия до живот И даже забрана за влизане в ЕС Този *** обиди държавата ни
53
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Пецо преди 2 седмици
Абе, тия нагли мекерета що не си берат лайката!
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
алоооу, държавата с 45 годишна история стига е подскачала и `фърляла сополи насам-натам, вашите политици по-убави и оправни, за това още чакате извън ЕС
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То ЕС не е задължителен. Простите макета няма да видят ЕС преди 3000-та година:))))))))))))
50
2
 
9
 
! Отговори
преди 2 седмици
Тоя Северомакедон главата му е като камбана, затова ръси такива умности :)
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
аз разбирам сев. мак-я да са цъфнали и вързали, та постоянно да ни плюят и какви сме, а то живеят още в югославия
48
1
 
9
 
! Отговори
до 45 преди 2 седмици
тая омраза що не я ръсиш на друго място?
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тези защо постоянно ни гледат какво правим, коментират, оплюват?.... нали сме татари какво ги интересуваме
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със свещи си търсят боя.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо Тиквата и Пра сето убиха Алексей Петров? Кой ще разследва?
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Господин дясна ръка на Мицkockи, в България МВнР не съставя правителство. Правителството го съставя партията спечелила изборите. Президентът връчва мандат на първите. Те ако не успеят се връчва мандат на втората партия, ако и втората не състари правителство се връчва (по избор на Президента) мандат на трета партия. Съставянето на правителство в България не се прави от МВНР. В Македония може да се прави от Министерството на външните работи на Русия.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ОбективенАйде бе не думай. Корупция има навсякъде а пък в т нар. Македония - съвсем. там някой плаща на някои хора да лаят толкова силно.
42
3
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 2 седмици
Много лъжат макетатаа, беее! Никой не играе шах с тях, щото веднага ще му откраднат царя.
41
3
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 2 седмици
Така, така, аз викам и ветото да върнем.На тоя на снимката като му гледам злобната мутра, още малко ще се задави в собствената си жлъч. Яко.....
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само, че МВНР не съставя правителство. Много са зле. Министерството на външните работи (МВнР) е държавна институция в България с ранг на министерство, която подпомага президента на България при формулирането и провеждането на външната политика на България по отношение на отношенията и с други държави и международни организации. То е сред първите 6 български министерства, създадени на 5 юли 1879 г. (стар стил). Министърът на външните работи е член на Министерския съвет.
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лойко Борисович 7 пъти печели изборите и 7 пъти не може да състави правителство.Ни иска да е премиер ,а праща на топа разни от рудени и репресирани от природата и от него женици.Тои си крие дад тях корпулентното тяло.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Милиционерите се пенсионират на 45 години с максимална пенсия 3400 лв. Цял живот не са свършили нищо и не да произвели нищо. Кой им плаща пенсиите, след като не са внасяли и осигуровки.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахахахаха Хахахахахаха Ей, тези открили Америка! Хахахахахаха Хахахахахаха Ами нашите нарочно не правят правителство да ги дразнят, че няма кого да обвинят за ветото. Хахахахахаха Да се оплачат на Хисарския поп!